|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κανοντας αλλαγη 100% με οποιοδηποτε τροπο, επαναφερει τη σκληροτητα σε τιμες νερου βρυσης (με νερο βρυσης προφανως οι αλλαγες)...
Το ποσο συχνα, εξαρταται απο την σκληροτητα του νερου συμπληρωσης, την εξατμιση, καθως και τις ανοχες των ψαριων σου.. (πχ ενα ενυδρειο με guppies δεν θα ενοχληθει καθολου αν η σκληροτητα ανεβει απο τη συμπληρωση νερου βρυσης.. το ιδιο ενα ενυδρειο malawi ή taganika..) |
|
||||
|
||||
![]()
με φιλτρο ρυτινης δεν μηδενιζεται η σκληροτητα;
|
|
||||
|
||||
![]()
Βεβαιως....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν βαζω απο τη βρυση για λιγοτερο αλατι, τσαμπα εχω το βαρελι για μαλακο? Το απιονισμενο δηλαδη που ειχα διαβασει για την εξατμιση ειναι λαθος ε? Γιατι δεν τα λενε απο την αρχη? Δηλαδη, δεν κανεις τιποτα με τυρφη γιατι το και το, παρε κατευθειαν ΑΟ Εγω εχω διαβασει : μαλακωμα γινεται με ΑΟ, τυρφη και ρυτινες. Διαλεξα την τυρφη σαν πιο "οικολογικη". Και τωρα? Τσαμπα βαρελια, φιλτρα, ανλτιες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω και το φιλτρο ρητινης ειναι οικολογικο αφου δεν εχει καθαρο και βρωμικο αλλα μονο μια εξοδο νερου.αν και δεν σε απαλλασει απο χημικα και τα αλλα ασχημα του δικτυου
|
|
||||
|
||||
![]()
Συζηταμε διο διαφορετικα θεματα μαζι..
Το ενα ειναι αν εχεις πειραξει το νερο σου.. Εαν το εχεις πειραξει (πχ με τυρφη) τοτε οπου λεμε νερο βρυσης, εσυ διαβαζε νερο προετοιμασμενο με τυρφη. Το αλλο ειναι τι κανουμε με την εξατμιση το καλοκαιρι. Εδω η αντιστροφη οσμωση παραγει σκετο καθαρο νερακι, το οποιο ευκολα αυτοματοποιηται να συμληρωνει και ειναι η ευκολοτερη και καλυτερη λυση στη χρηση... Βαρελια και αντλιες δεν πανε χαμενα στην οσμωση παντως. Οσο για την οικολογια του θεματος, η εξατμιση του νερου ειναι προτιμοτερη απο το chiller. Οσο για το πεταμενο νερό της α/ο, μπορεις ανετα να ποτιζεις τις γλαστρες. Και μπορει να θεωρειται σπατάλη, αλλά η ποσοτητες ειναι μαλλον συγκριτικά μικρές, ειδικοτερα αν μιλαμε για αναπληρωση.. Απο την αλλη, το νερό ειναι ευκολα ανακυκλωσιμο υλικό.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλα συνεχιζω να ειμαι σκεπτικος στο θεμα συνολικης αλλαγης 100% νερου την εβδομαδα (50+50%). ![]() Αυτη τη στιγμη ειμαι σε ισορροπια με 33% την εβδομαδα. Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Επισης την τυρφη την επελεξα και για το χρωμα του νερου ![]() Αν αλλαζα (που σιγα σιγα θα αλλαξω) συστημα, σκεφτομουν να πηγαινα σε τυρφη στο φιλτρο, ρυτινες στη αλλαγη νερου. Αλλα ακομα ειμαι στο ψαξιμο. Αυτο που εχει προτεραιοτητα τωρα ειναι τι θα βαζω για να συμπληρωνω το νερο που θα εξατμιζεται, χωρις να αλλαξω τις τιμες του νερου μου. (μαλακο και ελαφρως οξινο).
|
||||
|
||||
![]()
Λεω και παλι, οτι η ολικη αλλαγη κανει reset στις σκληροτητες.
Το καθε ποτε θα στο πουν οι μετρησεις. Τυρφη στο φιλτρο μπορεις παντα να βαζεις, ανεξαρτητως χρησης οσμωσης. Οι ρητινες μπορει να αναγεννηθουν αλλα δεν ειναι και πολυ οικολογικο και αυτό.. Απλα με τη ζεστη και τους ανεμιστηρες, ενα μεγαλο ενυδρειο (πχ 400 λιτρων) φτανει να θελει 12 λιτρα την ημερα... Εδω χρειαζεται ενας αυτοματισμος με ενα φλοτέρ... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νομίζω ότι αυτό είναι και το απόφθεγμα της πολύ θεωρητικής κουβέντας που λίγο έλειψε να μπερδέψει τους πάντες. Το ενυδρείο όπως κι η ζωή είναι πράξη. Καλή κι η θεωρία αλλά μέχρι ενός σημείου, γιατί θα χάσουμε το δάσος παρατηρώντας ένα δένδρο. Για αυτούς που γοητεύονται από τη θεωρία, που δεν είναι τυχαίο ότι είναι συνήθως νέα μέλη, θα παρακαλούσα ότι θεωρητικό γράφουν ή να το τεκμηριώνουν με επιχειρήματα ή να παραθέτουν το link που πήραν την πληροφορία. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι επλογες μου ειναι : α) Αντιχλωριομενο νερο βρυσης, β) Απιονισμενο νερο απο το σουπερ μαρκετ, γ) Νερο απο το βαρελι προετοιμασιας. Σημειωση (αν παιζει ρολο) : σε φυτεμενο ενυδρειο 180 λιτρων (160 νερο), με pH 6,7 - 6,8 kH 3 gH 7 TDS 110
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χημεια νερου | Γιώργος06 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 12-11-07 14:40 |
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΕΞΑΤΜΙΣΗ | giannis_neo_iraklio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 29-08-07 14:26 |
Θαμπομα Νερου | jim401 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 19-11-06 12:28 |
Εξατμιση νερου | Stilatos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 22-05-06 17:33 |
ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ | CENTAUR | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 24 | 17-03-05 11:16 |