|
|
|||
|
|||
![]()
¶σπρες ανεμώνες στην φύση δεν υπάρχουν. Η συγκεκριμένη έχει μείνει για αρκετό καιρό σε σκοτεινό ενυδρείο ή με πολύ περιορισμένο φωτισμό. Και γι΄ αυτό χάνουν την ζωοξανθέλη τους με αυτόν τον άσχημο τρόπο. Δηλαδή αυτό γίνεται επίτηδες από τους «εκτροφείς».
Η δικιά σου λοιπόν, έχει στρεσαριστεί αρκετά με τις νέες συνθήκες που βρέθηκε. Και γι΄ αυτό πήγε την πρώτη φορά στο σημείο. Γενικά η ανεμώνη θα πάει εκεί που θέλει. Όταν το αποφασίσει δεν αλλάζει τπτ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τα καταφέρει, θα «σκουρύνει» αρκετά… Πρέπει να αποφεύγουμε να αγοράζουμε τέτοιου είδους ζώα.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Με μία έρευνα που έκανα είδα οτι μάλλον πρόκειται για την Contylactis Anemone. Απο ότι διαβάζω είνα απο τις σχετικά "εύκολες" ανεμώνες αλλα δεν αποτελεί host για κανένα clown fish. Έχει την τάση να μεταναστεύει συχνά με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στα reef πολλές φορές... Η διατροφή της είναι η ίδια με τις υπόλοιπες και είναι λίγο πιό ανεκτική σε όχι τέλειες συνθήκες νερού. Και να το δίλημμα... Μήπως να μεταναστέψει μία και καλή πίσω στο pet shop μέχρι να είμαι έτοιμος για να την συντηρήσω? Απο την άλλη 1ον μ'αρέσει πάρα πολύ σαν ζώο και 2ον είναι δώρο και θα στεναχωρήσω πάρα πολύ την κοπέλα μου... ![]() Και πάλι σας υπερ ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές... |
|
||||
|
||||
![]() Κώδικας:
OFFTOPIC:Εγώ ψηφίζω να μείνει εκει που είναι. Μην στεναχωρείς την κοπέλα σου :p |
|
||||
|
||||
![]()
Μην το γελάς καθόλου...
Τα μικροπράγματα είναι που κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Η χαρά που μου έδωσε με την ανεμώνη, όχι για το κόστος ή την διαδικασία αγοράς, είναι τεράστια. Δεν μου αγόρασε κάτι απλά. Ενδιαφέρθηκε για το χόμπι μου, έψαξε βρήκε αυτό που ήθελα. ¶ρα η ανεμώνη εκτός απο ένας ζωντανός οργανισμός είναι και ένα σύμβολο για μένα... |
|
||||
|
||||
![]()
και ειναι και ενας λογος παραπανω να δημιουρησεις τελειες συνθηκες διαβιωσης ωστε να μην παθει τιποτα και στεναχωρεθητε και οι δυο μαζι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σου χαλάω το θέμα βέβαια αλλα θέλω να το πω. Εγώ που σας γνώρισα θέλω να σας πω οτι είστε πολύ τυχεροί που μοιράζεστε τα ίδια ενδιαφέροντα και καταλαβαίνει την αγάπη σου πράγμα που της δημιουργεί και της κοπέλας σου αγάπη για το αντικείμενο. Εγώ πάλι να δεις τι τραβάω... Τώρα ειδικά που έφτασα στα τρία ενυδρεία είναι θάνατος η δουλειά...
|
|
||||
|
||||
![]()
condylactis passiflora συγκεκριμένα τελικά.
Ατλαντικός (0 clown εκεί) αλλα το θετικό είναι οτι τα clown μου είναι tank bread οπότε έχω 1% να μπούνε. Θα δείξει... |
|
||||
|
||||
![]()
Τα χόμπυ γενικώς ενώνουν τους ανθρώπους ΙΜΗΟ.
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Γιάννη
Τελικά έχω βάλλει και εγώ στο ενυδρείο μία άσπρη ανεμώνη που μετά από 4 περίπου μήνες παραμένει ακόμα άσπρη και το κυριώτερο ζωηρή και ορεξάτη στις γαριδούλες που μέρα παρά μέρα την ταίζω! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση σχετικά με καθαρισμό φυτεμένου ενυδρείου | wertyu5555 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 02-11-07 10:07 |
ερώτηση σχετικα με co2 | Marilyn | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 23-09-07 01:04 |
Ερώτηση σχετικά με την ανάπτυξη των φυτών μου | noe | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 07-09-07 16:29 |
Ερώτηση σχετικα με anubia | noe | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 24-04-07 19:48 |