|
|
|||
|
|||
![]()
Η συζητηση αυτη κραταει πολλα χρονια. Τα ετοιμα σκευασματα που λενε οτι γεμιζουν τα φιλτρα εξ αρχης με ετοιμα βακτηριδια, εχουν λιγους υποστηρικτες μεταξυ μας. Οι πιο πολλοι λενε οτι δεν κανουν τιποτα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Καταλαβαίνω από τα 2 "λένε" και τα "υποστηρικτές", "λίγους", "οι πιο πολλοί", ότι το θέμα είναι μάλλον αμφισβητούμενο.. Είμαι σίγουρος ότι το στώσιμο με αμμωνία (που προφανώς απευθύνεται σε όσους ασχολούνται για πρώτη φορά) έχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως, ότι αναγκάζεσαι να μάθεις βασικά πράγματα για το ενυδρείο, σου δίνει χρόνο να σκεφτείς και να επιλέξεις ορθότερα το τι ψάρια θα βάλεις μέσα, και προπάντων, σου μαθαίνει ότι το ενυδρείο θέλει υπομονή! Διαβάζοντας τώρα το "η συζήτηση κρατάει πολλά χρόνια", νομίζω πως μάλλον έθιξα ευαίσθητο σημείο, και δε θέλω να το κάνω αντικείμενο διαμάχης, οπότε ζητώ συγνώμη, και αν θέλει ο mod ας κλείσει το topic..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω ποτε δεν εστρωσα ενυδρειο με αμμωνια ουτε με βακτηρια ολα μου τα ενυδρεια ειναι με ενα αρχικο μπολιασμα απο ενα ενυδρειο που ειχα στην 1η γυμνασιου που καποια στιγμη στρωθηκε αποτελεσμα αυτου ειναι να μην ξερω πως να στρωσω ενυδρειο και να μην ξερω τι ειναι το ΝΟ2 ΝΟ3 ΝΗ4 και τα λοιπα αφου δεν εχω μετρησει ποτε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάλι σαν αρχάριος δεν ήξερα, έφτιαξα το φυτεμένο μου 125άρι και σύμφωνα με τον πετσοπά θα μπορούσα να βάλω τα ψαράκια μου μετά από 4 περίπου μέρες χρησιμοποιώντας υγρά βακτήρια.. χωρίς να ξέρω τότε για αμμωνίες, νιτρικά και όλα τα συναφή του στρωσίματος που παρεπιπτόντως μέσα στο Gab διάβασα, μετέφερα τα neon μου απ'το προηγούμενο 60άρι σε 4 μόλις μέρες χωρίς καν να κάνω μπόλι απ'το προηγούμενο φίλτρο !
Αυτές τις μέρες τάιζα σαν να υπήρχαν ψάρια μέσα και έβαζα βακτήρια με το Stress Zyme της ΑΡΙ κι απ'τον Ιούνη που τρέχει το 125άρι δεν είχα απώλειες (εκτός από έναν Οτόκυκλο που μάλλον η προσαρμογή του έφταιξε αφού οι υπόλοιποι 4 ζουν ακόμα και σήμερα...) Με τον ίδιο τρόπο είχα στήσει και το 60άρι παλιότερα κι έτρεχε 6 μήνες χωρίς κανένα μα κανένα πρόβλημα (κι ας ήταν μικρό το διάστημα των 6 μηνών). Δεν αμφισβητώ κανέναν προς Θεού, απλώς μιλάω για πραγματικό γεγονός και εννοείται χωρίς να είμαι 100% βέβαιος ότι απ'τον Ιούνη μέχρι και σήμερα δεν έχω κάνει κάτι κακό στα ψαράκια μου παρόλο που δείχνουν ζωηρά και υγιέστατα.. Ψάχνοντάς την τότε μέσα στο νετ έπεσα πάνω σ'αυτό το βίντεο και βάσει αυτού έπραξα http://www.videojug.com/film/how-to-...ical-fish-tank. Έχω δει πολλά βίντεο εκεί μέσα, από εισαγωγή ψαριών σε ενυδρείο μέχρι και τον εβδομαδιαίο του καθαρισμό, ρίξτε μια ματιά στο site, σήμερα πλέον ξέρω ότι όλα τα δείχνουν "χοντρά-χοντρά" όμως με τον τρόπο που έστησα το ενυδρείο μου και συνέχισα μέχρι σήμερα δεν αποδείχτηκαν λάθος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.. το Gab με βοήθησε στις λεπτομέρειες και στο aguascape και συνεχίζω ακόμα να μαθαίνω από εσάς, όσο αναφορά το σωστό στρώσιμο όμως χωράει πολύυυυ κουβέντα νομίζω ακόμα. Και θα χαρώ να συνεχίσω να διαβάζω από αυτούς που ξέρουν ![]() Χοντρούλη σε πάω γιατί μας προβληματίζεις με όμορφο τρόπο συνεχώς, είσαι ωραίος ! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
Το "τελικό" πρόγραμμα για τους υπολογισμούς | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 27-05-04 17:20 |
Ενυδρειο καραντινας "Νοσοκομειο". Τι και πως? | mikenuke | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 11 | 21-09-03 17:07 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |