|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά,
προφανώς δεν μπορώ να μειώσω το αρχικό κόστος όσο θα ήθελα οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να προχωρήσω έτσι. Μιας και δεν μπορώ να ξεκινήσω αν δεν έχω όλο τον εξοπλισμό μάλλον θα πάρω τον μισό εξοπλισμό τώρα και τον άλλο σε 1-2 μήνες οπότε και θα ξεκινήσω τότε το reef μου. Ως τότε θα έχω χρόνο και για περισσότερο διάβασμα. Επίσης θα μπορέσω να ψάξω και λίγο καλύτερα τις τιμές στην αγορά. Ευχαριστώ και πάλι όλους σας για την βοήθεια σας. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Αυτό είναι το καλό της υπόθεσης... Με το διάβασμα μπορούν πολλά να αλλάξουν στο σχεδιασμό σου.
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν...το διάβασμα όντως αλλάζει τον σχεδιασμό!
![]() Λέω να πάω σε μεγαλύτερο ενυδρείο γύρω στα 500-600 λίτρα και να χρησιμοποιήσω το 120άρι για sump. Το 500-600 λίτρων θα είναι DIY. Σκεφτόμουν κάτι σε 180Χ60Χ55 για να έχει μεγάλη πρόσοψη. Λόγω κόστους θα προχωρήσω πολύ αργά με στόχο να μπει σε λειτουργία το ενυδρείο κάπου τον Οκτώβριο όπου πιστεύω να έχω μπατζετάρει. Πρώτα θα σχεδιαστούν το ενυδρείο και η βάση. Την βάση θα την φτιάξω με τον πεθερό μου...το ενυδρείο θα προσπαθήσω με κάποιον από εδώ που θα έχει εμπειρία ![]() Ερώτηση: έχει σκεφτεί κανείς στις 4 άκρες του ενυδρείου να φτιάξει κάποιου είδους εσοχές προκειμένου να βρουν στέγη οι κυκλοφορητές και να μην φαίνονται άσχημα μέσα στο ενυδρείο; Μπορεί να είναι και βλακεία αλλά λέω μήπως ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αλλαγή σχεδίων ε? Αφού είναι για καλό…. Ok.
Δεν χρειάζονται τέτοια κόλπα στο ενυδρείο. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να «κρυφτούν» οι κυκλοφορητές. Από closedloopsystem, έως έξυπνη τοποθέτηση βράχου και κατασκευή φυσικού πέτρινου «καλύμματος» για τους κυκλοφορητές.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Reef ή καλυτερα Light Reef! | glazar | Reef | 19 | 22-03-08 00:02 |
Επιτέλους | bakogiannisd | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 12 | 15-10-07 23:00 |
Νέο reef 250 lt | cbr929 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 22 | 17-12-06 23:49 |
Νέο reef! | Aqua_Manos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 09-03-06 13:11 |
Νέο σπίτι νέο ενυδρείο | faxkosit | Malawi | 1 | 06-11-04 01:05 |