|
Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλά και οι "νέοι" πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες του φόρουμ που τους φιλοξενεί και να δείχνουν αυτοσυγκράτηση. |
|
||||
|
||||
![]()
σωστη επισημανση....και χρησιμη ...μας κανει να σκεφτουμε λιγο πριν γραψουμε κατι...
|
||||
|
||||
![]()
Ο καθένας έχει τον τρόπο με τον οποίο γράφει εδώ μέσα και κρίνεται για αυτό.
Αρκει να μεινουν και γραμμενα για να τον κρινουν. Αν σβηνονται κρινουν αερα
|
|||
|
|||
![]()
μονο για τους νεους παει αυτο; οι παλιοι;
ακριβως οπως το ειπες ειναι ο καθενας κρινεται απο τα γραπτα του, να αντιμετωπιζεις με ειρωνια εναν μικροτερο σου εκμεταλευομενος την πνευματικη αδυναμια που εχει λογω ηλικιας ειναι δειγμα ποιοτητας του χαρακτηρα σου (δεν αναφερομαι σε εσενα γενικα μιλαω), διαφωνεις; δεν αναφερομαι σε μια πλακιτσα, αυτη θα γινει αλλα δεν ειναι μια η πλακιτσα ειναι ο κανονας |
|
||||
|
||||
![]()
παρακαλώ τον westie να μην γράψει κάτι γιατί θα πονέσουν και πάλι τα ματάκια μας (αν και πρέπει να του αναγνωρίσω ότι κάνει φιλότιμες προσπάθειες τελευταία)
επίσης τέτοια τυπάκια γενικότερα που σήμερα στήνουν μονομαχοενυδρέιο και σε 2 ώρες 5τονο reef, είναι μόλις 12 χρονών και ασχολούνται με ενυδρεία 5 χρόνια εμένα προσωπικά με εκνευρίζουν επιπλέον με εκνευρίζουν όλοι όσοι γράφουν για να γράφουν χωρίς να έχουν διαβάσει προηγουμένως τι έχουν γράψει οι υπόλοιποι (πχ έχω μετρήσει τις παραμέτρους με φασματογράφο και είναι τέλειες - επισυνάπτονται τιμές - αλλά το ψάρι μου έχει λόθυγγα τι να κάνω; απάντηση μετρήσεις έκανες; ) Τέλος δικαιολογώ απόλυτα τους mods γιατί έχουν βαρεθεί να βλέπουν βλακείες (και δικές μου ακόμα) όλη την ώρα και να προσπαθούν να κρατήσουν ένα χαρακτήρα ακόμα κι αν οι ίδιοι διασκεδάζουν. Στο φινάλε πολύς λόγος δε γίνεται για το παντός επιστητού; ψαροφόρουμ είναι,μ γράψτε και τίποτα για τα ενυδρεία σας Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Giorgos : 28-05-08 στις 10:27 |
|
||||
|
||||
![]()
ψαροφορουμ ειναι αλλα ολο το υπολοιπο φορουμ εχει απιστευτη ποσοτητα πληροφοριων για ενυδρεια.....εξ'αλλου μακη γιαυτο εγινε και οι κατηγορια...για να μην γραφουμε για ενυδρεια εκει αλλα ολα τα αλλα...εκτος αν θεωρεις καλο να μην υπαρχει σαν κατηγορια...
|
||||
|
||||
![]()
Γνώμη μου είναι να μένουν ως έχουν τα ποστ. Ναι, παρεξηγούνται πολλά γραφούμενα, αλλά τι στο καλό; Έχουμε μυαλό να κατεβάζουμε σκληρότητες, να κάνουμε αναπαραγωγές, να... να... να... και καθόμαστε τσακωνόμαστε για το αν (εντελώς τυχαία) παρεξηγούνται οι ομοφυλόφιλοι! Και σας λέω εντελώς σίγουρος πως ΟΧΙ!
Πρότασή μου προς τους υπεύθυνους είναι να βάλουν *** σε καμία λέξη και να καθοδηγήσουν την κουβέντα όταν ξεφεύγουν. Δεν είναι δυνατόν να είναι αλάνθαστοι. Γνώμη και πιστεύω έχει ο καθένας. ¶λλος την λέει άλλος την κρατάει για τον εαυτό του |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το να προλαβαίνεις ένα θέμα πριν εξελιχθεί σε καυγά/παρεξήγηση/ αποχώρηση μελών κτπ είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει αλλά πολλές φορές παρεξηγείται.
από την άλλη όσοι έχουν κάνει Mod σε κάποιο φόρουμ θα ξέρουν πόσο χρονοβόρο και παρεξηγήσιμο είναι το να είσαι mod.. Η ρετσινιά "φασίστας" είναι το πρώτο όνομα που σου κολλάνε πριν καλά καλά συστηθείς ... Χωρίς mods ένα φόρουμ θα ήταν σαν μια κοινωνία χωρίς αστυνομία .. Χάος ... Φιλικά και χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός, Ιωσάς.
|
||||
|
||||
![]()
Μια κοινωνία αυτορυθμιζόμενη μπορεί να υπάρξει υπέροχα χωρίς νόμους και αστυνόμους. προϋποθέτει παιδεία και σεβασμό. τα προκλητικά ποστ λοιπόν, τουλάχιστον τα δικά μου στο 99% των περιπτώσεων, είναι προκλητικά γιατί αντιλαμβάνομαι ότι τα παραπάνω στοιχεία λείπουν από τον συνομιλητή μου. και μιλώντας πάντα για τα δικά μου προκλητικά ποστ, προσπαθώ πριν ξεφύγει το θέμα να κρατήσω ένα αυστηρό αλλά αξιοπρεπές ύφος στα γραπτά μου. ξεφεύγω όταν βλέπω ότι ο άλλος δεν καταλαβαίνει και το παρατραβάει. Η μόνη πραγματικά άδικη επίθεση που έχω κάνει είναι στην ΑλεξάνδραΤ (κι έχει περάσει καιρός από τότε και δεν θυμάμαι τον λόγο
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν δεν υπάρχουν κανόνες σε ένα σύνολο τότε το χάος θα επικρατήσει σε βάθος χρόνου ....
|
||||
|
||||
![]()
....Είναι και αυτός ο έρμος ο γραπτός ο λόγος που τον έχουμε σκοτώσει εντελώς
|
||||
|
||||
![]()
Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα "ψαροφόρουμ", εγώ θέλω να προσθέσω ότι μέσα από το κοινό μας ενδιαφέρον/χόμπι, εγώ αισθάνομαι ότι είμαστε μια παρέα.. Εξ'άλλου, πώς δημιουργούνται οι παρέες? ¶πο άτομα με κοινά ενδιαφέροντα! Συμφοιτητές στη σχολή, συνάδελφοι στη δουλειά, παίζαμε μαζί μπάσκετ, κ.τ.λ., γιατί όχι και το "έχουμε κοινό ενδιαφέρον τα ενυδρειακά"! Και με χαροποιεί το γεγονός να συζητάμε και άλλα θέματα, και καλώς το κάνουμε, και αν εξαιρέσουμε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, το κάνουμε και καλά και με επιτυχία! Και στο κάτω κάτω, όσο περισσότερες συζητήσεις υπάρχουν, και όσο περισσότερες διαφωνίες/αντιπαραθέσεις, ακόμη και αν προκύπτουν προβλήματα κατά καιρούς με διαγραφές και κλειδώματα, για μένα δείχνει κάτι το υγιές, στοιχείο της επικοινωνίας είναι και αυτό! Look at the bright side, με άλλα λόγια!
Αυτά για σήμερα.. Καληνύχτα σε όλους! (δεν πιστεύω να με "κράξει" κανείς όσο τρώω και κοιμάμαι, εε? ![]() ![]() ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολλοι παντως απ'οσους εγραψαν ως τωρα ισχυριζονται οτι πρεπει να παραμενουν τα ποστ.. (εκτος αν δινει λαθος πληροφοριες για το χομπυ)....για να ακουσουμε κι αλλες γνωμες....
|
||||
|
||||
![]()
παιδια συγνωμη με ολο το θαρος, μην το κανετε αυτο μια ομαδα ειμαστε.ολοι βοηθανε με τον τροπο τους.και εγω στην αρχη που μπηκα δεν ηξερα τι να κανω ρωτουσα καποιοι μου απαντησαν πολυ ωραια και καποιοι αποτομα,αλλα εγω τους ελεγα ευχαριστω γιατι δεν ξερεις τι εχει ο αλλος.και δεν πρεπεινα βγαζουμε συμπερασμα ποτε για καποιον απο τον τροπο που γραφει.γιατι αλλιως ειναι να γραφεις και αλλιως να μιλας απο κοντα.τωρα αν σβηνονται καποια απο τα ποστ ε δεν πιραζη βρε παιδια χαμογελαστε η ζωη ειναι πολυ ωραια.
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έγραψα αυτό: Παράθεση:
Υ.Γ. Τι θα γίνει με το ενυδρείο, θα μας το δείξεις επιτέλους? ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Αφηνωντας στην ακρη τις περιπτωσεις των αρχαριων που ξαναρωτανε τα ιδια, υπαρχουν χοντρα τρεις αλλες κατηγοριες που συχνοτατα εξελισσονται σε προβληματα.
1. Οι πλακιτσες. Ισχυει οτι μεταξυ γνωστων μπορουμε να λεμε οτι θελουμε, αλλα απο την αλλη οταν το διαβαζουν κιαλλοι που μπορει να ανηκουν σε πιο ειδικες κοινωνικες ομαδες τοτε δημιουργειται προβλημα. πχ αν καποιος αρχισει να λεει ανεκδοτα με εβραιους, ποντιους, gay, ξανθιες κλπ ολο και καποιος θα βρεθει να παρεξηγηθει. Και ας πουμε οτι τα ανεκδοτα απλα απαιτουν μια καλη δοση χιουμορ, ομως απο καποιο σημειο και μετα το πραγμα ξεφευγει. ΠΧ.. απο ενα ανεκδοτο για ξανθιες ευκολα φτανουμε να μιλαμε υποτιμητικα για γυναικες... Μεχρι καποια να τα παρει στο κρανιο και να αρχισει τα pm στους mods. Εδω ισχυει γενικοτερα αν την πλακα που κανουμε θα την καναμε μπροστα στη γιαγια/πεθερα/γυναικα/συντροφο/μανα/εργοδοτη/γειτονα...κλπ Αν η απαντηση ειναι οχι τοτε το ποστ ειναι υποψηφιο για σβου. 2. Θεματα εντελως ασχετα, και συνηθως ειδικου ενδιαφεροντος. πχ εμβολια, θρησκευτικα- πολιτικα θεματα, και γενικοτερα θεματα που δεν αγγιζουν το αντικειμενο του φορουμ. Επειδη εδω ειναι πολυ ευκολο να πλατιασουμε απιστευτα, και το συγκεκριμενο φορουμ παραμενει θεματικο και οχι γενικης χρησεως, επιβαλλεται ενας γενικος περιορισμος σε τετοια θεματα. Και ναι βεβαιως να συζητησουμε για το πχ Ηλιελαιο... αλλα δεν θα το κανουμε και υπομνημα. Ειδικοτερα σε θεματα urban myths, παραπληροφορησης και δοξασιων, ειμαστε λιγο ευαισθητοι.. τι να κανουμε τωρα.. (π.χ. μαγνητακια στη βενζινη..) 3. Φαινομενα μοντερνας οχλοκρατιας. Οταν καποιος κανει κατι στραβό και το παρουν χαμπαρι πολλοι, τοτε αρχιζει ο καθενας να βαζει απο ενα λιθαρακι... Το τελικο αποτελεσμα ομως ειναι ασχημο συνολικα. Παραδειγμα το χτεσινο thread της φιλης μου νικολ.... Ολοι το ξερουμε τι εχει γινει, αλλα... ΟΧΙ ετσι, δεν ειναι τροπος αυτός. Φυσικα και ειναι πολυ δυσκολο να συγκρατηθει κανεις ,απλα μην εχουτε αποριες γιατι μετα πεφτει σβου και lock....(συμπεριλαμβανομενων και των δικων μου ποστ) Με την ευκαιρια, για τα περι δημοκρατικοτητας, ελευθεριας του λογου και αλλα τετοια που ακουγονται κατα καιρους, να θυμισω οτι εδω δεν ειναι η οδος πανεπιστημιου και οποιος θελει διαδηλωνει κανοντας τα ολα μπαχαλο. Δοξα τω Θεω τοσα blog υπαρχουν γυρω γυρω, ο καθενας μπορει να ανοιξει ενα και να βγαλει το αχτι του... Στην τελική κανενα δεν υποχρεωσαμε να γραφει ή να διαβαζει αυτά που λεμε. Ας μην μας κανει και αυτος το ιδιο.Τελικος κριτης ειναι το συνολο, που αν δεν του αρεσει θα φυγει.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 27-05-08 στις 08:34 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εχει κανεις το CD "AGA Aquascaping Contest"? | mikenuke | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 07-03-05 00:35 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
"Λίμνουλα" (κοινώς σκάφη με νερό) στον κήπο | Simpethera | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 22-09-03 14:50 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |