|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εκτος αυτου και τα corydoras ειναι λαθος στη συνθεση. Ουτε αυτα πανε με τα υπολοιπα ψαρια απο αποψη νερου (θελουν μαλακο και ελαφρως οξινο), επισης το χαλικι που εχεις ειναι πολυ χοντρο, θελουν μισο χιλιοστο χαλικακι, σαν αμμο δηλαδη γιατι θα καταστραφουν τα μουστακια τους και δεν θα μπορουν να τραφουν σωστα με τα σχετικα αποτελεσματα. Καλη συνεχεια. Διαβασε λιγο τα προφιλ των ψαριων που εχεις για να εξακριβωσεις τις απιτησεις τους και να τους δωσεις τις καλυτερες δυνατες συνθηκες για να τα εχεις το μεγαλυτερο δυνατο διαστημα που μπορουν να ζησουν και να τα χαιρεσαι. Φιλικα Σπυρος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να διώξω το χαλίκι, το έχω σκεφτεί και εγώ, αλλά μετά τι βάζουμε? εκεί κολάω. Δεν έχω πρόβλημα να διώξω τα γκαπάκια και τα τους ξιφοφόρους, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο. Επίσης θέλω οπωσδήποτε τα φυτάκια μου. Καμιά ιδέα για το τι θα μπορούσα να βάλω πέρα από αυτά. Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ενυδρείο έχει βρει ένα ρυθμό τώρα και τρέχει καλά. Το σκέφτομαι πολύ για να το αλλάξω. ------------------------- Σε όλα αυτά βάλε ότι δεν υπάρχει και ελευθερος χρόνος. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη KOKOBAS : 17-04-08 στις 08:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δηλαδη και φυτα και ψαρια και αμμος και κιχλιδες δεν γινονται ολα σε ενα. Η μονη διεξοδος ειναι 2 διαφορετικα ενυδρεια. Αν δε γινεται λογω (για ολους τους συνχομπιστες το λεω αυτο) χρονου ή χωρου ή οικονομικων ή δεν ξερω τι αλλο, διαλεγεις το μεγαλυτερο "ερωτα", ξεκινας με αυτο και βλεπεις μετα. Αν δεν υπηρχε σοβαρο προβλημα χρονου : -Ενα φυτεμενο ενυδρειο (χωρις corydoras κλπ που θελουν ειδικη μεταχειρηση σε πολλα, οχι μονο στο χαλικι) με ζωοτοκα που ειναι πολυ ευκολα και στο νερο και στη συντηρηση και συνδυαζονται και με φυτα που σου αρεσουν, -και ενα νταμαροενυδρειο για κιχλιδες, με αμμο πετρες για φωλιες και σκληρο νερακι ειναι ![]() Προσπαθησε για καλη λειτουργεια και αποφυγη προβληματων=τρεξιμο, να ειναι ενυδρεια με ενα (δυο ειδη) το πολυ το καθενα. species tank Ετσι θα δεις και τις πραγματικες συμπεριφορες των αγαπημενων σου ψαριων. Εκει θα καταληξουμε ολοι στο τελος ![]() Αυτα σκεφτομαι το τελευταιο καιρο να κανω και γω ![]() Φιλικα Σπυρος
|
||||
|
||||
![]()
Σπύρο, καλά τα λες....
θα χρειαστεί απλά λίγο καιρό να το πάρω απόφαση....καταλαβαίνεις...ε? |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Απλα να ξερεις οτι οσο καθυστερεις, οποιο ψαρι απο αυτα που εχεις δεν ζει σε καλες συνθηκες γι'αυτο, λιγοστευει ο χρονος ζωης του ![]() Καλη συνεχεια, Φιλικα Σπυρος.
|
||||
|
||||
![]()
Γειά χαρά και απο μένα! Μ'αρέσει πολύ το ενυδρείο σου!
Έχω κάποιες αντιρρήσεις, δέν καταλαβαίνω γιατί λέτε όλοι ότι είναι τόσο λάθος η μικροκιχλίδα με τα ζωοτόκα, σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχω βρεί οι συνθήκες της μικροκιχλίδας (bolivian ram ή αλλιώς η επιστημονική του ονομασία Microgeophagus altispinosus) είναι αυτές, ενώ οι συνθήκες των guppies αυτές. Και επειδή εγώ στην έδωσα τη μικροκιχλίδα και το είχα ψάξει αρκετά πρίν τη δώσω στο καινούριο της σπίτι παραθέτω το συλλογισμό μου: Εφ'όσον λοιπόν τα guppies είναι μιά χαρά σε Ph 5-8,5 και η μικροκιχλίδα αυτή σε pH 6,5-7,5 άν κατεβάσεις λίγο το pH και είσαι στο ουδέτερο δέν θα είσαι μιά χαρα? Επίσης από σκληρότητες το bolivian ram μπορεί να ζήσει άνετα μέχρι και σε 14 βαθμούς γενική σκληρότητα, άρα άν είσαι στους 10 δέν θα είσαι μιά χαρά καί για τα ζωοτόκα καί για την μικροκιχλίδα; (Διορθώστε με αν κάνω κάπου λάθος). Ίσως η λάθος βάση που έχει ξεκινήσει η συζήτηση οτι είναι λάθος η μικροκιχλίδα είναι ότι θεωρήσατε ότι είναι Microgeophagus ramirezi, στην οποία περίπτωση όντως θα ήταν τελείως λάθος με ζωοτόκα - θέλεια ακόμα και πιό ψηλή θερμοκρασία - , αλλά εδώ μιλάμε για το Microgeophagus altispinosus του οποίου τα χρώματα στο ενυδρείο σου είναι μιά χαρά και φαίνεται και χαρούμενο, και οι συνθήκες που χρειάζεται είναι λίγο διαφορετικές και είναι και πιό σκληρό ψάρι (δείτε κ εδώ). Εντάξει εννοείται ότι θα ήταν πολύ καλύτερα σε ένα species tank αλλά ακόμα και η περιοχή που κολυμπάνε (ram κάτω ζωοτόκα πάνω) βεβαιώνει ότι δέν ενοχλούν κιόλας το ένα το άλλο. Πείτε μου άν έκανα κάπου λάθος, γιατι θα το έχω και τύψεις ότι έδωσα την κιχλίδα μου σε ενυδρείο που στρεσσάρεται.. Όσον αφορά τα corydoras συμφωνώ ότι είναι λίγο χοντρό το χαλίκι αλλά απ'ότι έχω διαβάσει ο Kostas G. είναι ο πιό καταρτισμένος στα γατόψαρα! Περιμένω τις απαντήσεις και όποιου έχει πρακτική εμπειρία με bolivian ram και ελπίζω να μήν έχεις πρόβλημα τελικά να βάλεις και ακόμα ένα για να έχει παρέα . Αυτά! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Irwan : 18-04-08 στις 10:56 Αιτία: Πληροφορήθηκα πιό σωστα! |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aqua-fish.net/show.php?h=corydoras
Βρε παιδιά η θερμοκρασία είναι κατάλληλη, η σκλήρότητα επίσης είναι σωστή, το ph επίσης είναι σωστό. Φυτάκια έχω και μεγαλώνουν και αυξάνονται. Τι δε καταλαβαίνω. Εγώ το μόνο που κατάλαβα είναι ότι χρειάζεται μάυρη άμμο ή λεπτό χαλίκι μαύρο για να είναι καλύτερα? Μπερδεύτηκα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ζηλέψτε τον ή κράξτε τον... | JimiDS | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 18-02-08 02:41 |