|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου ! μπραβο. Θελει βεβαια λιγο καιρο να πυκνωσουν τα φυτα και να παρει τελικη μορφη. Τα 2 φυτα που ειναι στις μπροστινες γωνιες πρεπει να ξερεις οτι ειναι υδροφιλα και θα σαπισουν σε λιγους μηνες με δυσαρεστα επακολουθα..
Επισης τα ψαρακια που λες κλοουν ειναι αρλεκινοι (Rasbora heteromorpha) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι κλοουν πρεπει να ειναι κρυμενοι και δεν φαινονται. Και φυσικα καποια στιγμη θα ειναι πολυ μεγαλοι για αυτο το ενυδρειο. Εμενα μ'αρεσει το ενυδρειο και τα φυτα (εκτος των επικινδυνων που λενε τα παιδια). Με λιγη προσοχη και φροντιδα θα γινει απο τα καλυτερα φυτεμενα πιστευω. Στη θεση σου θα εκανα μονο μερικες αλλαγες στη συνθεση των ψαριων. Θα κραταγα ενα κοπαδι τετρα ενος ειδους και οχι τριων (10+15+3) για πιο συμπαγη κοπαδοσυμπεριφορα. Και μηπως αλλαζα και τα clown με otto που ειναι και χρησιμοι σε ενα καλοφυτεμενο ενυδρειο. Αν το εκανα αυτο θα κοιταγα να βαλω τα κοπαδοψαρα κι αυτα ασιατικα (αρλεκινοι) που ειναι πολυ πιο κινητικα ψαρια απο τα τετρας και μετα θα συμπληρωνα και 1 αρσενικο με 3 θηλυκα pearl gourami για "ζωντανια" στο ενυδρειο. 3 ασιατικα ειδη (pearl gourami, rasbora, otto) θα ηταν σουπερ σε ενα καλοφυτεμενο ενυδρειο. Λεω εγω τωρα, σαν να ηταν δικο μου το ενυδρειο ![]() (μου αρεσε το ενυδρειο και αρχισα το "σκαλισμα" με τα ασιατακα που θελω να κανω ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε ευχαριστω για τα καλα σας λογια.
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφο το ενυδρειο σου............και εγω θα σου προτεινα να βγαλεις τα φυτα στις γωνιες,ειχα και εγω και μεσα σε 1-2 μηνες σαπισαν......αν φουντωσουν και λιγο τα γρασιδια θα γινει τελειο........
![]()
|
|||
|
|||
![]()
3 ασιατικα ειδη (pearl gourami, rasbora, otto) ποτε μετακομισε καλε ο οττο στην Ασια?
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πανέμορφα φυτά και δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση, μπράβο! Αν φουντώσουν κι άλλο και γεμίσουν ολόκληρο το ενυδρείο, και αν στη συνέχεια με καλό κλάδεμα τους δώσεις μορφή, δε θα σε πιάνει κανείς! Παρόλο που είναι πάρα πολλά είδη, έτσι όπως είναι φυτεμένα σε συστάδες δίνουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα.. Το μόνο που ίσως θέλει "τακτοποίηση" είναι το μπροστινό μέρος, όπου φαντάζομαι περιμένεις να εξαπλωθούν και τα γρασίδια σου..
![]() Ερωτήσεις: - Χρησιμοποιείς Α/Ο? - Τι UV έβαλες? Για ποιο λόγο (είχες πρόβλημα άλγης)? Έκανε δουλειά? - Με KH=4 και pH=6.7, το CO2 δεν είναι λίγο? (για τα δεδομένα πάντα του υψηλού φωτισμού και των φυτών υψηλών απαιτήσεων) - Η λίστα με τα ψαράκια σου δεν πρέπει να είναι πλήρης.. Μπράβο και πάλι, καλή συνέχεια! ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφο!!! οπως ειπε και ο φιλος raven βγαλε τις δρακαινες γιατι ειναι καταδικασμενες ...μολις απλωσουν και τα χαμηλα φυτα μπροστα θα ειναι πανεμορφο!!
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο..παρα πολυ ωραιο το ενυδρειο σου...να μας το ξαναδειξεις οταν μεγαλωσουν τα φυτα σου..θα ειναι πανεμορφο...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η λιστα βεβαια με τα ψαρια δεν ειναι γεματη θα βρω τα ψαρια και θα τα συμπληρωσω. Με KH = 4 βλεπω οτι ειμαι στο κανονικο οριο του co2. Τα φυτα ειναι ακομα σχετικα προχειρα βαλμενα και βεβαια ακομα δεν εχει μπει φοντο στο πισω μερος. Ψαχνω ενα μαυρο φοντο να δωσει μεγαλυτερη εντυπωση που μπορω να βρω μαυρο φοντο?, επισης τα γρασιδια ειναι ενα ονειρο χρονων το οποιο πρεπει να πραγματοποιησω. Ειδα την riccia σε ενα ενυδρειο επανω σε ενα ξυλο (σχετικα μεγαλο) και την εχω ερωτευτει απο τοτε. Δυστηχως η αλγη (πρασινη τριχωηδεις επανω στα φυτα) μαγαλωνει μερα με την ημερα αν και σε ενα αλλο thread μου ειπαν οτι ειναι συνηθες φαινομενο σε ενα σχετικα νεο ενυδρειο. Θα κατεβω κιαλλο σε ph θα παω στο 6,6 σιγα σιγα, και ελπιζω να μεινω εκει. Βαζω νερο απο ΑΟ και οι αλλαγες γινονται μια φορα την εβδομαδα περιπου 30%. Στα σχεδια ειναι η αυτοματη αναπληρωση του νερου ενω την εχω αγορασει (να ναι καλα ο σταθης) ακομα δεν την εχω τοποθετησει. ------------------------- Παράθεση:
Πωλούνται Γαρίδες Red Crystal Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kifinas : 11-06-08 στις 22:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα φυτα οσον αφορα τις απαιτησεις τους σε νερο χωριζονται σε υδροβια:ζουν μεσα στο νερο ακομη και ολοκληρη τη ζωη τους...π.χ. τα περισσοτερα φυτα που εχουμε στα ενυδρεια μας... υδροφιλα:προτιμουν ενα μερος τους να ειναι παντα μεσα σε νερο...συνηθως οι ριζες και το κατω μερος τους....οχι ομως τελειως βυθισμενα σε βαθος χρονου..π.χ. δρακαινα υδροχαρη:εχουν απλα μεγαλες απαιτησεις σε νερο και φυτρωνουν κοντα σε ποταμια..καναλια..ρυακια και οπου γενικα υπαρχει νερο...π.χ.πλατανια..λευκες.. τα ορια βεβαια δεν ειναι πολυ σαφη...ετσι εχουμε υδροχαρη να ζουν μισοβυθισμενα στο νερο (π.χ.λευκες μεσα σε ποταμια) και υδροφιλα να αντεχουν σε καποιες περιοδους ξηρασιας..(π.χ. καλαμιες οταν οι οχθες μια λιμνης αποτραβιουνται))
|
||||
|
||||
![]()
το ενυδρειο ειναι πολυ καλο και πιστευω πως θα γινει διαμαντι
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσιαση φυτεμενου με δισκους | red rubin | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 14 | 11-06-11 14:23 |
ΝΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ | CHRIS4204 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 13 | 26-07-07 11:10 |
Παρουσιαση Φυτεμενου | thanosatha | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 18 | 18-05-07 17:26 |
Παρουσιαση ενυδρειου | panos73 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 16 | 07-07-06 08:52 |
Στησιμο φυτεμενου ενυδρειου απο τον Takashi Amano | george | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 0 | 20-04-06 12:19 |