|
Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού Ασθένειες ,θεραπείες ,παράσιτα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω ρεφρακτρομετρο.
Εβαλα προχθες ενα κυκλοφορητη ακομα και ενα νεο βραχο με ζωοανθους. Απο οτι ειδα τους ενοχλει παρα πολυ ο γιατρος και τον κυνηγανε. |
|
|||
|
|||
![]()
Ο γιατρός προσπαθεί να βοηθήσει....
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο αν βλέπεις οτι το παράσιτο πήγε και στα άλλα ψάρια , βάλε στην τροφή μεθρονιδαζόλη και βούτα την στο σκόρδο , μπάς και το σώσεις!!Θα συμφωνησω και εγώ με τον Βασίλη και με τον Γιάννη στα παραπάνω
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Κωστα δυστυχώς.
![]() Προχθες ειχα προσθεσει εναν κυκλοφορητη ακομα γιατι ειχα μονο μια ΚΟΡΑΛΙΑ2 και ισως αυτο να τον στρεσαρισε παρα πολυ τον Λευκοστερνο. Τελικα χθες ειχε μια εξαρση ο Λευκοστερνος και σημερα το πρωι ηταν γεματος στο ICK και το κακο ειναι οτι κολλησε πολυ σοβαρα και ο Βελιφερουμ και πολυ λιγο ο ΦΟΞ ΛΟ.Εφαγαν κανονικα το πρωι το μειγμα με το ζουμι απο σκορδο και φυλλα σπιρουλινας. η θερμοκρασια ανεβηκε στους 28. αλατοτητα 1024. Γυρίζοντας τωρα σπιτι δυστυχως ο Λευκοστερνος ηταν αναποδα και ο Βελιφερουμ κρυμμένος.Εβγαλα τον Λευκοστερνο απο το ενυδρειο μου και ταισα τον Βελιφερουμ ο οποιος εφαγε κανονικα,αλλα ειναι γεματος στο ICK. ![]() Κανοντας καποια τηλεφωνα σε 4 μαγαζια ολοι μου εδωσαν την ιδια απαντηση οσο αφορα για φαρμακο στο reef.ΟΧΙ!!. δλδ αν αρρωστησει καποιο ψαρι σε REEF δεν μπορουμε να το σωσουμε? Ξερω οτι καποια στιγμη θα ειχα τετοιου ειδους απωλειες.Εχω διαβασει και παραδειγματα τετοια αλλων θαλλασινων.Ειναι τελικα δυσκολο οταν γινεται και σε σενα τον ιδιο αυτο.Πραγματικα με πηρε απο κατω και ισως αυτο που σκεφτηκα να το εχουν σκεφτει και αλλοι, αλλα σκεφτηκα προς στιγμη ακομα και να τα παρατησω και να γυρισω στο γλυκο ξανα. Ελπιζω ομως να μην γινει αυτο και ακομα και να το ξαναστησω απο την αρχη αν χρειαστει. |
|
||||
|
||||
![]()
Πρόσεξε με λίγο!Δραστικό φάρμακο 100% είναι μόνο ο χαλκός και αυτός με μεγάαααλο ερωτηματικό όσον αφορά την αντίδραση του κάθε ψαριού στν δοσολογία!Αυτό μόνο αν έχεις καραντίνα!Στο reef τα όπλα μας είναι καλή διατροφή και μετριοπαθή φάρμακα (primafix , myxazin , μεθρονιδαζόλη)!Τα φάρμακα αυτά δεν επηρεάζουν την βιολογία μας ή τους άλλους οργανισμούς μέσα στο ενυδρείο αλλα είναι ήπια σε δράση!Απο αυτά μόνο η μεθρονιδαζόλη μπορεί να αναμιχθεί με τροφή ώστε να μην γίνει θεραπεία σε όλο το ενυδρείο αλλά σε κάθε ψάρι χωριστά , γιαυτό και προσωπικά την προτιμώ αν έχω προβλήματα!!!
|
|||
|
|||
![]()
μεθρονιδαζόλη ?
Που το βρισκω αυτο το φαρμακο? |
|
||||
|
||||
![]()
Παλιά υπήρχε σε φάρμακο για γυναικολογική χρήση (δεν θυμάμαι το όνομα τώρα) , υπάρχει όμως και σε σκόνη της Seachem (methronidazole λέγεται)!!Αν το πάρεις πές μου για να σου πώ τρόπο χρήσης!!
------------------------- Για δές εδώ: http://www.seachem.com/products/prod...onidazole.html
Κώστας "I dreamed a thousand new paths . . . I woke and walked my old one." Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη madfdg : 17-04-08 στις 18:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδια γιατι βαζουμε το σκορδο?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αυγά ή κάτι άλλο; | tsikis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 16-12-06 19:05 |
φωτοφοβία ή κάτι άλλο; | manoussos | Malawi | 6 | 23-11-06 18:19 |
Μουχλα ή κατι άλλο ; | george | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 28-10-05 02:37 |
Ick σε ψάρι ick και στο νερό? | moogy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 09-04-04 11:31 |