|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν το έχω δει πουθενά.... εγώ το σκέφτηκα...
![]() Τα star polyps δεν χρειάζονται πολύ φωτισμό. Αλλά επειδή θα είναι "πάτο" μερικές Τ5 θα είναι ok.
|
||||
|
||||
![]()
παει το copyright
![]() θα το ψαξω και αν βρω κατι θα σου πω ο βραχοσ κατευθιαν πανω στο τζαμι ομως? επικυνδινο το κοβω |
|
|||
|
|||
![]()
Kοίτα δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου..... με τις ιδέες αυτές. Αν επιμένεις όμως....
![]() Το κάτω μέρος του βράχου προφανώς θα είναι νεκρός. Αλίμονο αν έδινες τόσα χρήματα να πάρεις όλο το βράχο σου ζωντανό. Οπότε όταν στήνεις το ενυδρείο και βάζοντας τα πρώτα κομμάτια βράχου, ίσως μπορείς στα σημεία που ακουμπούν στον τζάμι να έβαζες λίγο σιλικόνη. Επίσης σε αυτά τα σημεία να μην πιέσεις τον βράχο. Δηλαδή να μείνει λίγο σιλικόνη μεταξύ βράχου και τζαμιού. Όλα αυτά χωρίς νερό ε???? ![]() Μεγάλο όφελος από όλα αυτά είναι ότι στον βράχο θα μπορείς να έχεις μεγάλη κυκλοφορία χωρίς να φοβάσαι μήπως "σηκωθεί" η άμμος, κάνοντας έτσι τον βράχο σου να δουλεύει 100%. Όμως θα κάνεις ένα DSB στο sump και το refugium.... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό με την κυκλοφορία να το εξηγήσω καλύτερα…. Τουλάχιστον έτσι όπως το σκέφτομαι…
Ξέρουμε πόσο άσχημα φαίνονται οι κυκλοφορητές στο ενυδρείο. Πρέπει να τους βάζουμε ψηλά και εμπρός και πίσω έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες περιοχές με περιορισμένη ροή. Αν όμως δεν έχουμε υπόστρωμα θα μπορούμε να βάλουμε τους περισσότερους κυκλοφορητές πίσω και χαμηλά, έτσι ώστε να μην φαίνονται. Και βέβαια θα τους στρέψουμε προς τον βράχο και σε σημεία που θα υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα (πρέπει να τα έχουμε διαμορφώσει ήδη εμείς στα κατάλληλα σημεία) έτσι ώστε να «ξεπλένουν» τον βράχο και η ροή να φτάνει στην μπροστινή πλευρά του ενυδρείου. Αν υπήρχε υπόστρωμα αυτή η κίνηση θα το «σήκωνε» όλο. Και μια ερώτηση. Γιατί δεν φτιάχνεις μεγαλύτερο sump? Μόνο όφελος θα μπορείς να έχεις. Περισσότερα λίτρα, μεγαλύτερο DSB… ![]()
|
||||
|
||||
![]()
κατσε να ερθει το ενυδρειο με το καλο...
να δω τι χωρο εχω απο κατω, γιατι οι προδιαγραφες λενε 52 εκ υψος(αντιο σκιμμερ), οποτε μαλον το σαμπ θα παει πισω απο τον τοιχο και οχι χαμηλα - ισως λιγο πιο ψιλα απο το water level . και πισω απο τον τοιχο δεν εχω χωρο, τσιμα τσιμα ( και με γκρινια απο την διακοσμιτρια - το δοματιο αυτο δεν πρεπει να εχει τρεχουμενο νερο συμφωνα με το φενγκ σουι ) βεβαια στο προβλιμα αν ριξω 100-150 ευρω παραπανω υπαρχει κοντο σκιμερ..... θα δουμε παντος δεν με βλεπω να πειραματιζομε στο κεντρικο ενυδριο με κατι τετιο.... εχω παραγκιλει και ενα 100λτ για φραγγιν... ισως εκει... και υπαρχει και η περιπτωση του σπιτιου... αλλα αυτο δεν θα το βαλω μπροστα ακομα... θα σταθει αδειο για 5-6 μηνεσ μεχρι να ορθοποδισω οικονομικα ![]() πολλες αποφασεισ.... για ολους ετσι ειναι? ή εγω το κανω δυσκολο? |
|
|||
|
|||
![]()
Για όλους έτσι είναι..... καιμερικές φορές ακόμη χειρότερα... (παθών)
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενας φιλος εφυγε... | γαυρος | Greek Aquarist's Boards | 47 | 18-02-07 00:40 |
καινουριος φιλος στο σπιτι | Artemis | Bettas | 9 | 17-10-05 21:12 |
Riccia fluitans -φιλος ή εχθρος ; | gaia | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 22-09-04 23:15 |