|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε delta επειδη ειμαι ασχετος μηπως μπορεις να μου εξηγησεις αυτο με το μαυρο σφουγγαρι;εγω εχω ενα ριο 125 με λιγα φυτα και το φιλτρο μου εχει ανθρακα τι πρεπει να κανω;να το βγαλω;και τι να βαλω;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν τον εχεις πανω απο 1-2 μηνες οτι ηταν να κρατησει το κρατησε και τωρα ειναι ενα απλο σφουγγαρι σαν τα μπλε, για φιλοξενια βακτηριων (βιολογιας). (Τα παλιοτερα σφουγγαρια ανθρακα εχω ακουσει οτι (λογω ποιοτητας), οταν περναγε η δραστικοτητα τους γυριζαν στο νερο οτι επικινδυνη ουσια ειχαν μαζεψει, με ασχημα αποτελεσματα). Σε ενα φυτεμενο ενυδρειο δεν πρεπει να υπαρχει ανθρακας εκτος περιπτωσεων μετα απο φαρμακευτικη αγωγη για να μαζεψει τα υπολειμματα των φαρμακων. Για καλυτερα αποτελεσματα στη φιλτρανση στα Juwel, εγω θα προσεθετα (οπως και εκανα, μεχρι που το αντικατεστησα με ενα εξωτερικο φιλτρο στο τελος) στη θεση σφουγγαριων οπως το πρασινο και το μαυρο και ισως και ενα απο τα ψιλοτρυπα μπλε, με καλο βιολογικο υλικο οπως siporax ή substrat pro μεσα σε δυχτακι. (εβγαλα το κλιπ για εχει μεσα ελατηριο που σκουριαζει). Να προσεξεις λοιπον ποια σειρα θα εχουν τα υλικα (πρωτα τα μηχανικα και μετα βιολογικα υλικα). Το περιεργο ειναι η κατασκευη του φιλτρου και η ροη του νερου μεσα του. Η διαδρομη του νερου ειναι απο πανω προς τα κατω αλλα με μια παρακαμψη στη μεση του φιλτρου. Υπαρχει λοιπον μια τρυπα στο κεντρο που ανεβαζει το νερο στην εξοδο πριν περασει απο τα κατω υλικα (μπλε σφουγγ.) Στη φωτο ειναι οι δυο τρυπες που οδηγουν το νερο στο σωληνα που φαινεται στη 2η φωτο και εκει συνδεεται η αντλια που επιστρεφει το νερο στο ενυδρειο. Φωτο 1 Φωτο 2 Εγω θα εβαζα απο πανω προς τα κατω > filter pad (ασπρο) > Μπλε σφουγγαρι > siporax ή substrat > μπλε σφουγγαρι
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα φώτα σας για τα φώτα μου παρακαλώ!!! | Tassos1 | Φωτισμός | 3 | 13-03-08 15:00 |
τα φώτα σας παρακαλώ | roti | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 2 | 07-11-07 23:34 |
Τα φώτα σας παρακαλώ... | giagligian | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 30-10-07 12:30 |
τα φώτα σας παρακαλώ | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ | Malawi | 6 | 10-02-06 23:41 |
Τα Φώτα σας παρακαλώ!!! | ababapanos | Γλυκό νερό - Γενικά | 30 | 14-03-04 01:13 |