|
|
||||
|
||||
![]()
αν μια εταιρια βγαζει ενα χημικο που δεσμευει την αμμωνια....ειναι γιατι σε στρωμενο ενυδρειο μπορει να γινει για διαφορους λογους (π.χ. θανατος μεγαλοσωμου ψαριου) ενα ξεσπασμα αμμωνιας και το χημικο τη δεσμευει σαν πρωτο μετρο......
σε ενα αστρωτο ενυδρειο που πιθανον ειναι το δικο σου...κανουμε αλλαγες νερου και η αμμωνια που αφηνουμε σε ανεκτα απο τα ψαρια επιπεδα ειναι απαραιτητη για να γινει ο κλυκλος του αζωτου και να στρωσει το ενυδρειο σου...το χημικο μεν προφυλασσει τα ψαρια αν δεσμευει την αμμωνια αλλα και δεν αφηνει το φιλτρο σου να στρωσει οποτε δε κανουμε τιποτα...κανε οτι σου ειπαν τα παιδια κι ασε τα χημικα.....
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν βρεις την αιτια που σου εδωσε αμμωνια, δεν κανεις τιποτα.
Το ζουμι ειναι ενα προσωρινο μετρο και αν υπαρχει προβλημα θα ξαναεμφανιστει. Φιλικα Σπυρος.
|
||||
|
||||
![]()
Να στο πω και εγώ, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αλλαγές νερού, και ελάχιστο τάισμα! Μην βάλεις άλλα χημικά μέσα στο νερό του ενυδρείου σου. Και βρες οπωσδήποτε την αιτία δημιουργίας αμωνίας. Σάπισε μήπως κάνα φυτό? Μήπως τάιζες υπερβολικά?
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια εκανα μια αλλαγη εδω και 2 μερες και η αμμωνια ειναι πιστευω σε καλα σταδια δηλ 0.15(ξερω πρεπει να πεσει στο 0) ριχνω μονο στρεσσ ζυμ το οποιο βγαζει την αμμωνια και προσθετη βακτηρια και επισης καθαριζει το νερο. τελικα μαλλον επιασε η αλλαγη που μου ειπατε..
![]() Τωρα να συνεχησω τις αλλαγες η απλα μερα παρα μερα να βαζω στρεσσ ζυμ μεχρι να φυγει η αμμωνια? |
|
||||
|
||||
![]()
Kάθε μέρα αλλαγές.
|
|
|||
|
|||
![]()
σε αυτην την αλλαγη νερου το αφησα σε μια λεκανη για 4 ωρες και του εριξα και αντι χλωριο και μετα το στρεσσ ζυμ για την αμμωνια και τα βακτηρια.. να συνεχισω να βαζω αυτα τα 2 η δεν χρειαζοντε?
Υ.Σ. sorry που σας εχω πριξει |
|
||||
|
||||
![]()
Το αντιχλωριο ΔΕΝ το σταματας ΠΟΤΕ. Το βαζεις σε καθε αλλαγη νερου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αλλαγες και μετρησεις καθε μερα μεχρι να μηδενισει.
Μετα παρακολουθεις και αν ξαναανεβασει πρεπει να βρεις την αιτια. Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο και ποσα και τι ψαρια (επιστημονικες ονομασιες αν ξερεις) εχει μεσα. Βγαλε καμια φωτο κοντινη το βυθο τα φιλτρα οτι μπορεις, να δουμε μεσα. Πες τι ακριβως εχει το ενυδρειο απο εξοπλισμο, φιλτρο, υλικα φιλτρου, βυθο, φυτα, διακοσμητικα. Εκανες καποια εργασια μεσα ή εξω απο το ενυδρειο με κολλες, σιλικονες κλπ? Το νερο της βρυσης το μετρησες? Αλλα τι λεω ο πετσοπας σου μετραει, βρισκει αμμωνια και σου πουλαει διαφορα ζουμια...... ![]() ![]() Δεν πας να παρεις δικα σου τεστ (APi υγρα τεστ)? Δεν μου'χεται κατι αλλο στο μυαλο τωρα. ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 08-04-08 στις 23:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
και ο ίδιος το μέτρησε
Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Το φιλτρο στρωθηκε στην ουσια τις 10 πρωτες μερες..
ετσι μου ειπαν δηλ. εριχνα της seras το αντιχλωριο την πρωτη μερα και μετα για 10 μερες εριχνα για βακτηρια και αμμωνια. Η πλακα ειναι οτι τωρα ειναι ενα μηνα και κατι το ενυδρειο (δεν λεω οτι εχει στρωσει) αλλα στις πρωτες 2 εβδομαδες δεν ειχε αμμωνια και σηκωσε ετσι ξαφνικα. Αυτο δεν ειναι παραξενο? φιλε delta66 Ενυδρειο 120 λιτρων χρεισιμοποιω το εξωτερικο φιλτρο της JBL 250 Εναν κλασσικο θερμοστατη στους 26 βαθμους Οξυγονο 2 cloan loach 2 πλακοστομους (τους μαυρους τους κλασσικους) 4 πλαστικα φυτα 2 φυσικα ξυλα 1 βραχο 4 σακουλακια κλασσικη αμμο ψιλη καφε μετρησεις στο νερο μου δεν εχω κανει ακομα (της βρυσης) φυσικα για το ενυδρειο εχω τα τεστ PH - GH - NH3 / NH4 Αυτα! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα αμμωνιας again! | Greg26 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 24-08-07 19:05 |
Προβλημα (Test Αμμωνιας) | ΡΑΠΤΗ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 04-12-06 22:07 |
επιπεδα αμμωνιας-please help | mpouklitsa | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 3 | 02-10-04 19:26 |
TEST αμμωνιας | dpan | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 01-09-03 10:58 |