|
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Το ενυδρείο είναι το κλασικό carrefour 120lt 100*30*40(Μ*Π*Υ).
Τα Apistogramma είναι ζευγάρι..(1+1) |
|
||||
|
||||
![]()
Θα μπορούσε ίσως να γίνει με πολλά φυτά και πολλές κρυψώνες/ξύλα αν οι συνθήκες που θέλουν τα Apistogramma σου ταιριάζουν με των C. panda που θες να βάλεις αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνο,ιδίως όταν ζευγαρώσουν τα Apistogramma...Εξαρτάται από τον χώρο που φυλάνε και την επιθετικότητα των συγκεκριμμένων Apistogramma...Και τα C. panda δεν είναι και το πιο ''σκληρό'' είδος οπότε δεν νομίζω πως θα του αρέσει η επιθετικότητά τους...
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον θα πρέπει να πειραματιστώ μετά το Πάσχα..
Τι είδους κρυψώνες εννοείς για το corydoras; Έχω 3 μεγάλα ξύλα και μια καρύδα για τα Αpistogramma μέσα. Δεν μου έχουν ζευγαρώσει ακόμα οπότε δεν ξέρω τι να περιμένω. Θα το έχω από κοντά το πράγμα πάντως. Που μπορώ να διαβάσω για τα διάφορα είδη corydoras αναλυτικά; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ίσως πάω για ένα μικρό species τότε..
Θα δείξει. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις.. |
|
||||
|
||||
![]()
τα panduro ειναι απο τα αρκετα επιθετικα απιστογκραμα και αν δεν πηρες 3-4 θυληκα για να δεις ποια θα διαλεξει ο αρσενικος αναμεσα στο χαρεμι βαλε αρκετες κρυψωνες και για την θυληκη και για τα κορυ (πολλα ξυλα και αν μπορεις και φυλλα ωστε να μην μενει περιοχη του ενυδρειου που να μην μπορουν να κρυφτουν ανα πασα στιγμη οι κυνηγημενοι).
τα κορυ αν γεννησει η θυληκια τοτε θα εχουν προβλημα αλλα μονο αν πλησιαζουν την γεννα γιατι ο αρσενικος δεν νομιζω να ασχοληθει και πολυ μαζι τους. και ξεχασα...τα apistogramma panduro θελουν για να υπαρχει καλο ποσοστο επιτυχιας στην γεννα νερο απο οσμωση μονο και ph γυρω στο 5 δεν ξερω αν ειναι συμβατα τα corydoras panda και αν θελεις να δεις μικρα μην βαλεις tetra καθως τρωνε τον γονο.τα pencilfish δεν τρωνε γονο και μπορεις να βαλεις μια μικρη ομαδα,επισης καλο dither fish που δεν τρωει γονο ειναι τα hatchetfish |
|
||||
|
||||
![]()
ph 5???
![]() ![]() Νομιζα γύρω στο 6,5 ότι θέλουν... |
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχει ενας μυθος οτι τα apistogramma θελουν 6,5 γενικα αλλα πολλα ειδη δεν αναπαραγονται επιτυχως ή καθολου αν οι συνθηκες δεν ειναι ακραιες για παραδειγμα το apistogramma bitaeniata θελει και DI στην οσμωση και ph γυρω στο 5 και προς τα κατω.
βεβαια ειναι και το ποσο παλια ειναι η γραμμη των ψαριων στην αιχμαλωσια αφου μπορει να εχει συνηθισει να ανεχεται ηψηλοτερες τιμες στο νερο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν τους δινουμε τις συνθηκες του βιοτοπου τους. και αν εχεις οσμωση το 5 το φτανεις ευκολα.με τα φυτα ομως το 5 δεν παει |
|
|||
|
|||
![]()
τα panduro ειναι απο τα αρκετα επιθετικα απιστογκραμα και αν δεν πηρες 3-4 θυληκα για να δεις ποια θα διαλεξει ο αρσενικος αναμεσα στο χαρεμι βαλε αρκετες κρυψωνες και για την θυληκη και για τα κορυ (πολλα ξυλα και αν μπορεις και φυλλα ωστε να μην μενει περιοχη του ενυδρειου που να μην μπορουν να κρυφτουν ανα πασα στιγμη οι κυνηγημενοι).Είχα αγοράσει 2+2 και όταν είχα σίγουρο ζευγάρι απομόνωσα τα άλλα δυο.
Ξύλα υπάρχουν και η βλάστιση όλο και πληθαίνει. τα κορυ αν γεννησει η θυληκια τοτε θα εχουν προβλημα αλλα μονο αν πλησιαζουν την γεννα γιατι ο αρσενικος δεν νομιζω να ασχοληθει και πολυ μαζι τους. Κόρυ δεν έχω βάλει αλλά το σκεφτόμουν και για αυτό το λόγο έκανα και την ερώτηση.. και ξεχασα...τα apistogramma panduro θελουν για να υπαρχει καλο ποσοστο επιτυχιας στην γεννα νερο απο οσμωση μονο και ph γυρω στο 5 δεν ξερω αν ειναι συμβατα τα corydoras panda και αν θελεις να δεις μικρα μην βαλεις tetra καθως τρωνε τον γονο.τα pencilfish δεν τρωνε γονο και μπορεις να βαλεις μια μικρη ομαδα,επισης καλο dither fish που δεν τρωει γονο ειναι τα hatchetfish Νερό από όσμωση υπάρχει αυτή τη στιγμή. Κοντρόλερ αναμένεται σύντομα(έγινε παραγγελία). Το ερώτημα είναι: Τα panduro μου απλά ανέχονται και επιζουν σε μεγαλυτερο ph ή λόγο φυσικής επιλογής στο εκτροφείο επέζησαν αυτά που τυχαία προσαρμόστηκαν σε ph μεγαλύτερο απο 5 ;; Αυτή τη στιγμή μόνο 3 SAE και το ζευγάρι υπάρχουν μέσα. Για αυτό το λόγο ρώταω απο πρίν.. |
|
||||
|
||||
![]()
αν τους δωσεις χαμηλο ph θα δεις αλλα ψαρια.στο λεω απο δικη μου εμπειρια
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
οι νανοκιχλιδες μας | fishme1 | Φωτογραφίες μελών | 20 | 28-09-08 10:07 |
κιχλίδα πρησμένο θολό μάτι. Βοήθεια! | roti | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 30-12-07 01:50 |
Νανοκιχλιδες | nikolas87 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 11 | 04-05-07 17:32 |
Νανοκιχλίδα, αλλά ποια?? | Zorba_The_Freak | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 15 | 31-01-07 12:32 |
άγνωστη κιχλίδα ..........με πολύ όρεξη!!! | tasos | Malawi | 9 | 03-05-04 22:30 |