|
Λοιπός εξοπλισμός Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να το μαζευουμε γιατι αν πεσει αδιαλυτο πανω σε κοραλι θα του κανει ζημια
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά συγγνώμη, αλλά επειδή τώρα προσπαθώ να μαζέψω όλες τις πληροφορίες για να κάνω τη προσπαθειά μου στο χώρο του θαλασσινού. Η σκέψη μου είναι η εξής. Καθαρό νερό από την Α/Ο μόνιμα σε ένα δοχείο κάτω από το ενυδρείο γύρω στα 20 λτ. Ενα φλοτέρ που να τραβάει νερό μόλις πέφτει η στάθμη. Το ενυδρείο θα είναι κοντά στα 700λτ. Τα 30λτ. είναι αρκετά? οι αλλαγές νερού θα είναι μια φορά το μήνα περίπου 30%. Σωστά? το σκληρό νερό που μένει μπορώ να το χρησιμοποιώ για πότισμα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Το σκληρό νερό μπορείς να το χρησιμοποιείς και για πότισμα και π.χ. στην τουαλέτα.
Τα 30 λίτρα για αναπλήρωση? Πόσο καιρό θα λείπεις όταν λείπεις?
|
||||
|
||||
![]()
δε λείπω καθημερινά σπίτι θα είμαι, αλλά έλεγα ότι θα βάζω καινούριο νερό μια φορά την εβδομάδα. Βλακείες λέω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω τις αμφιβολίες μου για το αν θα σου φτάνουν τα 30 λίτρα ειδικά το καλοκαίρι αλλά από την άλλη και εφόσον δεν θα λείπεις (διακοπές?) τότε θα μπορείς να το παρακολουθείς!
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να δεις :
1) αν το ενυδρειο θα ειναι cabrio χωρις καπακι 2) τι συστημα ψυξης θα εχεις (chiller ή ανεμιστηρες) Εφοσον θα ειναι cabrio με ανεμιστηρες , η εξατμιση θα ειναι εντονη και τα 20-30 λιτρα νερου ειναι λιγα
|
||||
|
||||
![]()
Εγω στο επομενο ενυδρειο μου , για την αναπληρωση θα βαλω μια ηλεκτροβανα με ενα φλοτερακι στην οσμωση και το νερο κατευθειαν στο ενυδρειο .
Οταν θα θελω να μαζεψω νερο μια φορα το μηνα θα εχω ενα Τ και θα στελνω στον καδο συλλογης .
|
||||
|
||||
![]()
Κάθε άλλο παρά βλακείες λές.Αυτό ακριβώς κάνω και εγώ.Εχω ενα 30λιτρο κάτω απο το ενυδρείο που με μια αυτόματη αναπλήρωση στέλνει νερό στο ενυδρείο.Επειδή όμως τα λίτρα του ενυδρείου σου είναι πολλά το καλοκαιράκι με την εξάτμιση που θα έχεις , θα χρειάζεσαι κάθε 3 μέρες γέμισμα.Αν υπάρχει δυνατότητα (απο αποψη χώρου) για μεγαλύτερο δοχείο θα το σκεφτόμουνα στην θέση σου
![]()
|
|