|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παρα πολυ ομορφο το παρουσιαζεις αλλα πως το νερακι θα υπερχειλιζει στο sub απο το ενυδρειο ?
|
||||
|
||||
![]()
και εγω το θεωρω πολυ δυσκολο αν δε κοψεις τζαμι....πραγμα επικινδυνο....με το σωληνα δε νομιζω οτι θα καταφερεις κατι...
|
||||
|
||||
![]()
Απο την στιγμή που θα είναι στο ίδιο επίπεδο όταν θα αρχίσει να δουλεύει ο κυκλοφορητής και χαμηλώσει το επίπεδο του νερού στο Sub δεν θα αρχίσει να τραβάει νερό απο το ενυδρείο ο σωλήνας? Κάτι σαν την υπερχείληση του φτωχού.
|
|
||||
|
||||
![]()
ετσι οπως το δειχνεις στο σχημα δε νομιζω οτι θα δουλεψει.....δε ξερω αν μεγαλωσεις το μηκος του σωληνα στο σαμπ και μικρυνεις το μηκος του σωληνα μεσα στο ενυδρειο..μηπως βοηθησει τοτε η βαρητυτα ....πριν κανεις την κατασκευη πειραματισου με το σωληνα (και μια λεκανη κατω μη τα κανεις ολα μουσκεμα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν γινεται αυτο που θες ...
|
||||
|
||||
![]()
και γιατι το εξωτερικο αργοπεθαινει ρε συ?
|
||||
|
||||
![]()
Αργοπεθαίνει γιατι έχει αρχίσει να χάνεται η στεγανότητα του σωλήνα που βυθίζεται στο ενυδρείο και τραβάει το νερό, με αποτέλεσμα να παίρνει αέρα και να μειώνεται τρελά η ροή...
Παράθεση:
Γιατί αυτό δουλεύει και το σχέδιο μου όχι? |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη γίνεται αυτό που θέλεις, αλλά όχι ακριβώς όπως το έχεις σχεδιάσει. Μη μου πεις να σου εξηγήσω εδώ γραπτά, μου είναι απλά αδύνατων. Ή έλα το Σάββατο στο σύλλογο ή πάρε με τηλέφωνο.
Θα υποσχεθείς όμως ότι μετά θα κάνεις παρουσίαση για να δουν και οι υπόλοιποι τα χάλια μας. ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν. Με ένα πείραμα είδα οτι δουλεύει.
Σωληνάκι αεραντλίας, Τ για αεραντλία και βαλβίδα... (Τα ποτήρια είναι κολονάτα γιατί το πείραμα είναι επίσημο) ![]() Μετα απο 20-30 δεύτερα ![]() μετά απο 1 λεπτό ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι...το θεμα ειναι πως δυσκολα κοβεις τζαμι......
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο αν αναφέρεσαι στην απορία μου
γιατί είναι τόσο δύσκολο; παραγγελία δεν θα γίνουν τα τζαμάκια και θα κοπούν για να κολληθούν κατάλληλα ; Εκτός αν πάλι μου διαφεύγει κάτι (ούτε με κόλλημα τζαμιών έχω ασχοληθεί ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που αναφέρει ο neon είναι σίγουρα μία λύση σωστή αφού η λογική της είναι ανάποδα με αυτήν που προτάθηκε, δηλαδή ο κυκλοφορητής γεμίζει το sump και η υπερχείλιση (του sump) το στέλνει πίσω. Παραμένει το πρόβλημα που περιγράφει.
Πάνο: Δηλαδή το sump θα γίνει στο πλαστικό της πλάτης; δεν θα φτιαχτεί καινούργιο με τζάμια;. Αν έτσι τότε πάσο! |
|
||||
|
||||
![]()
το σαμπ θα ειναι καινουριο με τζαμια ναι.....αλλα επειδη το σαμπ θα ειναι κομμενο πιο χαμηλα σε ενα σημειο θα τρεχει το νερο μεσα? αφου το ενυδρειο δεν ειναι κομμενο αντιστοιχα πουθενα...δε σε καταλαβα....μπορεις να γινεις πιο σαφης?
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι έχεις δίκιο, εγώ κατάλαβα λάθος. Επίσης μάλλον η πρόταση του neon είναι η πιο καλή μέχρι τώρα διότι έτσι μάλλον δεν θα έχει και προβλήματα αν τυχόν πέσει το ρεύμα (απλά δεν θα εισρέει νερό στο sump). Εγώ στο μυαλό μου κόλλησα σε μία εσωτερική κατασκευή αλλά ο φίλος μας αναφέρει παραπάνω ότι έτσι θα αυξήσει και τα λίτρα του !! ¶ρα λάθος!
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπερχεiληση | KOKOBAS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 25-02-08 13:27 |
Υπερχειλιση... | Zorba_The_Freak | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 12-12-07 11:13 |
Υπερχείληση | ANEMOS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 14 | 26-07-06 13:46 |
Αναλογία αντλησης και υπερχειλισης σε sump | FIL241 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 10-11-05 21:49 |