|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μετεφερα αλλου τη συζητηση για να μη κανιβαλισουμε την αγγελια
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εννοώ ότι τα πάγια έξοδα του ενυδρείου μας να προέρχονται από κέρδη που θα μας προσφέρει αυτό... Είτε απο άλλους χομπίστες είτε απο επιστροφές σε καταστήματα.... |
|
|||
|
|||
![]()
Το να συντηρούμε τα ενυδρεία μας απο τα ενυδρεία μας μαλλον εννοει ο φιλος οτι θα μπορουμε γεννωντας ενα ψαρι μας να δωσουμε τα ψαρια εναντι χρηματων ή ανταλλαγεις με π.χ. τροφες ή καποιο εξαρτημα για το φιλτρο...κ.α. για να μπορουμε δλδ να συντηρουμε το ενυδρειο.
Γνωμη μου ειναι οτι δεν ειναι καθολου κακο αυτο ,μιας και εχει στοιχισει σε ολους μας μια περιουσια το χομπυ αυτο. Δεν ειναι κακο να μας αποζημιωσει κιολας.!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αρα συμφωνουμε οτι καλη η πωληση των ψαριων(που κερδιζουμε απο γεννες) αρκει να εχει ως σκοπο την συντηρη των ενυδρειων και οχι το κερδος.
|
|
|||
|
|||
![]()
το σχολιο που εκανα αφορουσε στην ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ απαξιωση των ζωντανων με τοσα πολλα "δωρεαν..", "χαριζεται..."
προσεξτε κατι πολυ σημαντικο, στις προτασεις που χρησιμοποιω βαζω και τον παραγοντα αμφιβολιας με λεξεις οπως ισως και ενδεχομενη αυτο το κανω γιατι δεν ξερω πως σκεφτεται ο καθε ενας απο εμας, μια ερωτηση κανω... ΑΝΤΟΝΙΣ1980 πρακτικα τωρα ποσοι νομιζεις οτι μπορουν να ασχοληθουν "επαγγελματικα" πουλωντας ψαρια για να ζησουν; εμενα δεν θα με ενοχλουσε να εδινα ενα ποσο (συνηθως μικροτερο απο οτι θα εδινα στο καταστημα) για ψαρια που θελω και καποιος φιλος δεν μπορει να τα κρατησει αλλο πια, δεν κανω διαχωρισμο σε αυτο εαν τα εχει αγορασει απο το καταστημα η ειναι απο γεννα στα ενυδρεια του |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εχεις ενα ζευγαρι και δεν σε ενδιαφερει ποσο θα ζησει αρκει να βγαζεις λεφτα. Αρα φιλε μου οσοι απο εμας ειναι εδω μεσα μαλλον μια ζωη θα δινουμε απο την τσεπη μας!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολλοι χομπιστες του εξωτερικου πουλουν τα ψαρια τους,μαλιστα, μοιαζει να ειναι ο κανονας
δεν το βρισκω λαθος.ουτε οτι θα επρεπε να ειναι πιο φθηνα απο των πετ σοπ ισα ισα εχουν μεγαλωσει σε πολυ καλυτερες συνθηκες. εγω προτιμω ενα ψαρι απο χομπιστα που ξερω πως προσεχει τα ψαρια του παρα απο πετ σοπ πολλοι απο εδω μεσα πουλουν δισκους απο τις αναπαραγωγες γιατι δεν φενεται περιεργο σε κανεναν; για να ξεκαθαρισω την θεση μου δεν λεω σωνει και καλα να πουλαμε οτι ψαρι βγαζουμε |
|
||||
|
||||
![]()
Πιστευω οτι δεν ειναι κακο να πουλας ψαρια για να βγαζεις καποια παγια εξοδα(του ενυδρειου).
Και μην λεμε οτι βγαζοντας γεννες απο ενα ζευγαρι σημαινει οτι το κακομεταχειριζομαστε,αλλωστε μην ξεχναμε οτι για να επιτυχεις αναπαραγωγη θελει και τις καταλληλες ιδανικες συνθηκες. Και παρατηρω επισης μια διακριση μεταξυ ψαριων π.χ:Η αγγελια αυτη εχει προς πωληση ενα απλο σειρας ψαρι το οποιο το βρισκεις και στα τυρογαριδακια οπως πολυ πιστευουν(γνωμη τους) υπαρχει αμεσα αντιρρρηση ως προς την κινηση αυτη απο καποιους. Οταν ειναι ομως για δισκους που πωλουντε δεν εχω δει κανεναν να μιλαει κατηγορηματικα για την πωληση παρα να εκφραζει τον θαυμασμο του και ενδειαφερον προς αγορα(και πωλουντε πολλοι δισκοι εδω μεσα και το ξερετε) Το μεγαλο θεμα ειναι τα ψαρια που δινονται κατα καιρους προς πωληση να ειναι υγειη αυτο ειναι ολη η ουσια για εμενα. Ολα τα ψαρια ειναι ιδια και εχουν την ιδια αξια για τους ανθρωπους που τα εχουν (και γνωμη μου)οποιου του φαινονται πολλα απλα δεν αγοραζει.Δεν ειναι ωραιο να μπαινουν πασταρισματα κατω απο την αγγελια (απο τους προειδοποιητες τιμης) |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι απλά τα πράγματα, το να αγοράσεις ένα ψάρι απο χομπίστα το οποίο ξέρεις πως είναι υγιές σε σχέση με αυτά του εμπορίου, και επιπλέον είναι και σε καλύτερη τιμή το θεωρώ ευκαιρία, και οι ευκαιρίες είναι αυτές που σου δίνουν κάποιες φορές ικανοποίηση σε ένα χόμπι, όπως πχ άν κάποιος βρεί καλύτερη ποιότητα τζαμιών για να φτιάξει ένα ενυδρείο και σε χαμηλότερη τιμή απο όλους τους υπόλοιπους, έστω κι αν το ποσό αντικειμενικά είναι ακόμα αρκετό, αλλά είναι η χαμηλότερη τιμή της αγοράς, ο χομπίστας θα είναι ικανοποιημένος!Στην τελική αν κάποιος θέλει να πουλήσει ένα ψάρι για το οποίο έχει σπαταλήσει χρήματα για να το μεγαλώσει και να το συντηρήσει, δε βλέπω το λόγο για τον οποίο πρέπει να κριθεί, εφόσον το ποσό είναι σε λογικά επίπεδα σε συνάρτηση με το υποψήφιο ψάρι. Παίζει σπουδαίο ρόλο και τι πουλάς, και σε τί κατάσταση είναι αυτό που πουλάς, όπως και σε τί κατάσταση είναι και αυτό που χαρίζεις, κάποιος ας πούμε θα προτιμήσει να αγοράσει ένα υγιές ψάρι απο το να του χαρίσουν ένα ταλαιπωρημένο, άλλος θα προτιμήσει να αγοράσει ένα ταλαιπωρημένο με σκοπό να το επαναφέρει....
|
|||
|
|||
![]()
Σιγουρα δεν τρεχουν απο ολους τα λεφτα απο τα μπατζακια, και το να ανταλλασεις μερικα ψαρια στο πετσοπ για τροφες ή αλλα αναλωσιμα, ή να τα πουλας σε συνχομπιστες ειναι θεμιτο.
Τα μελη των συλλογων διεθνως οργανανωνουν τετοιες πωλησεις. Αυτο που ειναι σημαντικο, ειναι να πουλας ή να δινεις καθαρα ψαρια κι οχι υβριδια, και μεγαλωμενα σωστα - δεν ισχυει παντα οτι επειδη ειναι απο χομπιστα ειναι πιο υγιες το ψαρι, παρα πολλα ψαρια εχουν νανισμους και δυσμορφιες επειδη εχουν μεγαλωσει σε γεννηστρες ή μικρα δοχεια ή δεν εχουν τραφει σωστα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ πάντως επιμένω στην άποψη μου περί πώλησης ψαριών. Και εκεί φαίνεται η αγάπη για το χόμπυ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποσες φορες πρεπει να αλαζω το νερο? | kwnstantina | Αρχάριοι γλυκού νερού | 52 | 02-07-08 17:19 |
εξωφθαλμια τι πρεπει να κανω | chris129 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 42 | 15-05-07 08:58 |
τι πρεπει να κανω | chris129 | Malawi | 9 | 02-04-07 22:50 |
Πρεπει τελικα να μετραμε το GH/KH? | Panagiotis | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 16-03-05 23:53 |
ποσο πρεπει να ταιζω τα χρυσοψαρα? | Jim | Χρυσόψαρα | 8 | 28-09-03 22:38 |