|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας,
επανέρχομαι μετά τις τελευταίες μου αγορές κινήσεις και θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ. το ενυδρείο έχει γεμίσει νερό από ΑΟ κα εχθές έριξα το αλάτι, θερμοκρασία στους 26 και κυκλοφορία αρκετά καλή αν και έχω ένα πρόβλημα. Προμηθεύτηκα δύο κυκλοφορητές, HydorCoralia 4 και βάζοντας τους σε λειτουργία εχθές διαπίστωσα ότι κάνουν υπερβολικό θόρυβο, μίλησα σήμερα με την εταιρεία εισαγωγής αλλά ο υπεύθυνος θα είναι από αύριο διαθέσιμος για να δούμε από πού προέρχεται το πρόβλημα και πώς θα το λύσουμε. Μήπως έχει κάποιος κάποια ιδέα με το τι συμβαίνει? Στο μεταξύ αναφέρω ότι προσανατολίζομαι στην αγορά ακουράριστου βράχου, όχι ακόμα μιας και περιμένω να παραλάβω κάποια πράγματα από aquaristc, πιστεύω μέχρι Τρίτη Τετάρτη να τα έχω στα χέρια μου. |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια χαρα φιλε ...
Προβληματα με koralia εχουν αναφερθει ...εφοσον εχεις εγγυηση πιστευω πως θα βρεις ακρη (ισως να ειναι θεμα παρτιδας).
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ,
θα το ψάξω αύριο καθότι ο υπευθυνος της εισαγωγικής απουσιάζει σήμερα, Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα. |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια,
τα πράγματα που είχα παραγγείλει απο aquaristic θα τα παραλάβω σήμερα το απόγευμα, μία ερώτηση γιατί ξαφνικά αγχώθηκα, μήπως έπρεπα όλες αυτές τις μέρες (από τότε που έριξα και το αλάτι, περίπου μία εβδομάδα) να έχω σε λειτουργία και το εξωτερικό φίλτρο? στην επιφάνεια του νερού εμφανίζετε ένα φιλμ σαν λίγδα, (δεν έχω υπερχείλιση) επίσης τώρα που θα λάβω και το σκίμερ το βάζω κατευθείαν σε λειτουργία ή περιμένω να βάλω πρώτα το ZB για κουράρισμα? ευχαριστώ |
|
|||
|
|||
![]()
Η "λίγδα" δεν είναι τπτ το φοβερό. Οργανικά κατάλοιπα που είναι ελαφρύτερα από το νερό. Αν είχες υπερχείλιση δεν θα υπήρχαν. Θέλει έντονη κυκλοφορία στην επιφάνεια του νερού για να μην σχηματίζονται. Εκτός και αν θέλεις να την αφαιρείς "μηχανικά".
Τον skimmer τον βάζεις άμεσα, αφού τον ξεπλύνης καλά καλά με ζεστό (όχι καυτό) νεράκι.
|
|||
|
|||
![]()
OK
το φίλτρο το βάζω και αυτό με άνθρακα και αντιφώσφορο ή δεν χρειάζεται (εννοώ πρίν βάλω ΖΒ)? επίσης για να κουράρω το ΖΒ η αλατότητα στο 1024 είναι καλά μαζί με θερμοκρασία 26,5 ?? ¶ντε να δούμε πως θα τα πάμε ρε παιδιά, όλα τα βήματα γίνονται με πολύ άγχος. τεσπα, ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Τάσο για να απαλλαγείς απο αυτό το φίλμ που σχηματίζεται στην επιφάνεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις με πολύ καλά αποτελέσματα αυτό: http://www.aqua-medic.de/seawater/en/13/skim%20box/
Μην φανταστείς πως μιλάμε για πλήρη εξαφάνιση (αυτό όπως είπε ο Γιάννης μόνο με υπερχείληση) αλλά είναι μια καλή λύση σε συνδυασμό με κάποιους κυκλοφορητές που να "κοιτάνε" στην επιφάνεια ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αλλά.... δεν χρειάζεται άγχος.... εδώ το χόμπι μας είναι χαλαρωτικό..... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
Σκουλήκι και γαρίδα αλμυρού νερού. Κάνει για τροφή? | skourkou | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 24-06-07 14:02 |
Αναλογία νερού βρύσης με νερού R.O | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 30-03-07 07:54 |
Αλλαγές νερού. | manosdr | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 11 | 26-06-04 12:17 |