|
|
||||
|
||||
![]()
Θα έλεγα έλεγα να μην συγκρίνουμε ανόμια πράγματα! Το θέμα ξεκίνησε επειδή βρέθηκε βράχος πολύ καλής ποιότητας (ΙΜΗΟ) σε Ελληνικά νερα!Είναι γνωστό αυτό που λές (πολύ καλή η θεωρία) , αλλά για πές μου γνωρίζεις κάποιον ο οποίος συμπληρώνει νερό απο δικιά μας θάλασσα?Εγώ ξέρω κάποιους και πηγαίνουν πολύ καλά τα ενυδρεία τους (προσωπικά δεν το κάνω και δεν το συνιστώ)! Μετά απο ένα τρίμηνο και με τέτοιες θερμοκρασίες ποιοί παθογόνοι οργανισμοί (γιατί μόνο γιαυτούς μιλάμε αφού δεν θα μπεί ζωντανό απο την δικιά μας θάλασσα μέσα) θα έχουν μείνει πλέον ώστε να μολύνουν τα ψάρια που θα μπούν?Ο φίλος που ξεκίνησε το ενυδρείο προτίμησε να βάλει κάποια βράχια απο την δική μας και να μην δωσει 15-19 ευρώ το κίλο σε LR και να δοκιμάσει έτσι να στήσει το ενυδρείο του.
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και μπορεί να αποβεί μοιραία για κάποιους ζωντανούς οργανισμούς ... αν θέλει να γλιτώσει τα 19 ευρώ ανά κιλό ... ας πάρει όσο βράχο θέλει από την θάλασσα ... να βάλει μέσα και μερικά ωραιότατα ελληνικά ψαράκια και να κάνει ένα ωραιότατο μεσογειακό ... που πολύ θα το ζήλευαν πολλοί εδώ μέσα. αλλά να κάνεις τροπικό ενυδρείο με ελληνικό ζωντανό βράχο ... για μένα είναι λάθος πρακτική. Και το να κάνεις αλλαγές νερού από την θάλασσα είναι λάθος τακτική … αλλά είναι λιγότερο επικίνδυνη από τον βράχο που κουβαλάει πολύ περισσότερα πράγματα μαζί του. Τέλος πάντων μπορεί το project να τρέξει … και να τρέξει και χωρίς πρόβλημα για καιρό ή και για πάντα … αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό όμως ούτε και ότι θα πρέπει να περάσει σαν μία καλή λύση … για αυτό και γίνεται η όλη κουβέντα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υποτίθεται πως δεν πρέπει να αναμιγνύονται τα οικοσυστήματα γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν οι οργανισμοί του Α' οικοσυστήματος στην παρουσία αυτών απο το Β'! Κουράροντας τον βράχο (η περίπτωση μας δλδ) απομακρύνουμε τους κατοίκους του Α' και πλέον ο βράχος σιγά -σιγά θα κατοικηθεί με οργανισμούς του Β'!Αυτό είναι που θα γίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στατιστικά είναι ποιο δύσκολο να κολλήσεις μία ασθένεια επειδή μάζεψε έναν παθογόνο μικροοργανισμό που κολυμπάει στο νερό ... από ότι αν κουβαλήσεις τον ίδιο τον φορέα στο ενυδρείο σου. με το νερό είναι ελάχιστοι οι μικροοργανισμοί που μπορεί να κουβαλήσεις μαζί ... σε σχέση με τον βράχο που σφύζει απο ζωή. ps. που ξέρεις ποιοι οργανισμοί από ποιο οικοσύστημα θα υπερισχύσουν ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Φαντάζομαι πως αυτά που λέμε δεν αναγράφονται πουθενα (τουλάχιστον εγώ δεν τα έχω διαβάσει) και απλά είναι σκέψεις χομπιστών!Το στατιστικά που λές δεν μπορεί να στηριχτεί κάπου παραπάνω απο το να σου πώ και εγώ το αντίθετο!Επειδή οι απόψεις μας επι του θέματος είναι εκ διαμέτρου αντίθετες , "ασφαλή" συμπεράσματα θα εξαχθούν απο την πορεία του ενυδρείου του φίλου μας! Μέχρι τότε εγώ (όπως άλλωστε και εσύ) θα διατηρούμε τις απόψεις μας
![]() Πάντα φιλικά!! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ότι τις περισσότερες φορές τα μικρόβια ζουν και πολλαπλασιάζονται μέσα σε ξενιστές και δεν έχουν μεγάλους χρόνους ζωής στο περιβάλλον ... ή ότι είναι πιθανότερο να κολλήσεις όταν βρεθείς κοντά σε κάποιον άρρωστο από το να μαζέψεις το μικρόβιο στον δρόμο ??? και τα δύο είναι βασικοί επιδημιολογικοί κανόνες ... τι εννοείς ? αν είναι γραμμένοι σε κάποιο εγχειρίδιο για ενυδρεία ? και φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του … αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει οι απόψεις αυτές να αμφισβητούνται. Αλλά ξεφύγαμε από το θέμα … οπότε ας μείνουμε εδώ … ούτε βράχο ούτε θάλασσα θα έβαζα στο θαλασσινό μου ενυδρείο από μεσογειακό σύστημα. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν αναγράφεται πουθενά (ξαναλέω εγώ δεν διάβασα πουθενά) , ποιές επιπτώσεις υπάρχουν αν κάποιοι οργανισμοί περάσουν σε άλλο οικοσύστημα και ποιοί επιβιώνουν μετά απο Χ συνθήκες (πάντα όσον αφορά τα ενυδρεία μας).Το μόνο απτό περιστατικό ήταν πριν χρόνια όταν μια άλγη απο το ενυδρείο του Μονακό πέρασε στην θάλασσα και δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα!Αυτά που διαβάζω εδω και καιρό, όσον αφορά τα ενυδρεία, είναι εικασίες , υπάρχει άραγε κάποιος που καταστράφηκε το συστημα του έτσι?Αν υπάρχει θεωρώ υποχρέωση του να το μοιραστεί μαζί μας!Τα υπόλοιπα που λές (σχετικά με τους ξενίστες για παράδειγμα) είναι γνωστά και αδιαμφισβήτητα! Και κατα την άποψη μου είμαστε εδώ ώστε μέσα απο τον διάλογο να μαθαίνουμε και εμείς και οι άλλοι.Ουδείς έχει το αλάθητο και την απόλυτη γνώση! Και επειδή όντως ξεφύγαμε , ίσως να προτιμούσα αυτήν την λύση (μεσογειακό βράχο) απο το να βάλω αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης νεκρό βράχο ή νταμαρόπετρες που θα έβρισκα αριστερά - δεξιά και μετά απο καλό κουράρισμα να τον χρησιμοποιούσα!Όπως είμαι τώρα και εγώ δεν θα το έκανα
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΟΡΑΛΛΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ | zagorakis | Κοράλλια | 6 | 06-07-08 12:08 |
ΒΡΑΧΟΣ | jimmy19111977 | Θαλάσσια Βιολογία | 1 | 04-07-08 16:05 |
τρελο παιδι χαρα γεματο | kosa11 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 24-01-06 23:18 |
ΞΣΚΙΣΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ!(ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ..) | GIWRGOS | Bettas | 9 | 13-01-05 00:35 |