|
|
||||
|
||||
![]()
Βοηθήστε τον αόματοοο....εεε...
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αφου προς το παρον δεν θα προχωρησεις στην αγορα ΑΟ καλυτερα απο το να μπλεκεις με τυρφη ειναι το απιονισμενο νερο που βρισκεις παντου. Για τουλαχιστον 8 χρονια αυτο χρησιμοποιουσα, βαρεθηκα ομως το κουβαλημα. Εσυ ομως θελεις οπως λες να κατεβασεις λιγο το PH οποτε κατα την γνωμη μου ειναι η καλυτερη λυση.
|
||||
|
||||
![]()
Ένα από αυτά που προσπαθώ να καταλάβω είναι γιατί η λύση της τύρφης θεωρείται μπελάς !
Δεν έχω πρόβλημα να χρησιμοποιώ απιονισμένο νερό αφού δουλεύω σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων (το παίρνω και τσαμπέξ ![]() ![]() Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, με το pH μου να βρίσκεται στο 7,3 κατά μέσο όρο δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με τη συμπεριφορά των neon μου (κάτι που νά'ναι ορατό τουλάχιστον), θα'θελα όμως να τους φτιάξω τις ιδανικότες συνθήκες αν η λύση στον προβληματισμό μου είναι απλή (και οικονομική βεβαίως βεβαίως ![]() Διαβάζω λοιπόν ότι η χρήση της τύρφης κατεβάζει την τιμή του pH... αλλά δεν ξέρω πως ! Δεν ξέρω αν επιρρεάζει τις υπόλοιπες τιμές, δεν ξέρω πως χρησιμοποιείται, σε τι αναλογία, αν χρειάζεται συντήρηση/καθάρισμα/ αντικατάσταση, δεν ξέρω καν πως είναι αυτό το πράγμα ! Πελάγωσε ο νέος παιδιά, χεεελπ ! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οσο περισσοτερη τυρφη βαλεις στο φιλτρο τοσο περισσοτερο θα ριξει το PH. Αλλα εκτος απο αυτο δεν μπορεις να την εχεις για μεγαλο χρονικο διαστημα. Επομενως θα πρεπει να αλλαζεις το φιλτρο και να ανανεωνεις την τυρφη. Δοκιμασε το εξης.. Εχεις περιπου 125 λιτρα; Αλλαζε καθε εβδομαδα 20% δηλαδη 25 λιτρα. Βρες ποια αναλογια νερου βρυσης/απιονισμενου θελεις συμφωνα με το επιθυμιτο PH και δεν χρειαζεται να μπλεκεις με τυρφη. Με PH 6.8 που θελεις υπολογισε περιπου 12 λιτρα απιονισμενο, να το κατεβασεις ομως λιγο λιγο (που ειναι και το σωστο) γιατι αποτομα ισως και να εχεις προβλημα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() Μ'εκείνη την αλλαγή νερού δεν παρατήρησα αλλαγή στο pH πάντως αλλά πιστεύω ότι όσο αυξάνεται η ποσότητα του απιονισμένου θα γίνεται όλο και πιο ορατή η πτώση, λες να συμβαίνει το ίδιο και με τις τιμές του GH και του KH ; Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε ! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι καπως ετσι θα συμβει και με τις τιμες των GH και KH. Θα φτασουν σταδιακα μεχρι εκει που θελεις. Με 1 μονο φορα και με 5 λιτρα η οποια μεταβολη ειναι ελαχιστη. Θα βρεις την λυση με τις αλλαγες νερου και μετα θα ειναι ολα μια χαρα. Ορεξη να υπαρχει που εσυ σιγουρα εχεις.
|
||||
|
||||
![]()
Φαίνεται απ'τη φλυαρία ε ;;;
![]() Σ'ευχαριστώ για τον κόπο σου Ντίνο, να είσαι καλά ! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY κύβος 25x25x25 | xontros | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 30-06-08 18:43 |
περί riccia fluitans ο λόγος | Βαγγέλης (Dearangelo) | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 19-10-07 06:12 |
Περί διοξειδίου ο λόγος! | panosaat | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 05-05-07 21:44 |
Περί τροφής ο λόγος | stel | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 29-06-05 20:17 |
ιοντοανταλακτικές ιδιότητες της τύρφης..... | tasos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 31-07-04 22:56 |