|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάπως έτσι τι σκεφτόμουνα.
Ίσως ακόμα και την δημιουργεία sub με DIY υπερχείληση αν το αισθητικό αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό. Ένα ακόμα σημείο που με προβλημάτησε μετα απο μια κουβέντα με ενα φίλο με πάρα πολυ εμπειρία στο χώρο είναι το οικονομικό. Με όσα έχω διαβάσει υπολόγιζα τα εξής. Ενυδρείο+έπιπλο=550¤ Skimmer=250¤ ZB 30-40 κιλά= περίπου 600¤ Αραγωνίτη= ? Φώτα=150¤ +διάφορα άλλα (θερμοστάτες, controler, τεστ κτλ) σύνολο 2000¤. Είναι πραγματικές οι σκέψεις μου στο κόστος ή ονειρεύομαι? |
|
||||
|
||||
![]()
Πραγματικες ειναι
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() (Μιλάω πάντα για το στύσιμο ΧΩΡΙΣ κανένα ζωντανό μέσα παρα μόνο το βράχο) |
|
||||
|
||||
![]()
Στο κοστος θα εισαι καπου εκει οταν θα εισαι κομπλε απο εξοπλισμους.
Τα ψαρια και κοραλια θα μπουν σιγα σιγα . Και τα εξοδα συντηρησης θα ειναι καπου στα 30-50 ¤ το μηνα.
|
||||
|
||||
![]()
Διαβάζωντας διαφορα αλλη μια σκέψη μου ήρθε στο μυαλό.
Μιας και θα έχω χρόνο μπροστά μου θα μπορώ να κουράρω ταυτόχρονα με τον ζωντανό και νεκρο βράχο? Να κάνω μια απόπειρα δηλαδή, αφου δεν θα έχω ζωντανούς οργανισμούς μέσα να ζώντανεύω ταυτόχρονα τον νεκρό βράχο? |
|
||||
|
||||
![]()
Θα τους βαλεις και τους 2 μαζι για κουραρισμα.
|
|||
|
|||
![]()
Ο νεκρός βράχος θα ζωντανέψει μόνο όταν μπει μαζί με ζωντανό. Και καλύτερα σε αναλογία 1-2 max.
Στο διάστημα λοιπόν που οι βράχοι θα βρίσκονται μαζί ο νεκρός βράχος θα εποικιστεί με όλους τους απαραίτητους μικροοργανισμούς. Όμως χωρίς βιοφορτίο δεν θα αναπτυχθούν. Και δεν θα αναπτυχθούν ούτε στον ζωντανό, αν δεν έχουν να τραφούν. Έτσι όταν τους έχεις στο ενυδρείο για «κουράρισμα» πρέπει να ρίχνεις και λίγο τροφή η οποία θα μετατρέπεται σε αμμωνία, έτσι ώστε να διατηρείται η ζωή και ακόμη και να πολλαπλασιάζεται!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος - αγορά ενυδρείου | mpampis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 04-04-09 14:44 |
Αγορά ενυδρείου... | imichal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 07-10-07 19:50 |
ερώτηση για αγορά ενυδρείου | gkagad | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 09-06-05 07:39 |
Αγορά νέου ενυδρείου // τιμες, διαστάσεις | maria_nik | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 25-11-04 22:54 |
Βοήθεια για αγορά ενυδρείου. | babis85 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 18-08-04 22:06 |