|
|
|||
|
|||
![]()
Κύρια αιτία της καφέ άλγης είναι ο ελλειπής ή κακός φωτισμός.
Ειχε εμφανιστεί και σε εμένα. Οι περισσότεροι λένε ότι φεύγει μόνη της όταν τελιώσει τον κύκλο της αλλα εμένα δεν μου έφυγε και γέμισε το ενυδρέιο. Τώρα που έχω πάλι θα προσθέσω μια δεύτερη λάμπα για να πάρει δρόμο ![]() Πόσα watt ανα λίτρο έχεις? Βάλε ένα κερατόφυλλο για να την συναγωνιστεί τρεφόμενο απο νιτρικά ή άλλα φυτά γρήγορης ανάπτυξης. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=alexinio;241706]Κύρια αιτία της καφέ άλγης είναι ο ελλειπής ή κακός φωτισμός.
Πολυ σωστα Συνηθως εμφανιζεται και στα νεοστημενα ενυδρεια αλλα μετα φευγει.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχω βάλει αρκετά φυτά (ανούμπιες, java moss, Lysimachia) και ήθελα και κερατόφυλλο ή ρίτσια αλλά δεν βρήκα. Θα βρώ όμως σύντομα... Ημέρα 12η: Αμμωνία: 0 ΝΟ2: <5 ΝΟ3: full συμπλήρωμα αμμωνίας. Νομίζω ότι πλησιάζει και η ώρα της αγοράς ψαριών.... αφού άρχισαν να πέφτουν τα ΝΟ2 ![]() Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορώ να προσθέσω 2η λάμπα στο ίδιο μπαλαστ? (το Cayman πρέπει να έχει ηλεκτρονικό)
Τι λάμπες να βάλω για ανάπτυξη φυτών? (με DIY CO2) |
|
||||
|
||||
![]()
και βεβαια μπορεις να βαλεις 2η λαμπα και αν εχεις και ηλεκτρονικο μπαλαστ ακομα καλητερα κανε μια αναζητηση στην κατηγορια DIY και θα βρεις αρκετες οδηγειες.λαμπες θα σε συμβουλευα να βαλεις μια daylight(λευκο φως) k μια gro lux(ροζ φως)
|
|
||||
|
||||
![]()
Ημέρα 17η:
Αμμωνία: 0 ΝΟ2: <5 ΝΟ3: full συμπλήρωμα αμμωνίας. Θα πάει μακρυά.... όση αμμωνία ρίχνω, μετά από ένα 24ωρω που κάνω μέτρηση, έχει μηδενιστεί. Αλλά τα ΝΟ2 δεν λένε να πέσουν.... και διαβάζω και αυτά για τα τεστ της sera... (και πέφτει και πολύ καζούρα από τα παιδιά μου...."τι ωραία που κολυμπούν τα ψάρια....", "εμένα μου αρέσει αυτό το ψάρι....", "ο μικρός χημικός...", ...) ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κουραγιοοοο τελειωνεις με το στρωσιμο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Επιτέλους άρχισαν να πέφουν τα ΝΟ2
![]() Ημέρα 20η: Αμμωνία: 0 ΝΟ2: <3 ΝΟ3: full (συμπλήρωμα αμμωνίας) Το ενυδρείο σε λίγες μέρες θα γεμίσει φυτά, οπότε θα περιμένω να αποφασίσω για το στήσιμο των φυτών και ξύλων που έχω και μετά να πάρω ψάρια, να μην τα στρεσάρω με τις δοκιμές. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Neolamprologus Multifasciatus 40l Tanganyika | stat | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 37 | 01-02-09 15:27 |
Συμβουλές για έναν αρχάριο και το ενυδρείο του...(πολύ κλασσικός τίτλος) | kats7h0d | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 17-03-08 13:57 |
Συμβουλές για ενυδρείο 100L Νότιας Αμερικής | Alucard | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 17-09-07 12:12 |
Συμβουλές | Aris50 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 29 | 28-05-07 07:32 |
Συμβουλές για ενυδρείο-εξοπλισμό. | Αλεξης | Δίσκοι | 18 | 16-02-06 21:35 |