|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
το κόκκινο χρώμα οφείλεται στον έντονο φωτισμό. η αργή ανάπτυξη είτε στην προσαρμογή του φυτού ή στην έλλειψη νιτρικών.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικά με τον φωτισμό άλλαξα λάμπες πριν 1 μήνα και κάτι . Λιπάσματα έβαλα μόνο 2 ταμπλέτες μαζι με την valisneria ενώ οι οδηγίες έλεγαν για τα λίτρα μου 4 . Από φυτά έχω μόνο 2 ανουμπιες . Κάτι ακόμα είναι ότι εδώ και μια εβδομάδα βλέπω αρκετή πράσινη άλγη στα τζαμιά μου .
|
|
||||
|
||||
![]()
από ψάρια κ μετρήσεις τι έχεις? λες ότι άλλαξες λάμπες αλλα δεν είπες πόσες λάμπες, πόσων watt κ σε πόσα λίτρα ενυδρείο. Δώσε μία ολοκληρωμένη εικόνα του ενυδρείου σου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο είναι 160 λίτρα έχει 2 λάμπες ( νομίζω 45 watt ) όταν παω σπίτι θα ξέρω σίγουρα . Φυτά όπως είπα έχω 2 ανουμπιες και της valisneria . Χαλίκι ψιλό . Σχετικά με της μέτρησης έχω ph 7 , ανθρακική σκληρότητα πριν από Κανά μήνα 12 , ολική σκληρότητα 5 , νιτρώδη 0 , νιτρικά έχω καιρό να μετρήσω ( τελείωσε το τεστ ) αλλά με τόση άλγη που βλέπω μάλλον έχω πολλά .
Από ψαριά έχω 5 σκαλαρια , ένα synodonti epterus , 4 sae , 10 corydoras . |
|
||||
|
||||
![]()
αν ρίχνεις λιπάσματα, κόψτα τελείως. Μάλλον έχεις κ αρκετό φωτισμό που δεν αρέσει κ πολύ στις βαλισνέριες. μείωσε τον φωτισμό σου, κράτα μία φωτοπερίοδο 10-11 ώρες κ περίμενε να δεις αν θα πάρει τα πάνω της. Λογικά με τόσα ψάρια, μειωμένο φωτισμό, χωρίς co2 κ λιπάσματα κ χωρίς ανταγωνιστικά φυτά, θα πηγαίνει σφαίρα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα λιπάσματα τα άρχισα όταν είδα ότι δεν έχω γρήγορη ανάπτυξη διότι είχα ξαναβάλει valisneria και παλιά και τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια και οι ανουμπιες που έχω με τα βίας βγάζουν ένα φύλλο κάθε 2 μήνες . Σχετικά με της ώρες φωτισμού έχω 11 ώρες να το μειώσω ;
------------------------- Οι λάμπες το μόνο που γράφουν είναι ότι είναι arcadia 600mm τίποτα άλλο σχετικό . ------------------------- Μήπως να βάλω αρκετό κερατοφυλλο μπας και βοηθήσει και με την σκιά αλλά και με την άλγη ; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη heiko27 : 19-06-08 στις 20:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το να καταφέρεις να βρεις την ισορροπία δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα! Οπότε με το κερατόφυλλο πιστεύω θα αρχίσεις να βρίσκεις έναν μπούσουλα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Valisneria Spiralis "Tiger" | stav | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 03-11-06 08:49 |