|
|
||||
|
||||
![]()
αν ειναι ευκολο για σενα να κατεβεις θεσσαλονικη βαλε μια αγγελια πριν ερθεις οτι ζητας κλαδεματα....ειμαι σιγουρος πως θα μαζεψεις τοσα που δε θα ξερεις τι να τα κανεις........
egeria densa, cabomba caroliniana, limnophilla sessiliflora εφερα αλλα τα μοιρασα σε φιλους...την αλλη φορα που θα ερθω μπορω να ξαναφερω...αλλα θα ειναι σε κανενα μηνα....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως επειδή την πάτησα και γώ, το έχω ακόμα μέσα στο ενυδρείο, απλά χάνει το χρώμα του. Και απο έρευνα που έκανα, ζεί στο νερό απλά γίνονται τα φύλλα του σκούρα πράσινα...
Κρίμα γιατί είναι και ασιατικό ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ζει στο νερο μονιμα? η για καποιο διαστημα και κλαταρει μετα? για την ωρα φωτοσυνθετει.....αλλα δε θελω να υδροφιλο γιατι θα τα παιξει...το θεμα να ειναι και υδροβιο..."αμφιβιο" να το πω?
|
||||
|
||||
![]()
Το έχω 3 βδομάδες νομίζω και δεν τα έχει παίξει ακόμα τουλαχιστον. Απο αυτά που διάβασα δεν τα παίζει ποτε. Απλά αλλαζει χρώμα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
παντως επειδη πριν χρονια την πατησα με δρακαινες αποπετ σοπ.....σε λιγους μηνες τα φτυνανε....και επισης βρηκα.... Hemigraphis exotica is a plant, that from time to time is sold as an aquarium-plant. The plants, that are sold in this way, are small saplimgs about 15 cm (6 inch) in height. The plant can however not tolerate to live constantly submerged, so even if it is very tenacious to life, it will start to die, when it is placed in the aquarium and it will only last for a limited time, - asumeably not more than 2-4 months.
|
||||
|
||||
![]()
Θα τα παίξει, απλά ακόμα είναι νωρίς.
|
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω και γιαυτο πριν λιγο πηγα στα ικεα και αλλαξα τα φυτακια.......κατεβαζω σε λιγο φωτο...παντως αν και στην αποδειξη εγραφε οτι δεν επιστρεφονται φυτα...δεν ειπαν κουβεντα γιατι οταν της εξηγουσα για υδροβια και υδροφιλα και για κλαδεματα χωρις ριζες.....η κοπελα με κοιταξε σαν εξωγηινο και θεωρησε καλυτερα να αφησει τον τρελο στην τρελα του...παρα να διαφωνησει....
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
γιά δείτε αυτά τα πολύ γοργής θα έλεγα ανάπτυξης φυτάκια που πήρα από το ικέα και έχω βαρεθεί να τα μεταφυτεύω....μήπως είμαι για ξήλωμα???
|
|
||||
|
||||
![]()
κανείς????
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι ξηλωμα? αφου μεγαλωνουν και μαλιστα γρηγορα?? μου κανουν για υδροφυλα πολυσπερμα αλλα δεν διακρινω πολυ καθαρα
|
||||
|
||||
![]()
από ΙΚΕΑ επίσης έχω πάρει αυτό,το οποίο έχει επιζήσει εδώ και ένα μήνα επιτυχώς,στο πίσω μέρος του ενυδρείου,χωρίς πολύ φώς,και τώρα,που το ξήλωσα για το βάλω μπροστά,είδα ότι από 0 ρίζες(μόνο κοτσάνια ήταν),ξεπέταξε και πολύ μάλιστα...έχω την εντύπωση ότι κάποιος ποστάρισε ένα παρόμοιο από ικέα πιό πάνω....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://imagehoster.milkman.gr/viewer...9xahlycxxw.jpg http://imagehoster.milkman.gr/viewer...nud23uqh7s.jpg http://imagehoster.milkman.gr/viewer...i7vx4ao9qv.jpg όντως είναι hydrofylia polysperma ή είναι κάτι παραπλήσιο???το φυτό πάει πολύ καλά πάντως μέσα στο ενυδρείο και από ένα κλωναράκι,φυτεύοντας τις κορυφές βγήκαν αυτά και συννεχίζ<ει ακάθικτο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κι ετσι θα συνεχισει.....ευκολο φυτο και ομορφο...πολυσπερμα ναι.....κι εγω απο ενα κλαδεμα φιλου ξεκινησα...μου καλυψε το μισο ενυδρειο....χαρισα τα 3/4 και παλι εχει φουντωσει.....
|
||||
|
||||
![]()
όντως είναι απίστευτο φυτό.μεγαλώνει σαν διάολος.ακόμη και όταν του πέσουν όλα τα φλυλα αρχίζει και βγάει από το πλάι καινούρια κλαδια. α ρε ικέα
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ακριβη ημερομηνια δε ξερω αλλα ερχομαι κατα μεσο ορο μια φορα το μηνα...οποτε θα τα πουμε με πμ
------------------------- επισης καποια μαγαζια θεσ.νικης κανουν αποστολες εκει που βρισκεσαι με κτελ...αν δε φερουν τα μαγαζια εκει απευθυνσου θεσ.νικη...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 26-03-08 στις 17:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνωριση | ANEMOS | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 10 | 07-11-07 10:34 |
αλγη αναγνωριση-φυτα αναγνωριση | jimfytakis | Αναγνωρίσεις φυτών | 22 | 22-09-07 12:15 |
Φυτα Ικεα | epistimon | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 22-04-06 12:41 |
αναγνωριση | steady | Ζωοτόκα | 6 | 26-02-05 06:53 |