|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς αγόρασα το floorish Nitrogen...
![]() Εριξα 10 ml περίπου για να πάνε τα NO3 του ενυδρείου μου γύρω στο 5 mg/l (πρώτο μαξιλαράκι ασφαλείας). Τα φυτά μετά απο περίπου 20 λεπτά που έριξα την δόση άρχισαν να βγάζουν πολλές μπουρμπουλήθρες όπως τον παλιό καλό καιρό...φωσφορο ακόμα δεν έριξα...περιμένω λίγο να κάνω αύριο το πρωί μια μέτρηση πόσο είναι τα NO3 και να ρίξω αναλόγως...και φώσφορο με πολύ τσιγγουνια και πόσο χρειάζεται Nitrogen για να πάνε στο 10! Για το διοξείδιο διάβασα ότι πρέπει να ανοίγει και το βράδυ και προβληματιστικα λιγάκι...το ph μου έπεσε στο 6.5-6.8 όπως αναμέναμε...θα το βάλω απο σήμερα και αυτό να ανοίγει ενα 15 λεπτο κάθε ώρα... |
|
||||
|
||||
![]()
φίλε χοντρέ πολλοί νέοι στο γκαμπ πρεπει να σου κανουνε ευχελαιο. χαρά στο κουράγιο σου βρε αγόρι μου που κάθεσαι και τα γράφεις όλα αυτά...
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε dizio, πάλι καλά που έκανες το post, και βγήκε το θέμα στα μή διαβασμένα, γιατί το είχα ξεχάσει! Είχα ξεκινήσει να γράφω κάτι στο gfdimopo, και με πέταξε έξω η dialup, και δεν έφτασε ποτέ! Ευτυχώς ήρθε πλέον η DSL και στο σπίτι!
![]() Έγραφα, λοιπόν, ότι βιάστηκες να ρίξεις Nitrogen! Οι μεταβολές αυτές πρέπει να γίνονται ΣΤΑΔΙΑΚΑ! Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_nitrate.htm (γενικά, τα άρθρα του συγκεκριμένου site είναι πολύ καλά!) Εν γένει, να έχεις υπ'όψη σου, ότι αν σου λέει ένα λίπασμα να ρίχνεις π.χ. μία δοσολογία, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, καλό είναι να την "σπάς", και να ρίχνεις από λίγο κάθε μέρα.. Εγώ χρησιμοποιώ πλέον το Liquid doser της EHEIM και με έχει βολέψει πάρα πολύ.. Το γεμίζω κάθε 1-2 εβδομάδες, μεταβάλλοντας τα λιπάσματα ανάλογα με τις μετρήσεις μου και την πορεία των φυτών.. Αν δε θες να μπλέξεις με doser, μπορείς να ετοιμάσεις ένα "μίγμα" σε ένα μπουκαλάκι, αρκεί να μήν φτιάξεις υπερβολικά πολύ, για να μπορείς κάθε 1-2 βδομάδες να αλλάζεις αν χρειαστεί τη σύστασή του! Υ.Γ. dizio, όντως, αφιερώνω πολύ χρόνο για να γράφω εδώ μέσα, κι όμως εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι δεν έχω καταφέρει να ανταποδώσω ούτε στο ελάχιστο τη βοήθεια που μου έχει δοθεί εμένα και τα όσα έχω καρδίσει..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ φίλε χοντρέ!
Το ιστορικό έχει ως εξής: Έριξα την πρώτη μερα 10 ml nitrogen για να πάνε τα νιτρικά στο 5 την δεύτερη έριξα 15ml και πήγαν στο 10 και την τρίτη έριξα κοντά στα 20ml για να πάνε τα νιτρικά στο 15 Και τις τρείς φορές που έριξα νιτρικά την επόμενη μέρα το πρωί που έκανα τέστ νιτρικών (υγρά τέστ) τα NO3=0. Διαφανές εντελώς το διάλειμμα χωρίς κανένα χρωματισμό. Σημαντική παρατήρηση: τα φυτά πρασίνισαν απο καφέ που ήταν, άλλα πέταξαν πολύ γρήγορα νέα φυλλαρακια. Μάλλον τόσο καιρό πεινούσαν αφάνταστα.... Όσο αναφορά την ποσότητα που έριξα...στο μπουκαλάκι του Nitrogen floorish είχε οδηγίες για πιο προχωρημένους χομπίστες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα Νο3 ανεβαίνουν κατα 1 ml/l όταν προσθέσεις 2.5 ml Nitrogen σε ένα ενυδρείο 160l . Υπολόγισα με βάση αυτά για τα λίτρα μου βάζοντας στόχο τα 5 ml/l No3 αρχικά. εφόσον είδα οτι ανταποκρίνονται τα γραφόμενα στην πράξη προχώρησα σε μεγαλύτερες ποσότητες! Η αλήθεια είναι οτι ηταν απότομες οι αλλαγές στην λίπανση όμως τα φυτά μου έδειξαν οτι τις εκτιμούν δεόντος! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέλω γνώμες... | jimarassss | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 24-02-08 13:26 |
Θέλω να εγγραφώ στον Π.Σ.Φ.Ε | Liolios | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 13 | 13-02-06 09:52 |
θέλω CO2???? | drakoulis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 07-02-06 19:08 |
Θέλω τη γνώμη σας !!! | Manogr | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 27 | 15-09-05 20:42 |
Θέλω την γνώμη σας | Gorgi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 16-11-04 21:38 |