|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα ηταν και ασχημο ενα σουβλακι τυλιγμενο με φυλλα απο εχινοδωρο. Αλλα εχει καμια χρησιμοτητα η ανωτερω καλλιεργεια?
|
|
||||
|
||||
![]()
έχει καμιά χρησιμότητα η διατήρηση ενυδρείων γενικότερα; το ίδιο είναι. στην emersed φάση τους τα φυτά αναπτύσσονται εντελώς διαφορετικά και κάνεις το χάζι σου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ καταλαβα.Απλα ρωτησα μηπως βοηθαει με καποιο τροπο τα φυτα για να μπουν στο ενυδρειο ή μεγαλωνουν πιο γρηγορα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Η emersed καλλιέργεια έχει υπό προυποθέσεις κάποια πλεονεκτήματα όπως αποφυγή άλγης και σαλιγκαριών , δυνατότητα χρήσης φυσικού φωτισμού , ακριβέστερη και οικονομικότερη λίπανση , δεν χρειάζεται παροχή co2 και τα φυτά που προέρχονται απ' αυτή είναι συνήθως πιο ανθεκτικά στις μεταφορές τους. Γι' αυτό και οι περισσότεροι παραγωγοί χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο καλλιέργειας.
Για εμάς τους χομπίστες πέραν απλά της διατήρησης ενός τέτοιου συστήματος για το "γούστο" υπάρχουν κι άλλες εφαρμογές. Μπορείς ας πούμε να πάρεις ένα μόνο γλαστράκι με glosostigma να το πολλαπλασιάσεις στην έκταση που θέλεις και να το μεταφυτέψεις στο ενυδρείο σου ή να κρατάς κλαδέματα των φυτών σου για καβάτζα. Η ταχύτητα ανάπτυξης εξαρτάται και από το είδος του φυτού. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gaia : 09-02-08 στις 11:25 |
|
||||
|
||||
![]()
επειδή το θέμα ξανάνοιξε γι αυτόν τον λόγο,υπάρχει κάποιος τρόπος να διώξω την άλγη που εμφανιστεί; είναι σαν τα βρύα που βγαίνουν στο χώμα που είναι μονίμως βρεγμένο. έχω κλείσει φώτα από την παρασκευή. θα βοηθήσει καθόλου;
|
|
|||
|
|||
![]()
Εαν κατάλαβα καλά τι είναι emersed καλλιέργεια (δηλ. ότι τα φυτά δεν είναι μέσα σε νερό αλλά σε αέρα με αρκετή υγρασία) νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούμε ότι πρόκειται σαν μια γλάστρα που έχει μονίμως υγρό χώμα και έχει ανάπτυξη ανεπιθύμητων φυτών.
Πιθανές λύσεις που παιρνάνε από το μυαλό μου : συνεχής ανακάτεμα του χώματος για την αποφυγή εκβλάστησης των ανεπιθύμητων ποωδών φυτών και καταστροφή των νέων ριζιδίων, υπάρξη πάντα στρώματος νερού κάποιων εκατοστών στην επιφάνεια του χώματος (έτσι δεν αποκλείεται όμως η ανάπτυξη όλων των ειδών των φυτών), σκέπασμα του χώματος με αδιαπέραστο από το φως πλαστικό (δημιουργία περιβάλλοντος ληθάργου των σπόρων), το επιφανειακό στρώμα χώματος να μειώνει την είσοδο του αέρα στο έδαφος (π.χ. άργιλος) ή να μην συγκρατεί την υγρασία (π.χ. άμμος), πότισμα από κάτω της γλάστρας (υπόγειο πότισμα). Τι μπορεί να εφαρμοστεί από όλα αυτά σε μια emersed καλλιέργεια ας κρίνουν αυτοί που ξέρουν, εγώ ένας απλός και τίμιος γεωπόνος είμαι
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καλλιέργεια σκουληκιών Grindal | deMetrIs | Διατροφή | 72 | 16-05-14 23:58 |
Ζουζούνια σε καλλιέργεια με grindals | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 19-06-06 19:32 |
Καλλιέργεια microworms | John T | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 04-06-06 21:28 |