|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εργασια.
1. κανονικα επρεπε να ειχα παρει ενα ποτηροτρυπανο 8cm για να κανω την τρυπα ευκολα και γρηγορα αλλα οποιος δεν εχει μυαλο εχει ποδια. Γι'αυτο αντι για ποτηροτρυπανο χρησιμοποιησα ποτηρο...... (8cm διαμετρου, που ετυχε να εχω) ![]() και τρυπανο ![]() 2. Σημαδεψα ![]() 3. για να κανω τρυπα σιγα-σιγα ![]() 4. Ουφ τελειωσα. ![]() 5. Μπααα, πρεπει να κοψω με κοπιδι τα ψιλα (προσοχη στα χερια). Αν ειχα το ποτηροτρυπανο θα τα ειχα αποφυγει ολα αυτα. ![]() 6. ετοιμο????? ![]() 7. Οχι, θελει λιμα. ![]() ___
|
||||
|
||||
![]()
8. Τωρα να κανω σημαδια για να ανοιψω τις τρυπες που θα περασουν οι βιδες.
![]() Τα σημαδια, ανοιγω τις τρυπες και παμε για μονταρισμα. ![]() 9. Βαζω τη αντικραδασμικη βαση πανω στο ανεμιστηρακι (προσεχω να το βαλω απο τη μερια που θα εφαπτεται στο καπακι και με τη φορα του αερα μεσα στο ενυδρειο. Εχει και σημαδι πανω στο ανεμιστηρακι για τη φορα. ![]() 10. Βγαζω απο το σακουλακι που συνοδευει την αντικραδασμικη βαση, τις ροδελες σιλοκονης. ![]() Και τις εφαρμοζω πανω στο καπακι απο την εξωτερικη μερια και πανω στις τρυπες για τις βιδες. ![]() 11. Βαζω απο πανω και το φιλτρο σκονης ![]() 12. Περναω τις βιδες και απο κατω σφιγγω τα παξιμαδια ![]() 13. Μονταρισμενο (μενουν οι συνδεσεις των καλωδιων) ![]() ___
|
||||
|
||||
![]()
14. Εγω χρησιμοποιησα κολλητηρι αλλα μπορουν να γινουν και απλα με ενωση των καλωδιων και τυλιγμα με μονωτικη ταινια.
![]() 15. Ξεγυμνωμα καλωδιων του τροφοδοτικου. ![]() 16. Απο τα τρια καλωδια του καλωδιου που συνδεει ταυτοχρονα ανεμιστηρακι και τροφοδοτικο με το controller χρησιμοποιω μονο τα κοκκινο-μαυρο. ![]() 17. Ενωνω τα καλωδια με του τροφοδοτικου (αν δεν δουλεψει αλλαζουμε την πολικοτητα. Συνηθως τα τροφοδοτικα εχουν διακοπτη αλλαγης πολικοτητας αλλιως γυριζω τα καλωδια αναποδα. (τσεκαρω πριν τυλιξω με μονωτικη) ![]() 18. Συνδεω και τσεκαρω παλι τη λειτουργεια. ![]() 19. Ολα καλα. Τοποθετω το ρυθμιστη με την ταινια διπλης οψεως που διαθετει, στο σημειο του καπακιου που με βολευει. ![]() 20 Απολαμβανω... (στηνω αυτι να δω αν δουλευει γιατι πρεπει να το βαλω τερμα για να το ακουσω) ![]() Παω τωρα να βαλω και στο μεγαλο τα ανεμηστηρακια του και τον eliwell. __
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφη κατασκευη αλλα το ρυθμιστη στροφων νομιζω δεν τον χρειαζοσουν καθως αυτο ελεγχεται και απτο μετασχηματιστη.Οσα περισσοτερα βολτ τοσες περισσοτερες στροφες
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία δουλειά delta66!!!
![]() Υ.Γ: Το μόνο που θα άλλαζα στην όλη κατασκευή είναι οι βιδες... Δες αυτές:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809553 Μου χτυπάνε λίγο κάπως στο μάτι γιατι ειναι μεγαλουτσικες, αλλα δεν ειναι και τόσο δα φοβερό!!! ![]() Ωραία παρουσίαση!!!! Χαρας το κουράγιο σου και για το diy ποτηροτρύπονο ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
¶ψογος ο καλλιτέχνης! ..ο μάστορας ήθελα να πω!
![]() Υ.Γ. (να κάνουμε και λίγο spam) Στο site του έχετε μπει? Είναι φοβερός!
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν υπηρχαν σε μαυρο χρωμα. Φυσικα θα εβαζα μαυρες αν υπηρχαν. Αυτες που προτεινεις δεν νομιζω να ειναι ανοξειδωτες και αν δεν ειναι, σε λιγο θα σταζει η σκουρια μεσα στο νερο.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω αν είναι ανοξείδωτες, αλλα εφόσον το καπάκι έχει τρύπες... Αρα και έξοδο της υγρασίας δεν θα υπάρχει πρόβλημα...
Εχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και εγώ και δεν είδα κάτι το επικύνδυνο... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
εγω εχω παρει αυτες τις βιδες
ΔΕΝ ειναι ανοξειφωτες επειδη το εφτιαξα το συστημα πολυ νωρις εχει μεινει χωρις να γυρναει για καιρο με αποτελεσμα να υπαρχει υγρασια στο καπακι, οι βιδες εχουν σκουριασει λιγο και εχει σταξει λιγο σκουρια, ευτηχως εχει πεσει στον ανακλαστηρα, θα τις περασω με σιλικονη ![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καινουργιο μονομαχοενυδρειο!!! | kourba | Bettas | 4 | 08-01-08 19:28 |
Μονομαχοενυδρειο Χ2 | imichal | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 11-12-07 14:58 |
το μονομαχοενυδρειο μου..... | aristomenis | Bettas | 5 | 06-11-07 16:23 |
Προσαρμογη Moonlight απο pc σε IKS Aquaristik Computer | netblues | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 08-04-05 11:52 |