Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Θαλασσινό νερό - Γενικά

Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-02-08, 16:15
Tassos1 Ο χρήστης Tassos1 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Athens - Ilion
Προεπιλογή

Λοιπόν, το σκίμμερ έχει μπει σε λειτουργία από εχτές το βράδυ, (deltecMCE 600) το πόσο αφρό θα βγάζει το ρυθμίζουμε εμείς, μήπως μπορείτε να μου υποδείξετε όμως με τι κριτήρια αποφασίζουμε αν θα δουλεύει στο φουλ ή όχι (φαντάζομαι έχει να κάνει με το στοκάρισμα)
Επίσης, το φίλτρο είναι της EHEIM (2026) το πήρα μαζί με υλικά (δεν ξέρω αν έκανα καλά) έχει λοιπόν δύο σακουλάκια μέσα, το ένα πρέπει να είναι άνθρακας το άλλο όμως που είναι σαν στραγάλια μεγάλα – μην γελάτε ρε παιδιά – δεν ξέρω τι είναι και αν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ή κάνουν μόνο για γλυκό νερό. Τα φώτα σας ρε παιδιά.

Τέλος ενημερώνω ότι την Παρασκευή θα αγοράσω περίπου 15 κιλά βράχο (ακουράριστο), τι θα πρέπει να ελέγξω – σε ότι βαθμό είναι αυτό δυνατό – έτσι ώστε να μην με “κοροϊδέψουν” . Και κάτι τελευταίο, να ρίξω την ζωντανή άμμο μέσα ή να αφήσω το βράχο για λίγο καιρό μόνο του? έτσι και αλλιώς θα τον βγάλω μετά το κουράρισμα για να τον στήσω στην τελική του μορφή.

Ευχαριστώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-08, 23:03
Το avatar του χρήστη vasilakis
vasilakis Ο χρήστης vasilakis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tassos1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπόν, το σκίμμερ έχει μπει σε λειτουργία από εχτές το βράδυ, (deltecMCE 600) το πόσο αφρό θα βγάζει το ρυθμίζουμε εμείς, μήπως μπορείτε να μου υποδείξετε όμως με τι κριτήρια αποφασίζουμε αν θα δουλεύει στο φουλ ή όχι (φαντάζομαι έχει να κάνει με το στοκάρισμα)H λειτουργια του σκιμερ εχει να κανει με το τι αφρο βγαζει ...αν το εχεις χαμηλα το κυπελο σου το σκιμερ θα βγαζει πιο νερουλο αφρο και θα γεμιζει γρηγοροτερα το κυπελο.Αν το εχεις ψηλα οπως εγω θα βγαζει πιο πηχτο και μαυρο αφρο (σκετη μπιχλα ) και θα το αδειαζεις πιο αραια.
Επίσης, το φίλτρο είναι της EHEIM (2026) το πήρα μαζί με υλικά (δεν ξέρω αν έκανα καλά) έχει λοιπόν δύο σακουλάκια μέσα, το ένα πρέπει να είναι άνθρακας το άλλο όμως που είναι σαν στραγάλια μεγάλα – μην γελάτε ρε παιδιά – δεν ξέρω τι είναι και αν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ή κάνουν μόνο για γλυκό νερό. Τα φώτα σας ρε παιδιά.Τα υλικα που εχει μεσα το φιλτρο σου λογικα ειναι μακαρονακι(http://www.aquaristic.net/eheim-ehfimech.html?lang=1) και στραγαλακι(http://www.aquaristic.net/eheim-ehfisubstrat-pro.html?lang=1).
Το μακαρονακι κανει μηχανικο φιλτραρισμα και το στραγαλακι βιολογικο.
Εσυ βαλε μονο ανθρακα , αντιφωσφορο και κανα σφουγγαρακι πριν απο αυτα αν θες.
Ο ανθρακας ειναι ενα μαυρο λεπτο σφουγγαρακι.

Τέλος ενημερώνω ότι την Παρασκευή θα αγοράσω περίπου 15 κιλά βράχο (ακουράριστο) γιατι ακουραριστο?, τι θα πρέπει να ελέγξω – σε ότι βαθμό είναι αυτό δυνατό – έτσι ώστε να μην με “κοροϊδέψουν” . Και κάτι τελευταίο, να ρίξω την ζωντανή άμμο μέσα ή να αφήσω το βράχο για λίγο καιρό μόνο του? έτσι και αλλιώς θα τον βγάλω μετά το κουράρισμα για να τον στήσω στην τελική του μορφή.φροντισε να κανεις λιγο κουραρισμα παραπανω στον βραχο σου ακομα και κουραρισμενο να σου τον δωσουν (μονο αυτον μεσα στο ενυδρειο και τιποτα αλλο ... με το σκιμερ και το εξωτερικο με αυτα που σου ειπα σε λειτουργια) , σιφωναρισε λιγο τις βρωμιες και μετα ριξε τον αραγωνιτη..

Ευχαριστώ
και πολυ στο πως ξεκινησαν αλλοι χομπιστες το θαλασσινο τους.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-08, 08:35
Member

Προεπιλογή

Καλημέρα,

σε ευχαριστώ, θα προχωρήσω έτσι και στην πορεία θα σας ενημερώσω για τις όποιες εξελίξεις-απορίες μου, όσον αφορά το ΖΒ επέλεξα να αγοράσω ακουράριστο για να έχει περισσότερες πιθανότητες να μεταφέρει περισσότερη ζωή από το φυσικό του περιβάλλον.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-08, 09:39
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Αυτό που λες δεν ισχύει.
Ακουράριστος είναι ο βράχος ο οποίος μόλις έχει έρθει (ή έστω λίγες μέρες) από μια εισαγωγή.
Ανάλογα λοιπόν τις συνθήκες μεταφοράς και μεταχείρισης, ένα μεγάλο μέρος της ζωής που κουβαλάει ο βράχος, πεθαίνει. Και μιλάμε από βακτηρίδια, άλγες, μανιτάρια, μικρές γαρίδες ακόμη και μικρά κοράλλια. Έτσι όταν μπαίνει στις δεξαμενές του καταστήματος, αρχίζει μια φυσική διαδικασία αποκατάστασης της ζωής του βράχου, με ότι ζωντανό έχει μείνει πάνω του. Αυτή η διαδικασία λοιπόν λέγεται κουράρισμα.
Υπάρχει περίπτωση να έρθει βράχος τόσο ζωντανός και υγιείς που δεν χρειάζεται καθόλου κουράρισμα.
Οι καταστηματάρχες βλέπουν πότε χρειάζεται ο βράχος κουράρισμα και σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρουν μια έκπτωση στον ακουράριστο βράχο, έναντι του κουραρισμένου.
Το κουράρισμα λοιπόν μπορεί να το κάνει ο καθένας μας στο ενυδρείο του, μόνο όταν το πρωτοστήνει. Και αυτό γιατί αν σε ήδη υπάρχον στρωμένο ενυδρείο βάλουμε ακουράριστο βράχο και μάλιστα σε σημαντική ποσότητα, τότε μπορεί να έχουμε δημιουργία αμμωνίας λόγω του ότι πολλά από τα ζωντανά που θα κουβαλάει ο νέος βράχος, θα είναι νεκρά…

Τώρα αν πάρεις κουραρισμένο βράχο θα πρέπει να διαλέξεις κομμάτια που να έχουν πάνω όσο περισσότερη ζωή μπορείς να διακρίνεις. Το πιο εύκολο που μπορείς να δεις είναι η κοραλλίνη. Δηλαδή ο βράχος να είναι καλυμμένος από μια πορφυρή ασβεστούχα άλγη. Κάτι σαν επικάλυψη δηλαδή. Έπειτα αν έχει μακροάλγες, μανιτάρια και μάλιστα μυρίζει και …. ωκεανό… τότε θεωρείτε ένας πολύ καλός βράχος.

Για τον ζωντανό βράχο, διάβασε και εδώ….http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14192
Παλιά 28-02-08, 10:51
Member

Προεπιλογή

Γεια,

όλα αυτά που σημείωσες είναι πλήρως κατανοητά, ο σκοπός είναι να αγοράσω τον βράχο και να τον κουράρω μέσα στο εντελώς καινούριο και άδειο (από ζωντανά) ενυδρείο, θα προσπαθήσω να διακρίνω τα πιο καλά κομμάτια αλλά λόγω τις απειρίας μου ίσως αυτό να καταστεί κομματάκι δύσκολο, εξού και η σχετική ερώτηση στο προηγούμενο ποστ. Επίσης, πιστεύω ότι έχει διαφορά να επιλέξεις κομμάτια από την "κούτα' από το να προμηθευτείς ότι έχει ξεμείνει από καιρό στο κατάστημα (αυτό περισσότερο επειδή θα πάρω μια σχετικά μεγάλη ποσότητα, υπολογίζω όταν τελειώσω να έχω περίπου 25 κιλά βράχου). Όταν με το καλό τον αγοράσω θα ανεβάσω μία φωτογραφία για τα σχετικά σχόλια σας. Στο μεταξύ κάθε σχόλιο-πληροφορία είναι απολύτως δεκτές.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-08, 14:05
Member

Προεπιλογή

Καλημέρα, Καλό Μήνα και καλώς να μας υποδεχτεί η ¶νοιξη,

τα νέα μου έχουν ως εξής, την Παρασκευή αγόρασα πέντε κιλά Ζωντανό βράχο, δυστυχώς μόνο τόσο αφού δεν βρήκα άλλο, το συγκεκριμένο κατάστημα θα φέρει φρέσκο πράγμα την Παρασκευή που μας έρχεται και τότε θα κάνω την συμπλήρωση μου. Θέλω να αναφέρω ότι πήρα φούλ κουραρισμένο βράχο αφού μόνο αυτό υπήρχε διαθέσιμο, επίσης κατέληξα στο να είναι κουραρισμένος ο Βράχος γενικότερα μετά από όσα είδα και άκουσα. Λόγω του ότι είναι κουραρισμένος ο βράχος μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να βάλω τίποτα από άνθρακα και αντιφώσφορο. Αναφορικά να σας πώ ότι,
αλατότηατα 1025 ,
PH εχτές το βράδυ 8,2 σήμερα το πρωί 8 (εχτές έθεσα το PHμετρο σε λειτουργία, μήπως μπορείτε να μου πείτε τι παίζει με την διακύμανση?)
Νιτρικά 0, νομίζω λογικό αφού δεν ταΐζω και ο βράχος είναι κουραρισμένος, εχτές έριξα ένα κομματάκι flakesγια να συντηρήσω τον όπιο κύκλο έχει ο βράχος.
τα φώτα τα ανάβω για μία ώρα περίπου κάθε μέρα από την Παρασκευή και μετά.

Αυτά προς το παρών, αν νομίζετε ότι πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω παρακαλώ πέστε το.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-08, 14:58
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Προεπιλογή

Το ph παντα πεφτει το πρωι ...γενικα οι τιμες σου ειναι μια χαρα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές