|
#1
|
||||
|
||||
![]()
μακαρι παιδια να γινει ετσι...αλλα δε ξερω τι να κανω απο εδω και περα...ουτε ξερω αν τα αυγα ειναι γονιμοποιημενα ....
"αν τα αυγα ειναι γονιμοποιημενα εχει νοημα να βαλω τον εχινοδορο με τα αυγα σε ενα 25αρι ενυδρειο με ιδιες συνθηκες και να τα αφησω να εκκολαφθουν? (εκει εχω 2 ψαρακια που θα τα βγαλω αν ειναι να κανω κατι τετοιο)..και αν γινει μετα τι κανω απο τροφη??" βοηθεια κανεις...? γατοψαραδες..??
__________________
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
εχεις μεσα διαφορα ειδη ψαριων βλεπω τα οποια ειναι αρκετα δυσκολο να αφησουν σε ησυχια τα αυγα ειναι μεζεδακι γιαυτα!
το ζευγαρι το χεις εντοπισει?παντως θα χεις και αλλες γεννες μην ανχωνεσαι λογικα θα το παρουν σερι τωρα... εχω την εντυπωση οτι μπορεις να απομονωσεις τα αυγα σε μικρο ενυδρειακι με παλιο νερο απο το ενυδρειο σου!δεν ξερω ομως σε ποσο καιρο σκανε τα αυγα και αν κανει το ενυδρειακι που εχεις για να τα μεγαλωσεις!ψαχτο λιγο και στο νετ! απο εξοπλισμο για το μικρο ενυδρειακι τι εχεις?ποσα λιτρα ειναι? αν δεν εισαι ετοιμος το ετοιμαζεις το ενυδρειακι και στην επομενη γεννα τα απομονωνεις με τη μια! απο τροφη αν το μικρο ενυδρειο δεν εχει πολυ αλγη η καποιο ειδος java ωστε να βρισκουν μικροοργανισμους να τρεφονται μεσα τα μικρα πρεπει να φτιαξεις αρτεμια να τα ταιζεις! δες εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14474 http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/C_aeneus.htm και εδω καπου στη μεση λεει για αναπαραγωγη!
__________________
ΚωΣτΑς ![]() διαβαζω για την εξεταστικη...οχι για μενα για τη φουκαριαρα τη μανα μου ![]() ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω για την απαντηση....
![]() εκοψα τα φυλλα του εχινοδορου που ειχαν επανω αυγα και μαζεψα με τη λαμα ενος κοπιδιου τα αυγα απο το τζαμι (τα τοποθετησε η μαμα κοντα στην εξοδο του φιλτρου) τα εβαλα ολα σε ενα πολυ λεπτο τουλι και τα εβαλα διπλα στην εξοδο του φιλτρου στο 25αρι που επισης εχω μαλακο νερο...αν με το καλο γινει εκκολαψη βλεποντας και κανοντας.. το ζευγαρι δεν εχω το εχω αντιληφθει...ειδα μονο τη μαμα να εναποθετει αυγα στα φυλλα
__________________
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις θα ηταν να βαλεις τα αυγα σε αδειο ενυδρειο με μια αεραντλια και μπλε του μεθυλενιου ωστε να αποφυγεις το fungus και οταν σκασουν να προσθεσεις ενα αεροφιλτρο και να ταιζεις αρτεμια μεχρι να μεγαλωσουν και να μπορεις να τα βαλεις στο κοινωνικο σου
τωρα τα αυγα σε τουλι δεν μου ακουγεται πολυ καλο και αν εχεις ψαρακια μεσα στο 25αρι οταν σκασουν τα μικρα cory θα γινουν μεζες οποτε οτι και να γινει πρεπει να το αδιασεις απο αλλα ψαρακια!
__________________
ΚωΣτΑς ![]() διαβαζω για την εξεταστικη...οχι για μενα για τη φουκαριαρα τη μανα μου ![]() ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
επειδη εχω αλλο ενυδρειο (15 λιτ) αλλα αδειο και χωρις φιλτρο-θερμοστατη δε θελω να το στησω και να βαλω εκει τα αυγα..
επισης σε γεννηστρα δε γινεται γιατι δε θα εχουν καλο αερισμο...ετσι τα εβαλα στο τουλι στην εξοδο του φιλτρου και εχουν καλο ρευμα (αρα και οξυγονο)...αν εκκολαφθουν το τουλι ειναι πολυ λεπτο και θα κρατησει τα νεογεννητα ψαρακια οποτε τοτε και μονο τοτε θα αδειασω απο ψαρια το 25αρι για να μπουν τα μωρα... απλα δε θελω να μπω στη διαδικασια για αυγα που ισως ειναι αγονιμοποιητα... αρα περιμενω να δω αν υπαρχει εκκολαψη και το 25αρι μπορει να προσαρμοστει σε μαιευτηριο στη στιγμη... ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες... παρεπιπτοντως εχω κυανουν του μεθυλενιου..αλλα μηπως βλαπτει τα φυτα???
__________________
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
δεν θυμαμαι να σου πω κανε μια αναζητηση για ''μπλε του μεθυλενιου'' και θα διαβασεις για τροπο χρησης κτλ ειδικα απο τους δισκαδες!
__________________
ΚωΣτΑς ![]() διαβαζω για την εξεταστικη...οχι για μενα για τη φουκαριαρα τη μανα μου ![]() ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Το μπλε του μεθυλενίου βλάπτει και την βιολογία από όσο θυμάμαι, εφόσον έχεις το 15λιτρο βάλε εκεί τα αυγά με λίγο μπλε του μεθυλενίου και μια αεραντλία.
__________________
Μην αδικείς την ζωή είναι από μόνη της άδικη! Όλα για το χόμπι! ![]() ...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
cory paleatus | jimfytakis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 25 | 26-10-07 10:48 |
Cory -Αναγνώριση.... | caverman | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 11 | 01-10-07 10:39 |
Αυγουλάκια cory | msigouros | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 21 | 15-03-07 10:26 |
Ένα Cory 'Γέρνει'..... | Octopus | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 3 | 08-01-05 19:07 |
Βοηθεια! Βρηκα αυγα! τι να κανω?? | afrodite | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 7 | 08-05-04 03:15 |