|
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν κανω λαθος τα iguana πχ εχουν την σαλμονελα σαν εσωτερικο παρασιτο αν λοιπον ερθει το χερι μου σε επαφη με τα κακακια του και το βαλω στο στομα υπαρχει περιπτωση να κολησω τοτε που ειχα εγω τουλαχιστον αυτο ειχα διαβασει οποτε στην καθαριοτητα η πλενεις πολυ καλα τα χερακια μετα η φορα κανα γαντακι και μετα τα πλενεις παλι
αφηστε εγω που επαθα περυσι σαλμονελα απο βρωμικο η πιτογυρο(δεν εχω εξακριβωσει ακομα) πλεον αποτι συζητησα και με γιατρους ποιο πιθανο θεωρω να παθεις απο κατι που θα φας απεξω παρα απο μια σαυρα εφοσον φερουν εσωτερικα το μικροβιο... βεβαια η νικολ θα τα ξερει καλυτερα να σας τα πει ισως δεν θυμαμαι καλα πανε αρκετα χρονακια απο τοτε που ασχολιομουν με τα ερπετα μετα με κερδισε το ενυδρειο αλλα επιρεαζομαι ευκολα ετοιμα τα χω τα σχεδιακια μου για το μελλον ![]()
|
||||
|
||||
![]()
τα ειπες πολυ καλα καπιες σαυρες εχουνε την σαλμονελα οπως τα ιγκουανα και για να κολλησεις πρεπει το στομα σου να ερθει σε επαφη με τα κακα του ζωου,εγω το θεωρω καπως δυσκολο,η ακομα αν τα κακα του ζωου ερθουνε σε επαφη με το αιμα σας μεσω καπιας πληγης.
επισης σαλμονελα εχουνε οι παπαγαλοι,τα καναρινια,τα κοτοπουλα αλλα πουλια,γι αυτο αλλωστε το αυγο θελει καλο βρασιμο πριν φαγωθει. πιο πιθανον ειναι να κολησεις απο τα βρωμοφαγητα εξω παρα απο τις σαυρες η τα πουλια
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Η τεταρτη φωτο ειναι απιστευτη!!
Ειναι χαριτωμενος και scary looking μαζι! Μικρο τερατακη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι ειναι φατσας
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μου αρεσουν πολυ οι original φωτο σου,κυριος, μπραβο καλη δουλεια και σκληρη να φροντιζεις τοσα δικα σου ζωα.ΑΞΙΑ ΜΠΡΑΒΟ
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σου NIKOL ! Στο avatar σου η οχια ειναι η οθωμανικη (Montivipera xanthina)? Τον περασμενο νοεμβριο στη Σαμο βρηκα μια ξαπλωμενη στον δρομο,νωθρη λογω χαμηλης θερμοκρασιας αν και ηλιολουστη μερα. Την επιασα λοιπον προσεκτικα παραβαινοντας τον δικο μου κανονα να μην χειριζομαι ιοβολα φιδια και την ακουμπησα κοντα σε εναν τοιχο γιατι αλλιως καποιο αμαξι θα την σκοτωνε σιγουρα. Εντυπωση μου εκανε οτι δεν εκανε καμια προσπαθεια να δαγκωσει. Εννοειται οτι φοραγα γαντια μηχανης και δερματινο μπουφαν. Πανεμορφο ενηλικο ατομο πολυ ανοιχτοχρωμο στο χρωμα της σταχτης με μια καταμαυρη τεθλασμενη γραμμη με καφεκοκκινες κηλιδες.
Επισης πριν πολλα χρονια καποιο καλοκαιρι ηρθα αντιμετωπος με μια τεραστιων διαστασεων οχια που παραλιγο να δαγκωσει το σκυλι μου που την ιχνηλατουσε σαν να εψαχνε λαγο. Ειχε μηκος γυρω στο 140-150 και πολυ μεγαλη διαμετρο σωματος. Ηρθα σε επαφη με την ερπετολογικη εταιρεια για την πιθανοτητα υπαρξης Macrovipera lebetina στο νησι λογω εγγυτητας με την μικρα ασια αλλα με διαβεβαιωσαν οτι μαλλον επροκειτο για καποιο πολυ γηραιο μεγαλοσωμο xanthina η ammodytes. Οσο για σκορπιους ειχα μια μεγαλη θηλυκια (ειδος δεν θυμαμαι) που ετρωγε τους γαμπρους που της εβαζα και μετα απο 1 μηνα εσκαγε μυτη με πολλα μικρα στην πλατη της! μου εζησε 6 χρονια. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΛΑΜΠΕΣ | skourkou | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 02-08-07 23:01 |