|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ελλάδας - Ευρώπης Παρουσιάσεις ενυδρείων Ελλάδας - Ευρώπης, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ασε να λενε γιωργο...δε πειραζει..ισως ειναι και καλο να ακουγεται και η αλλη γνωμη...τα ψαρακια αποδειχτηκαν ακαταλληλα και συντομα θα επιστραφουν....θα αντικατασταθουν με κουνουποψαρα που λογω μεγεθους κι ευκολης αναπαραγωγης θα κλεισουν το κεφαλαιο "ελληνικο βιοτοπικο".... αν τωρα πιστευουν αυτοι οτι εσωσαν την ελληνικη πανιδα με τις κινησεις τους ειναι δικαιωμα τους..... κι επειδη ελαβα και προσωπικα μηνυματα οπου ισχυριζονται οτι παριστανω τον ηρωα της ελληνικης ιχθυοπανιδας....παραθετω οχι το μηνυμα αλλα την απαντηση που εστειλα προς κοινοποιηση ολων... " δεν περιμενα τετοια αντιδραση απο σενα...απο το 1ο ποστ ακομη λεω οτι προβληματισμοι για ελληνικο βιοτοπικο υπηρχαν απο καιρο...φυσικα για το γουστο μου!!!....ολα τα υπολοιπα ειπωθηκαν επειδη κατηγορηθηκα οτι εκανα κακο στη φυση και ισχυριζομαι κι επιχειρηματολογω οτι δεν εκανα... δεν εσωσα τιποτα δεν ειμαι ο σουπερ ηρωας των ελληνικων βιοτοπων.... αλλα και δεν εβλαψα οπως ειπε καποιος "διαβασε να δεις τι κακο εχεις κανει μεχρι τωρα"... ειμαι απιστευτα απογοητευμενος..."
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
κι εδω να πω πως ολοι οσοι εχουμε ενυδρεια και περιλαμβανει τον σαρκαστικ..εσενα μακη....εμενα ..και ολους τους αλλους ...αν το προχωρησουμε τοσο...το χομπυ υποστηριζει ενα εμποριο ζωντανων που κανει κακο στη φυση....δεν ειναι ολα τα ψαρια απο αναπαραγωγες....σε πολλα ειδη συμφερει περισσοτερο η συλλογη τους απο τη φυση και λιγοτερο η αναπαραγωγη τους...συλλεγονται λοιπον και στην ολη διαδικασια αποδεκατιζονται αμετρητα ατομα για να επιβιωσουν λιγοτερα....
μη μου πεις οτι δεν γινονται ζημιες σε κορραλιογενεις υφαλους και θαλασσια ειδη για τα θαλασσινα ενυδρεια.....τα εχουν δειξει σε ντοκυμαντερ πολλες φορες....και αυτη η μοδα παλι για αγρια ειδη?? αγριους δισκους αγρια γατοψαρα....οτοκυκλους....πιστευεις οτι τα συλλεγουν με την προσοχη και την ευαισθησια που μαζεψα εγω τα ψαρακια που εχω σκοπο να επιστρεψω?? η θεωρεις οτι εγω και αυτοι οι εμποροι κανουμε το ιδιο κακο κι ενεργουμε με τον ιδιο τροπο?? μηπως πιστευεις οτι αν αυτοι θεωρησουν καποιο ειδος ακαταλληλο πανε και το επιστρεφουν?? θεωρεις δηλαδη οτι η ευαισθητοποιηση μου στο θεμα μεσα απο την εμπειρια μου ειναι μικροτερη απο την ευαισθητοποιηση των αλλων που απλα δινουν λινκς?? δεν εχει κανενα νοημα να συνεχισω την κουβεντα οταν τα ψαρια αυτα αλιευονται νομιμα στην ελλαδα...κι εγω τα επιασα...τα μελετησα...εμαθα το βιοτοπο τους και θα τα επιστρεψω... αν αυτο δε μπορειτε να το καταλαβετε δεν εχω τι αλλο να πω...
|
||||
|
||||
![]()
έχεις απόλυτο δίκιο και το έχω πει επανειλημμένως ότι δεν τρέφω ιδιαίτερα αισθήματα για τα ψάρια που εγώ αγοράζω και κρατάω στα ενυδρεία μου. και τα αλλάζω σαν τα πουκάμισα γιατί απλά θέλω να βλέπω κάτι διαφορετικό "διακοσμητικό" ή όταν έχω βαρεθεί τη συμπεριφορά τους και θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο. αυτό για τα αγριοπιασμένα...μην το πιστεύεις τόσο εύκολα πια.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- μιας και ισως οι προθεσεις σου ειναι καλες αλλα εγω δεχομαι ειρωνικο υφος κατα την γνωμη μου απο τα λεγομενα σου (συγνωμη αν κανω λαθος) θα παραθεσω αφου μου εδωσες την αδεια το προσωπικο σου μηνυμα... με τις απαντησεις μου... "ΕΚΤΙΜΩ προσπάθεια σου να βρεις τι κατοικεί στα ελληνικά ποτάμια και τι είναι αυτός ο ελληνικός υδροβιότοπος τέλος πάντων. ευχαριστω.. ΔΙΑΦΩΝΩ με την προσπάθεια σου να δικαιολογήσεις την πράξη σου (έσωσα 20 ψαράκια από σίγουρο θάνατο..τα ψαρακια αυτα καθως και αμετρητα ακομη απο το συνολο ειναι καταδικασμενα.....) δεν ειναι δικαιολογια της πραξης μου....αν ηθελα να κανω κατι τετοιο δε θα επαιρνα δειγμα αλλα θα επιανα να σωσω ΟΛΑ τα εγκλωβισμενα ψαρια..... Η φύση έχει ορίσει κάποιες διαδικασίες για την συνέχιση των ειδών της. Τα ψαράκια δεν τα πέταξε κάποιος εκεί. Έβρεξε, γονιμοποιήθηκαν, βγήκαν οι γόνοι, περίοδο ξηρασίας, οι γόνοι εγκλωβίστηκαν και κάποιοι από αυτούς είναι καταδικασμένοι. Το ίδιο γίνεται και με τους μονομάχους στη φύση αν θυμάσαι. και τα σκουπιδια ...και αυτο που λες ξηρασια αλλα ειναι οι κλιματολογικες αλλαγες και η ακατασχετη αρδευση ..και ο δρομος που περασε μεσα απο το ρυακι...ολη αυτη την ανθρωοπινη παρεμβαση εσυ το ονομαζεις "φυση"??? Στην ταινία ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΜΟ ο γιατρός που έχει πιάσει το ΝΕΜΟ περηφανεύεται στους φίλους του ότι τον"εσωσε" από τον ύφαλο. Κάτι τέτοιο πας να κάνεις κι εσύ και γι αυτό είμαι τόσο εκνευρισμένος μαζί σου γιατί θεωρητικά είσαι άνθρωπος που σκέφτεσαι. σου φανηκα πως το παιζω ο ρομπεν της τοπικης ιχθυοπανιδας?? τοτε "θεωρητικα" δε με ξερεις καθολου...εκτος αν πιστευεις πως οτι εκανα δεν επρεπε να το παρουσιασω και να το κρατησω κρυφο μη κατηγορηθω οτι "περηφανευομαι"... Δέχομαι απόλυτα το ότι τα πήρες για να κάνεις το γούστο/βίτσιο ή οτιδήποτε άλλο γουστάρεις (ξέρεις ότι σε πειραματισμούς είμαι γενικά ανοικτός και πολύ περισσότερο ότι τα ψάρια ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ). ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ να μου πουλάς τρέλα ότι ΕΣΩΣΕΣ καταδικασμένα είδη σε θάνατο. Αν εξακολουθείς να το πιστεύεις ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ είσαι η ελπίδα μας για τη σωτηρία του πλανήτη." την τελευταια προταση σου την αφηνω ασχολιαστη αν αυτο εξελαβες...ειμαι περιεργος αν ολοι οι αλλοι καταλαβαν κατι αντιστοιχο...(και εδω ειναι που δεχομαι ειρωνια κατ'εμε..) την τελευταια παραγραφο την παρελειψα μιας και αφορα τριτα προσωπα...για τους οποιους οι γνωμες μας ειναι διαφορετικες... ------------------------- Παράθεση:
αλλα με οσα περιγραφω για σκουπιδια..μολυνση ..ασυστολη αρδευση...ποια "μεσογειακα τελματα" βλεπεις εσυ στις σκουπιδολακουβες???
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 21-06-08 στις 16:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εφόσον θέλεις η προσωπική μας συζήτηση να συνεχιστεί εδώ μέσα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Το αν σε ειρωνεύομαι ή όχι το γνωρίζεις πολύ καλά (ειδικά μετά την τηλεφωνική μας επικοινωνία ανάμεσα σε γέλια και άλλες φιλικές χαζομαρίτσες) αλλά προφανώς θέλεις να το κρίνουν και οι υπόλοιποι από δυο τυχαίες φράσεις. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά δεν σε ξέρω, δηλαδή κυριολεκτικά μιλώντας δεν ξέρουμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο πολλές φορές, σε έχω βοηθήσει με τα λιπάσματα και τον φωτισμό, σου έχω δώσει ψαράκια, μου έδωσες φυτά, ήπιαμε μια μπύρα παρέα αλλά μέχρι εκεί. Δεν γνωριζόμαστε στην πραγματικότητα. Ενώ λοιπόν έχεις λάβει 4 μηνύματα σήμερα όπου σου εξηγώ ακριβώς το τι συμβαίνει, τι εννοώ, δέχομαι τις απαντήσεις σου και σου απαντώ με αντίστοιχα επιχειρήματα, εσύ ξανα-απαντάς, κάνωντας πως δήθεν δεν καταλαβαίνεις.
Όταν λοιπόν έρθω ξανά στην Αλεξανδρούπολη, θα τηλεφωνήσω να βρεθούμε για μπύρες ή φαγητό ΑΛΛΑ το συγκεκριμένο θέμα για μένα τελειώνει εδώ. Ας θριαμβεύσει η βλακεία από δω και πέρα (και ξέρεις πολύ καλά ότι δεν αναφέρομαι σε σένα) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 21-06-08 στις 16:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πρωσοπικα μου αρεσε και μακαρι να κανεις και νεα προσπαθεια. ξερουμε πολλα οι περισσοτεροι για την Ταγκανικα και τον Αμαζονιο και ελαχιστα για τα ελληνικα υδατινα οικοσυστηματα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιοτοπικο με δισκους | kanarini | Δίσκοι | 13 | 16-04-08 06:31 |
βιοτοπικο ενυδρειο | steady | Δίσκοι | 24 | 01-07-07 12:49 |
ΚΙΧΛΙΔΕΣ ΣΕ 50 ΛΙΤ. | georgetax | Malawi | 117 | 03-03-07 20:34 |
Κουνουποψαρο Ελληνικο. | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Ζωοτόκα | 6 | 30-11-05 10:19 |
ΕΤΙΜΑΖΩ 10.000 λιτ. | batza | Malawi | 33 | 06-05-03 18:44 |