|
|
||||
|
||||
![]()
Πήρα melafix...Ερώτησις: Στο ενυδρειάκι έχω ήδη αλάτι... Να προσθέσω και το melafix ή να κάνω πρώτα αλλαγές και να το βάλω αύριο μεθαύριο που θα έχει φύγει το αλάτι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι συνθήκες σου γενικότερα πως είναι?
Μην προσθέσεις melafix από την στιγμή που χρειάζεσε καθημερινές αλλαγές άσε μόνο το αλάτι.
|
||||
|
||||
![]()
NH3=0(μόνο η αμμωνία είναι υγρό της ΑΡΙ)
NO2=0 NO3=10-25(σόρρυ είναι στικς) Ph=7,4 Kh=6 Gh=10 Η κατάστασή του πήγαινε χειρότερα και με το αλάτι και χτες του έκανα μία αλλαγή 40% χωρίς να προσθέσω αλάτι και έβαλα melafix. Το μπουκαλάκι λέει να βάζεις καθημερινά την δοσολογία που προτείνει... Εγώ του έβαλα χτες και προσθεσα και άλλο τόσο σήμερα. Αλλαγή νερού δεν έκανα σήμερα... Να συνεχίσω να κάνω καθημερινές αλλαγές? Υ.Γ. Αυτή η υγρή τύρφη θα κάνει τίποτα άμα την βάλω για το Ph? ------------------------- Το melafix να το συνεχίσω? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nashty11 : 16-06-08 στις 10:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
.........................................
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν στην όλη πορεία της θεραπείας τα έχω κάνει λίγο εώς πολύ μαντάρα... Ξεκίνησα με αλάτι για περίπου μία εβδομάδα και μέτα πρόσθεσα melafix κάνοντας συχνές αλλαγές νερού και σήμερα έκλεισα εβδομάδα με το melafix... Αποτελέσματα δεν έχω δει ιδιαίτερα και το πρόβλημα το έχει πάνω από 2 βδομάδες... Μόνο στην ουρά του βλέπω και είναι σαν να σχηματίζεται και είναι ψιλοδιάφανο στην άκρη. Δεν νομίζω να είναι κανας μύκητας και να έχω άλλα???
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το διαφανο τελειωμα στην ουρα σημαινει οτι αρχιζει η αναπλαση του πτερυγιου και οτι η ασθενεια αρχιζει να υποχωρει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ κάτι τέτοιο κατάλαβα και χάρηκα... Αν και αυτό είναι μόνο στην ουρά και όχι και στο ραγχιαίο που καιεκεί είχε πρόβλημα... Τί να κάνω όμως από εδώ και πέρα? Melafix αλατάκι ή τίποτα?
|
|
|||
|
|||
![]()
Εγω θα σου ελεγα να σταματησεις το Melafix και το αλατι. Κοιτα τωρα να επικεντρωθεις στις συνθηκες : πολυ καθαρο νερο με συχνες μικρες αλλαγες. Διατηρηση του ΡΗ απο 6.5 εως 7.0.Διατροφη πληρης πρωτεινων,ξηρη και κατεψυγμενη.Κανενας στρεσσογονος παραγοντας για το ψαρι σου.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μονομάχος....? | lilyth | Bettas | 37 | 21-06-08 09:02 |
Μονομάχος | galant | Bettas | 5 | 09-05-08 10:40 |
Μονομάχος | poliko_selas | Bettas | 7 | 02-05-08 09:44 |
Μονομάχος | poliko_selas | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 17-02-08 22:02 |
Άρρωστος Μονομάχος...Βοήθεια!! | michalis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 06-02-04 06:02 |