|
|
||||
|
||||
![]()
Το οτι το φωτιζει και στα ακρα δε σημαινει οτι επαρκει το φως .
Οσο για το dsb ....οι ειδικοι μου το εχουν πει αν θες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα και απο εμενα.Πολυ καλο το στησιμο.Θα γινει πιστευω ομορφο.Ν α ακους τον Bill τον ΜΑΣΤΟΡΑ , και συμβουλη δικια μου(κατα την ταπεινη μου γνωμη) να ρωτας πριν αγορασεις κατι, γιατι μπορει να μην σου παρεχουν την σωστη τεχνογνωσια,απλα μονο να πουλανε υλικα.αυτα τα λιγα τελειως φιλικα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Βασιλη στα ακρα μπορω να βαλω ασπονδυλα που εχουν λιγοτερες απαιτησεις σε φως.αν αφερεσουμε τους 70 ποντους που καλυπτει σιγουρα η λαμπα μενουν μονο 10 και 10 στις δυο πλευρες που ουτως η αλλως θανε κενες για την ομαλη κυκλοφορια του νερου.Το ενυδρειο ειναι 150 λιτρα καθαρα που τα καλυπτει η 150 αρα λαμπα μου.Ερωτησεις¨πρωτα να βαλω ψαρια και μετα ασπονδηλα και σε ποσο καιρο? ποτε θα ειναι ωριμο το νερο(σε ποσο καιρο)?και αν μπορω να βρω ασπονδυλα εκτος απο τα γνωστα μαγαζια απο φιλους.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εμενα στους 70 ποντους δεν το καλυπτει τοσο καλα στα ακρα που εχω μεγαλυτερο ανακλαστηρα. Ιδιαιτερα με τους ΜΗ δεν παει βατ και λιτρο. Παιζει και το σχημα το ενυδρειου.
Οσον αφορα τα ζωντανα τι σκεφτεσαι απο ψαρια? Γαριδες σαλιγκαρια αστεριες και τα συναφη οταν θα στρωθει καλα θα μπουνε γιατι δεν τα πανε καλα με τα ΝΟ3 .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενα reef ενυδρειο το φτιαχνεις για χρονια (αν ολα σου πανε καλα) και το αρχικο κοστος ειναι ουτως ή αλλιως μεγαλο...το ιδιο και το κοστος λειτουργιας .Ομως : Κανεις μια εκπτωση στο συστημα φωτισμου (μια 150αρα halide αντι για δυο 70 αρες ή αντι για Τ5 συστημα) λεγοντας οτι για παντα δεν σε ενοχλει να μην εχεις φως στις πλευρες του ενυδρειου (θα σε ενοχλησει αν ασχοληθεις σοβαρα αλλα τεσπα ![]() Επισης ειναι και το αισθητικο θεμα ...φτιαχνεις ενα ενυδρειο που θελεις να το χαιρεσαι στο 100% του ...θελεις -θεωρητικα- και οι 90 ποντοι να ειναι το ιδιο υπεροχοι και ομοιομορφα φωτισμενοι...αλλιως ,ας εκανες Main tank 60 ποντων και ας εφτιαχνες πλαινο κολλητο sump (προεκταση) και να γλυτωνες τις εξτρα γυαλες και τις αντλιες που ανεβαζουν νερο σε εναμιση μετρο υψος ![]() Δεν σου κανω κουμαντο ...στο γουστο ή στη τσεπη σου ![]() Το να αγορασεις ομως αμαξι και να μην βαλεις το (εξτρα) τασακι λεγοντας οτι για παντα θα πετας τις σταχτες απο το παραθυρο , δεν το θεωρω εξοικονομηση κοστους. Φιλικα Βασιλης
|
||||
|
||||
![]()
Τελικα μειωσα το υψος του αμμου στο SUB.Απο 15 ποντους το κατεβασα στους 8-9.Ετσι εχω περισσοτερο χωρο για τις αλγες.επεισης δοκιμαστηκε ενας μεγαλος κυκλοφορητης της ΕΗΕΙΜ για επιστροφη αλλα ηταν πολυ δυνατος και μπηκε στην θεση του ενας 1200 αρης.ειναι το μαχιμουμ για την F350 τρυπα της επιστροφης. μπηκε επεισης και ενας μικροτερος(800αρης)και κτυπα κατευθειαν στον βραχο και αυτος(συνολο 4)
Μετρησεις 0 νιτριτ(ΝΟ2), 0 αμμωνια, 50+ νιτρατ(ΝΟ3).Το ενυδρειο λειτουργει εδω και μια εβδομαδα περιπου.Με το μεγαλυτερο κυκλοφορητη αρχισε και ο θορυβος απο το λουκι στο sub. Ετσι μπηκε χοντρο σβουγγαρι 12 εκατοστων το μπλε της EHEIM εγινε μια τρυπα στο ενα ακρο της περιπου 4 εκατοστων για να εφαρμωσει το λουκι και ετσι τωρα μειωθηκε ο θορυβος και δεν εχω καθολου πιτσιλιες Θαλασσινου νερου μιας και την επιφανεια την καλυπτει το σφουγγαρι.Το φως αναβει πλεον 2 ωρες την ημερα και την αλλη εβδομαδα θα το αυξησω.Αλγη δεν παρατηρηθηκε.Αλαχθηκε επεισης ο προβολεας της 150 αρας με εναν με μεγαλυτερο αντανακλαστηρα.Η αποσταση απο το νερο ειναι περιπου 25 εκατοστα. |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικα αλαξα το φωτιστικο,εβαλα ενα κρεμαστο μεγαλου ογκου(περιπου35- 40 εκ, πλατος και 25-30 βαθος) και με τεραστιο αντανακλαστιρα που περνει λαμπες εως 1000 watt.Το εκανα μετατροπη και τοποθετησα την 150 αρα λαμπα μου, ετσι δεν χανω καθολου φως προς τα εξω και δεν με(μπανιζει) καθολου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γρηγόρη αυτό με τα καβούρια δεν είναι καλό!!!Τα περισσότερα απο αυτά αργότερα θα κάνουν επιδρομή στα κοράλια σου
![]()
|
||||
|
||||
![]()
βαλε καμια φωτο ν α δουμε το φωτιστικο
απο ελλαδα το πηρες?
|
|
![]() |
||||