Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Μεσογειακό

Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-04-08, 01:37
Μικρος Ο χρήστης Μικρος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αγ.Μαρινα-Κορωπιου
Προεπιλογή

καλησπερα accnt
Για chiller σκεφτομαι για τον TECO TR15 .Σε 300 λιτρα κατεβαζει 15C οποτε αν υποθεσουμε οτι θα φτασει σε καυσωνα 35C στα 180 λιτρα θα πιασεο χωρις προβλημα τους 22C που ειναι μια ιδανικη θερμοκρασια για το μεσογειακο το καλοκαιρι.Μια απορια εδω.Οταν ο κατασκευαστης προτεινει flow rate 400l/h εχει να κανει με την ροη που θα πρεπει να εχει το εξ.φιλτρο προς το chiller?δηλαδη η επιλογη του φιλτρου εχει σχεση με το flow rate η ειναι ασχετο.Σκεφτομαι για 2217 το οποιο εχει 1000λ/ω ειναι λαθος?
Οσον αφορα την τοποθετηση του βραχου σε περιπτωση που δεν γινει με pvc τι αλλες επιλογες εχω?,Υπαρχει καποιο υλικο που να μπορει να τοποθετηθει σε ολη την επιφανεια μιας και οΖΒ στην ουσια θα ειναι πολλα βραχακια στυλ malawi και φοβαμαι τις πτωσεις?
Ευχαριστω
Μικρος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-04-08, 01:58
Το avatar του χρήστη PascM
PascM Ο χρήστης PascM δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: 127.0.0.1
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PascM Send a message via Skype™ to PascM
Προεπιλογή

1) -> θα απαντήσουν οι γνώστες εγώ δεν ξέρω, αλλά μάλλον είναι έτσι όπως τα λες οπότε λάθος το 2217.
2) -> eggrate πλαστικό που δεν έχει πρόβλημα στο ενυδρείο και ειναι περίπου σαν πλέγμα αλλά σκληρό και σηκώνει το βάρος του βράχου που το υποστηρίζεις από κάτω με ποδαράκια (και για να μην λυγίζει και για να αντέχει το βάρος καλύτερα) από αυτά που χρησιμοποιούν στους πάγκους κουζίνας οι κατασκευαστές.

...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-04-08, 08:10
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Από το chiller θα πρέπει να περνάνε 400 λίτρα την ώρα. Από κει και έπειτα και σχετικά με το τι φίλτρο θα χρησιμοποιήσεις υπάρχουν κάνα δυο παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς.
Την υψομετρική διαφορά και ότι μεταξύ φίλτρου και ενυδρείου θα παρεμβάλλεται και το chiller. Δηλαδή το 2217 έχει 1000 λίτρα την ώρα. Όμως αν μετρήσεις τελικά τι έρχεται στο ενυδρείο σου, τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ, υψομετρική διαφορά και υλικά φιλτραρίσματος μειώνουν την ροή. Με την παρεμβολή του chiller έπειτα, η ροή θα πέσει ακόμη χαμηλότερα. Έχω την αίσθηση ότι η τελική ροή (καθαρή) που θα περνάει από το chiller μπορεί να περιοριστεί στο 50%.
Οπότε πιστεύω ότι θα κάνει δουλειά.

Όπως λέει και ο «Πασχάλης» το eggrate με πόδια πλαστικά επιπλοποιίας θα κάνει δουλειά. Χρειάζεται λίγο προσοχή σχετικά με την σχεδίαση όμως (ειδικά με το πλάτος), γιατί σε δυσκολεύει (περιορίζει) λίγο στο aquascaping.
Παλιά 02-04-08, 19:40
Senior Member

Προεπιλογή

Καλησπερα σας φιλοι μου
accnt kai pascM...
Σημερα ηρθαν στα χερια μου skimmer-κυκλοφορητες αντιφωσφορο και αθρακα και συντομα chiller και φιλτρο.
Για το οποιο φιλτρο δεν ειμαι ακομα σιγουρος για την επιλογη του 2217..Εκεινο που θελουμε ειναι ροη κοντα στα 400l/h.Αν υποθεσουμε οτι εχουμε 50%-60% μειωση της ροης ειμαστε μια χαρα.Τι γινεται ομως αν η ροη ειναι μεγαλυτερη?μειωση ή αυξηση της ψυκτικης ικανοτητας του chiller και αν βεβαια ειναι καλο για το μηχανημα.Αληθεια εχετε μετρησει την ροη στα εξωτερικα φιλτρα σαςσε τι ποσοστο δουλευουν? .Ρωταω μιας και δεν εχω και δεν ξερω
Δεν εχω καταλαβει την κατασκευη με το πλαστικο eggrate και τα ποδαρακιαΥπαρχει καποια φωτο η σχεδιο?
Σας ευχαριστω για την βοηθεια και την υποστηρηξη
Μικρος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-04-08, 21:49
Το avatar του χρήστη PascM
PascM Ο χρήστης PascM δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: 127.0.0.1
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PascM Send a message via Skype™ to PascM
Προεπιλογή

Για δες εδώ : http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...5&postcount=57

Αν και δεν είναι και η καλύτερη διότι με το aquascape δεν έχω ασχοληθεί όσο θα έπρεπε λόγο φόρτου εργασίας.

...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-04-08, 08:05
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PascM Εμφάνιση μηνυμάτων
Για δες εδώ : http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...5&postcount=57

Αν και δεν είναι και η καλύτερη διότι με το aquascape δεν έχω ασχοληθεί όσο θα έπρεπε λόγο φόρτου εργασίας.
Οντως ενας συνδιασμος λειτουργικοτητας και εμφανισης θα ηταν ιδανικος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-04-08, 19:11
Senior Member

Προεπιλογή

Λοιπον κυριοι
Το σχεδιο εχει μπει στην τελικη ευθεια.
Στον εως τωρα εξοπλισμο προστεθηκε chiller teco TR15 και ενα φιλτρο eheim 2217 για την κυκλοφορια του ψυκτικου.Εκεινο που απομενει ειναι το σημειο που θα μπει το ενυδρειο με τον εξοπλισμο του ωστε ο θορυβος και η ζεστη που θα βγαζουν(βλεπε skimmer,chiller)να ειναι σε ανεκτα επιπεδα.Ελπιζω να γλυτωσω τρυπες στους τοιχους(σκεφτομαι το ψυκτικο να ειναι σε αλλο δωματιο απο το σαλονοενυδρειο μου, το οποιο αεριζεται καλα(κουζινα).
Εχω ξεφυγει ...ασχετο
Σε συζητηση με τους μπιροψαροσυναδελφοσυλλογιτες που εγινε το Σαββατο περι βασης βραχου-βραχακια αποφασισα να βαλω μονο φελιζολ ενα στρωμα ΝΒ και απο πανω τον ΖΒ αλα malawi.
Αν μεσα στη βδομαδα παραλαβω και την στολη καταδυσης απο φιλο το βλεπω κατα την Κυριακη να κανω βουτια.
Βεβαια σε αυτο το σημειο να υπενθυμισω και να ευχαριστησω για την μεχρι τωρα βοηθεια απ' ολα τα παιδια του gab και του συλλογου για την επιτυχη επιτευξη του στοχου.

Και η ιστορια συνεχιζεται....
Μικρος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές