Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου

Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου Ανακοινώσεις και νέα από τον ΠΣΦΕ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-05-08, 18:23
Το avatar του χρήστη fishme1
fishme1 Ο χρήστης fishme1 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: νεαπολη-νικαια
Προεπιλογή

χοντρουλη φιλε μου.
δεν ειπα για αυτους που το κανανε μια φορα αλλα για αυτους που το κανουν τακτικα αν θυμασαι την συζητηση που ειχαμε το σαββατο πριν τα σουβλακια

διαθετω καλλιεργειες ζωντανων τροφων για τα μελη του πανελληνιου συλλογου φιλων του ενυδρειου
Νικος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-08, 18:38
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από fishme1 Εμφάνιση μηνυμάτων
χοντρουλη φιλε μου.
δεν ειπα για αυτους που το κανανε μια φορα αλλα για αυτους που το κανουν τακτικα αν θυμασαι την συζητηση που ειχαμε το σαββατο πριν τα σουβλακια
Τη θυμάμαι τη συζήτηση.. Και η αλήθεια είναι ότι ήταν όμορφη συζήτηση και εποικοδομητική! Και με έβαλε και σε σκέψεις/προβληματισμούς..

Και μία από τις σκέψεις αυτές, ήταν τα περί περιοδικού.. Συζητούσαμε λύσεις/ιδέες/προτάσεις για το θέμα/πρόβλημα του περιοδικού.. Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητα του περιοδικού, τη στιγμή που τα έσοδά του προορίζονται για να συντηρήσουν τις δραστηριότητες ενός Συλλόγου με μειούμενο αριθμό μελών! Έχει νόημα να μαζεύονται χρήματα για τη διατήρηση γραφείων, τη στιγμή που δεν έρχονται (και δεν προσκαλούμε να έρθουν) νέα μέλη για να ρωτήσουν και να μάθουν νέα πράγματα? Έχει νόημα να μαζεύονται χρήματα για σεμινάρια που θα παρακολουθήσουν ελάχιστοι?

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων είμαι σαφώς υπέρ όλων των δραστηριοτήτων του Συλλόγου! Αλλά πρέπει να γίνει πλέον ο πιο βασικός στόχος η προσέλευση νέων μελών!

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-08, 18:57
kanarini Ο χρήστης kanarini δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Νικαια-Νεαπολη
Προεπιλογή

Στην Ελλαδα μας αντικειμενικα εχουμε υποβαθμισμενη περιβαλλοντικη συνειδηση, παιδεια, ειμαστε λιγοτεροι και αυτο κανει ολους τους συλλογους να εχουν υπαρξιακα προβληματα ( οικονομικα).
Ειμαστε απο τους λιγους συλλογους που διαθετουν γραφεια, δικο τους χωρο.
Μακαρι ολοι μαζι να βρουμε λυση ωστε αυτος ο ομορφος χωρος να μενει ανοιχτος, ειμαι νεο μελος του συλλογο και δεν γνωριζω πολλα πραγματα ομως μια πιθανη λυση ειναι η ευρεση ενος χορηγου, που θα μπορεσει να συμβαλει στο ενοικιο.
Παλιά 15-05-08, 19:03
Το avatar του χρήστη Z_X
Z_X Ο χρήστης Z_X δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Z_X
Προεπιλογή

Τιγκα στις χενοτιλαπιες.....
Πες μου Γιωργο οτι τσιμπησες καμια και την εφερες εδω πάνω???????
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-08, 19:12
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kanarini Εμφάνιση μηνυμάτων
μια πιθανη λυση ειναι η ευρεση ενος χορηγου, που θα μπορεσει να συμβαλει στο ενοικιο.
Είμαι πιο νέο μέλος κι από σένα , διαβάζοντας όμως στο forum, φαίνεται πως σε κάποια τέτοια θέματα, οι απόψεις διίστανται (κι εγώ προσωπικά δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη μέσα μου τη θέση μου στο συγκεκριμένο..), και πιθανότατα μια τέτοια συζήτηση να γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης (πολύ περισσότερο όταν ο γραπτός λόγος είναι εύκολα παρεξηγίσιμος).. Για να παραμείνει λοιπόν η συζήτηση εποικοδομητική, ίσως πρέπει να αποφύγουμε τις "κακοτοπιές", και να παραμείνουμε σε ιδέες και προτάσεις όπου θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε.. Εξ'άλλου, ένα από τα πολλά που απ'ότι καταλαβαίνω έχει ανάγκη ο Σύλλογος είναι ενότητα και κοινή θέληση..

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-08, 19:01
Το avatar του χρήστη Pritanis
Pritanis Ο χρήστης Pritanis δεν είναι συνδεδεμένος
DiscusModerator

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

καλα βρε κοπρε πηγες και δεν ειπες τιποτα????? Τουλαχιστον εφερες κανενα ψαρι?????

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-08, 19:19
Το avatar του χρήστη mikenuke
mikenuke Ο χρήστης mikenuke δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Αργυρω, Ευχαριστω, που ανοιγεις αυτο το θεμα και που τοσο ομορφα μεταφερεις το νοημα του "ανηκω σε ενα συλλογο" !!!!

Και οι φωτογραφιες σου Γιωργο, ειναι ωραιοτατες, χωρις καλλιτεχνικες αηδιες του ΖΧ που τον αφησα ξεκρεμαστο και δεν θα του κανω παρεα στο ταξιδι.
Παλιά 15-05-08, 20:37
kanarini Ο χρήστης kanarini δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Νικαια-Νεαπολη
Προεπιλογή

Είμαι πιο νέο μέλος κι από σένα , διαβάζοντας όμως στο forum, φαίνεται πως σε κάποια τέτοια θέματα, οι απόψεις διίστανται (κι εγώ προσωπικά δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη μέσα μου τη θέση μου στο συγκεκριμένο..), και πιθανότατα μια τέτοια συζήτηση να γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης (πολύ περισσότερο όταν ο γραπτός λόγος είναι εύκολα παρεξηγίσιμος).. Για να παραμείνει λοιπόν η συζήτηση εποικοδομητική, ίσως πρέπει να αποφύγουμε τις "κακοτοπιές", και να παραμείνουμε σε ιδέες και προτάσεις όπου θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε.. Εξ'άλλου, ένα από τα πολλά που απ'ότι καταλαβαίνω έχει ανάγκη ο Σύλλογος είναι ενότητα και κοινή θέληση

Καλο δεν ηξερα οτι ειπα κατι απαγορευμενο...ολοι θελουμε μια λυση τωρα μια ιδεα ειπα οχι και κακοτοπια, οσο για ιδεες που μπορουμε να συμφωνησουμε τι να σου πω τωρα...
Παλιά 15-05-08, 21:54
Το avatar του χρήστη Blanch
Blanch Ο χρήστης Blanch δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontros Εμφάνιση μηνυμάτων
Τη θυμάμαι τη συζήτηση.. Και η αλήθεια είναι ότι ήταν όμορφη συζήτηση και εποικοδομητική! Και με έβαλε και σε σκέψεις/προβληματισμούς..

Και μία από τις σκέψεις αυτές, ήταν τα περί περιοδικού.. Συζητούσαμε λύσεις/ιδέες/προτάσεις για το θέμα/πρόβλημα του περιοδικού.. Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητα του περιοδικού, τη στιγμή που τα έσοδά του προορίζονται για να συντηρήσουν τις δραστηριότητες ενός Συλλόγου με μειούμενο αριθμό μελών! Έχει νόημα να μαζεύονται χρήματα για τη διατήρηση γραφείων, τη στιγμή που δεν έρχονται (και δεν προσκαλούμε να έρθουν) νέα μέλη για να ρωτήσουν και να μάθουν νέα πράγματα? Έχει νόημα να μαζεύονται χρήματα για σεμινάρια που θα παρακολουθήσουν ελάχιστοι?

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων είμαι σαφώς υπέρ όλων των δραστηριοτήτων του Συλλόγου! Αλλά πρέπει να γίνει πλέον ο πιο βασικός στόχος η προσέλευση νέων μελών!
Μέσα από τις δραστηριότητες παλεύουμε να υπάρξει και η προσέλευση. Αρκετοί από μας, μια χαρά προσκαλούμε μέλη... Ξεκίνησα το thread γιατί εκεί που πήγα, είδα πως δεν χρειάστηκε παρά μόνο αυτό που ονόμασα συνείδηση. Ίσως τελικά να χρειάζεται να τη δημιουργήσεις, όταν δεν βρίσκεται αυθύπαρκτη.
Παλιά 15-05-08, 22:30
Το avatar του χρήστη george
george Ο χρήστης george δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Προς ΖΧ και Πρύτανη :

ψάρια δεν μπορούσαμε να φέρουμε γιατί δεν θα άντεχαν από το Σάββατο μέχρι την Τετάρτη και ο Τόλης από το Βέλγιο έφυγε για Ιταλία και θα γυρίσει αύριο.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-05-08, 23:38
Το avatar του χρήστη george
george Ο χρήστης george δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Φτάσαμε στο Βέλγιο και το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν η ζέστη.Θερμοκρασίες αφύσικες για το Βέλγιο,δυνατός ήλιος και ξενοδοχείο χωρίς κλιματισμό.

Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε για την Arlon που είναι περίπου 200 χλμ από τις Βρυξέλλες.Δρόμοι χωρίς κίνηση και οδήγηση βαρετή αλλά πάνω από όλα ασφαλής λόγω της άψογης συμπεριφοράς των οδηγών.
Ατελείωτες ευθείες και το ίδιο όμορφο μεν αλλά μονότονο δε τοπίο.
Η βενζίνη με τιμές να κυμαίνονται από 1.42 έως 1.60 ευρώ για την απλή αμόλυβδη.

Οι στάσεις για καφέ και νερό καταστροφικές.Για πότε έφευγαν 20 ευρώ δεν το καταλάβαινες.Μέχρι και για να πας τουαλέτα πληρώνεις.
Ταξιδεύω πολύ συχνά στο εξωτερικό και το Βέλγιο μου φάνηκε από τις ακριβότερες χώρες.

Φτάνοντας στην Arlon γνωρίσαμε μέσω του Τόλη πολλούς χομπίστες που μας καλωσόρισαν και ήθελαν να μάθουν για τον ΠΣΦΕ και την προσπάθεια που κάνουμε στην Ελλάδα.
Τους εντυπωσίασε το περιοδικό το οποίο ξεφύλλιζαν και μας έκαναν και πολλές ερωτήσεις.
Επίσης το ότι ο ΠΣΦΕ διατηρεί τον δικό του χώρο ήταν κάτι που το βρήκαν πολύ θετικό.

Επικρατούσε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού,μια μεγάλη γιορτή.
Συνάντηση φίλων και γνωστών που περιμένουν αυτές τις στιγμές πως και πως. Τραπεζάκια με χομπίστες που πουλούσαν τροφές,βιβλία,εξοπλισμό και άλλα καλούδια. Γέλια παντού και μια πρώτη ματιά στα ενυδρεία με τα ψάρια.

Απαγορεύονται οι αγοροπωλησίες μέχρι ο πρόεδρος του συλλόγου να ελέγξει ένα ένα τα ενυδρεία για να διαπιστώσει την ποιότητα και την "καθαρότητα" των ψαριών καθώς και αν ο πωλητής είναι μέλος του συλλόγου.

Κόσμος να μπαινοβγαίνει κουβαλώντας ισοθερμικά κιβώτια,ψυγειάκια,σακούλες έτοιμοι να πάρουν τα ψαράκια που θέλουν σε τιμές εξευτελιστικές.

Συζητώντας μαζί τους και ζώντας την ατμόσφαιρα από κοντά κατάλαβα πολύ καλά τις διαφορές μεταξύ μας.

Πρώτα απ΄όλα οι περισσότεροι δεν έχουν ένα ή περισσότερα ενυδρεία στο σαλόνι ή στο δωμάτιο τους. Δεν τους ενδιαφέρει η επίδειξη αλλά η ουσία.
Έχουν fish rooms με ενυδρεία στα οποιά διατηρούν και αναπαράγουν τα ψάρια που τους αρέσουν.
Όλη την χρονιά μιλάνε με φίλους στο ιντερνετ,ψάχνουν και ψάχνονται με σκοπό να παρουσιάσουν την "δουλειά" τους στις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Σκοπός τους να βρούνε σπάνια αλλά και καθαρά ψάρια να μάθουν περισσότερα για αυτά,να μοιραστούν τις γνώσεις τους με άλλους χομπίστες και να προσπαθήσουν να πετύχουν σωστές αναπαραγωγές για τις οποίες θα περηφανεύονται στην εκδηλώσεις και θα κάνουν και την ανάλογη πλάκα με φίλους που όσο και αν προσπαθούν δεν τα καταφέρνουν.

Κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο,πολλά εξόδα αλλά και κούραση για να πάρουν τι ; 5 ευρώ το κάθε ψάρι που θα πουλήσουν ;

Είναι αυτό λοιπόν που η Αργυρώ το είπε με μια κουβέντα : ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-05-08, 00:00
Το avatar του χρήστη nikman
nikman Ο χρήστης nikman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χανιά
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην nikman Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην nikman
Προεπιλογή

Thanks George! Μας έδωσες μία πληρέστατη και ζωντανή εικόνα από κλίμα και τη φιλοσοφία του συνεδρίου.
Για λίγο αισθάνθηκα σαν να ήμουν κι εγώ εκεί.
Καλά οι άνθρωποι είναι χιλιόμετρα μπροστά από μας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-05-08, 08:30
Το avatar του χρήστη chemical mac
chemical mac Ο χρήστης chemical mac δεν είναι συνδεδεμένος
algae grower

Προεπιλογή

Τροφή για σκέψη για την επικείμενη συνάντηση

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές