|
|
|||
|
|||
![]()
κοιτα το ενυδρειο τρεχει εδω και εναν μηνα περιπου. αλλα οταν αποφασησα να αλλαξω λιγο την διακοσμηση μεσα μου σηκωσε αμμωνια με την μια. εβγαλα κατι και εβαλα 2 ξυλα.
Αλλα και παλι δεν πιστευω οτι δικαιολογητε να εχει αμμωνια μονο με μια αλλαγη που εκανα και προσθεσα 2 ξυλα μεσα!!!! Πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να κανω.. δεν το παραταω με τπτ ομως.. εχω τρελο πεισμα και θα το φτιαξω. |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε αλλαγές νερού και μην ταίζεις κάθε μέρα τάιζε μέρα παρα μέρα λίγο και μην το σκαλίζεις άλλο το ενυδρείο με αλλαγές στη διακόσμηση ,με τα ξύλα δεν εμφανίζεται αμμωνία ,πιστεύω πως δεν εχει στρώσει ακόμη το φίλτρο σου.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτος στο πετ μου ειπε για 5 μερες το 1/8 του νερου και να ριχνω το υγρο. τωρα το φαρμακο που προανεφερα στις οδηγιες του γραφει οτι χρεισιμοποιουμε 5μλ για καθε 200λ ενυδρειου καθε μερα μεχρι να φυγει η αμμωνια.. και αυτο μου ειπε μονο την 2 - 4 - 5 ημερα. το δικο μου ειναι 120λ και εβαζα 5μλ.
δηλ να ξεκινησω να ξανακανω το ιδιο? να βαζω μονο το φαρμακο χωρις αλλαγες νερου? ποσο νερο να αλλαζω αν χρειαζετε να αλλαξω? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πιστεύω να κάνεις τίποτε με αυτό το χημικό που σου έδωσε ,κάνε αλλαγές νερού τις τάξης του 30 με 40% κάθε μερα στη θερμοκρασία του ενυδρείου και με το άνάλογο αντιχλώριο και τάιζε φειδωλά και όλα θα πάνε καλά. Παράδειγμα στην πόλη μου άνοιξε ΡET ο μαγαζάτορας δεν ξέρει τίποτε απο ψάρια σε ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα ο χαμός ,μου λέει γιατί ψωφάνε κάνουμε τεστ αμμωνίας και αυτή στα ουράνια ,του λέω κάνε αλλαγες κάθε μερα 40 με 50% και μην ταίζεις γιατ'ι είχε και αρκετα ψάρια μέσα και απο τότε του ψοφισε μόνο 1 ψάρι.
|
|
||||
|
||||
![]()
το φιλτρο το πλενεις σε νερο του ενυδρειου σωστα ?
Αν το ξεπλενεις σε νερο βρυσης χανει τη βιολογια του και γι'αυτο ειναι αστρωτο..... |
|
|||
|
|||
![]()
Ακομα δεν εχει χρειαστει να πληνω το φιλτρο. οποτε ειναι με την ιδια βιολογια που ηταν πριν πιασω αμμωνια!
|
|
||||
|
||||
![]()
αν μια εταιρια βγαζει ενα χημικο που δεσμευει την αμμωνια....ειναι γιατι σε στρωμενο ενυδρειο μπορει να γινει για διαφορους λογους (π.χ. θανατος μεγαλοσωμου ψαριου) ενα ξεσπασμα αμμωνιας και το χημικο τη δεσμευει σαν πρωτο μετρο......
σε ενα αστρωτο ενυδρειο που πιθανον ειναι το δικο σου...κανουμε αλλαγες νερου και η αμμωνια που αφηνουμε σε ανεκτα απο τα ψαρια επιπεδα ειναι απαραιτητη για να γινει ο κλυκλος του αζωτου και να στρωσει το ενυδρειο σου...το χημικο μεν προφυλασσει τα ψαρια αν δεσμευει την αμμωνια αλλα και δεν αφηνει το φιλτρο σου να στρωσει οποτε δε κανουμε τιποτα...κανε οτι σου ειπαν τα παιδια κι ασε τα χημικα.....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα αμμωνιας again! | Greg26 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 24-08-07 19:05 |
Προβλημα (Test Αμμωνιας) | ΡΑΠΤΗ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 04-12-06 22:07 |
επιπεδα αμμωνιας-please help | mpouklitsa | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 3 | 02-10-04 19:26 |
TEST αμμωνιας | dpan | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 01-09-03 10:58 |