|
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω τις εξης αποριες-ενστασεις πανω στο θεμα οτι ειναι καλυτερο απο εξωτερικο φιλτρο
σε περιπτωση διακοπης ρευματος το υλικο θα μεινει στεγνο και αμα ειναι και καλοκαιρι νομιζω με δυο ωρες χωρις ρευμα θα εχεις ολοκληρωτικη καταστροφη στην βιολογια δεν το βρισκω καθολου βολικο πανω στο θεμα φωτισμος(πισω λαμπες δεν εχει?)και γενικα δυνατοτητα παρεμβασης πανω στο καπακι ακομα δεν ξερω κατα ποσο περναει το νερο απο ολη την επιφανεια του υλικου και ετσι εχουμε ποιο ωστα αποτελεσματα σε συγκριση με αλλα φιλτρα ακομα σε περιπτωση βουλωματος του βιολογικου πλυμηριζουμε? ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μπορω να διακρινω αν το συγκεκριμενο αδειαζει νερο απο ολη την επιφανεια - η ιδεα του απο πανω φιλτρου παντως ειναι να περναει το νερο απο ολο το φιλτρο και να αδειαζει απο μια υπερχειλιση. Σε περιπτωση διακοπης μενει νερο στο φιλτρο, που ειναι κι ανοιχτο κι εκτεθιμενο στον αερα, με αποτελεσμα περισσοτερη διαρκεια ζωης σε σχεση με ενα αντιστοιχο κλειστο κανιστρο.
|
|
||||
|
||||
![]()
τοτε παω πασο αλλα ακομη αυτα τα ερωτηματα τα χω
Παράθεση:
εμενα παντως το οτι ειναι τοσο μονιμο δεν μου πολυαρεσει προτιμω να εχω την δυνατοτητα να επεμβω-αποψη μου φυσικα
|
||||
|
||||
![]()
πιστευω οτι ειναι αναλογα ο καθενας τι θελει να στησει.δηλαδη οταν πηρα το aquatlantis ηθελα κατι ποιοτικο σαν κατασκευη και γενικα ειχα ακουσει καλα λογια.το ηθελα για φυτεμενο αν και δεν πληρουσε τις καλυτερες προδιαγραφες για μοντες.(τεραστια κοντρα στο κεντρο και πολυ μεγαλος κεντρικος θαλαμος για λαμπες).τελικα μετα απο πολυ σκεψη και αφου φαγαμε κανα μηνα σχεδον με τον νεοκλη να σκεφτομαστε βρηκαμε την λυση και μονταραμε αλλες 2 τ5 39w.χωρις να φαινεται απολυτως τιποτα.
σε αυτο το ενυδρειο ομως μια και θα πηγαινε αποκλειστικα για κιχλιδες δεν νομιζω οτι χρειαζονται πολλες πατεντες.τουλαχιστον απο θεμα φωτισμου.ισως να θελει κατι σε ανεμηστηρες για το καλοκαιρι. οποτε γιαυτο που το ηθελα εγω ηταν ok. σιγουρα η δυνατοτητα του να μπορεις να επεμβεις ειναι θετικη απλα δεν πιστευω οτι ειναι παντα απαραιτητο. ![]() και τουλαχιστον για το συγκεκριμενο το ολο συστημα ειναι απλα σαν μπονους μιας και φιλτρα ειχα κτλ. Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
μολις το εβαλα σε λειτουργια οποτε πιστευω θα λυθουν πολλες αποριες(και δικες μου)μιας και εγω προσωπικα πρωτη φορα ειδα τετοιο φιλτρο.βεβαια για να το εχουν οι γαλλοι κατι παραπανω θα ξερουν.
καταρχην μιας και μου τελιωσε το syporax μπορεσα και γεμισα μονο τα 2 δοχεια και στα αλλα 2 εβαλα μπλε σφουγγαρι.αντε να δουμε τι θα γινει. οσο αφορα τις λαμπες πατεντες δεν γινονται εδω μιας και δεν παιζει χωρος (Νεοκλη ξεχασε το.δεν ειναι aquatlantis αυτο ![]() ![]() οποτε για καποιον που θελει φουλ φυτεμενο με απαιτητικα φυτα δεν κανει. επειδη ομως το ενυδρειο θα παει σε malawi ο φωτισμος που εχει ισως ειναι και παραπανω απο οτι πρεπει.(2χ39w τ5 170περιπου λιτρα καθαρα). τωρα τα κουτια ειναι φουλ διατρυτα.οποτε νερο τρεχει απ παντου.για την ακριβεια το κεντρικο spray bar που υπαρχει πανω απο τα κουτια ψεκαζει συνεχια τον βαμβακα-καταληγει στο κουτι και απο εκει με τα φουγαρα που φαινονται απο κατω ξαναβγαινει παλι μεσα στο νερο. τωρα απο θεμα βουλωματος το βλεπω λιγο δυσκολο μιας και ειναι ολο το κουτι γεματο τρυπες.βεβαια ενας ελενχος ποτε δεν εκανε κακο. το επισης κακο για φυτεμενα ειναι οτι απο τα ''φουγαρα''δημιουργητε μεγαλη αναταραξη νερου οποτε αλλο ενα μειον για φυτεμενο μιας και χανετε πολυ co2(μιλαμε παντα για το δικο μου.σε καποια ευρωπαικα ισως να ειναι καλυτερα σχεδιασμενο) το μεγαλυτερο κακο για την ωρα?ο θορυβος που κανει η κινεζικη αντλια ![]() ![]() ![]() οσο για το ενυδρειο σαν ενυδρειο?μπορει να μην φτανει το aquatlantis που εχω στα ιδια λιτρα αλλα αν σκεφτει κανεις οτι εχει ουτε τα μισα λεφτα απο αυτα που μου κοστισε το evasion........τοτε ειναι super.και πολυ προσεγμενο
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΠΑΡΟΧΗ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ. | ATHRAS | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 29-02-08 18:19 |
σχετικη υγρασια στο καπακι του ενυδρειου | orck | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 17-02-08 08:41 |
Νερο στο καπακι | Tetra | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 05-02-08 15:39 |
βακτηριδια στο φιλτρο | orck | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 31-01-07 21:17 |
Ανθρακας στο φιλτρο;;;SOS | Θεοδωρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 26-10-06 21:14 |