|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Και να μην διστασεις να ρωτας αν δεν ξερεις κατι. Εχουμε επιστημονες αναμεσα μας σε αυτο το forum
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν...
Αποφάσησα να βάλω ζοωτόκα,κατά βάση guppy και μπορεί κανανα ξιφοφόρο κ αι κανά molly . Χρειάζεται να αλλάξω τα υλικά του φίλτρου...?Δηλαδή να βγάλω τον άνθρακα και να βάλω siporax ή substrat για βιολογικό καθαρισμό? Για πείτε καμιά ιδέα...
|
||||
|
||||
![]()
Βγαλε τον ανθρακα και βαλε ενα απο τα δυο που αναφερεις.
|
||||
|
||||
![]()
Toν έβγαλα και έβαλα το substrat... Κατι άλλο που πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ stav.
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν παιδία
Καταρχήν καλησπέρα σας. Το ενυδρείο μου το μπόλιασα στίβωντας τα σφουγκαράκια απο το φίλτρο ενός φίλου μου σε μια σακούλα με νερό απο το ενυδρείο του και βάζοντας ένα κομμάτι από substrat πάλι απο το ενυδρείο του στο ενυδρείο μου Επίσης έβαλα τροφή ώστε να παραχθεί αμμωνία και να αρχίσει να γίνεται ο κύκλος του αζώτου. Αύριο θα κάνω και μετρήσεις. Τώρα έχω μπερδευτεί όσο αναφορα την σειρά με την οποία θα βάλω τα υλικά στο φίλτρο μου. Πρωτα το βιολογικό υλικό...μετά τα σφουγκαράκια ![]() Από πότε θα μπορώ να βάλω τα πρώτα ψαράκια...? Λέω την πέμπτη να βάλω 2-3 gupy και μετά απο βδομάδα να βάλω σιγά σιγα και τους υπόλοιπους κατοίκους του ενυδρείου μου. Εσείς τι λέτε...? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σου λοιπόν!!!
Έστιψες τα σφουγγάρια ! Ωραία, άρα μπόλιασες! Ένα κομμάτι substrat όταν λες? πήρες ένα χαλικάκι και το έβαλες μέσα? Δεν έγινε και τίποτα με αυτό αλλά το περισσότερο έγινε όταν έστιψες τα σφουγγάρια! Η σειρά που αναζητάς δεν έχει τόοοσο μεγάλη σημασία. Ο κύκλος του αζώτου δεν θα ξεκινήσει στο δικό σου ενυδρείο με τον τρόπο που πιθανόν έχεις διαβάσει διότι το έχεις μπολιάσει! Βέβαια καλά έκανες και έβαλες τροφούλα μια και δεν έχεις ψάρια και τα βακτηρίδια που έριξες με το στίψιμο θα πεθαίναν της πείνας! Στα 110 λίτρα μεικτά που αναφέρεις οτι έχεις και εφόσον το ενυδρείο το πας για guppy μπορείς να βάλεις τα ψάρια που λες και από σήμερα! Αν το αφήσεις για πέμπτη μην ξεχάσεις να ξαναταϊσεις τα βακτηρίδιά σου με τροφούλα. Αργότερα και όχι από την επόμενη εβδομάδα αλλά από την μεθεπόμενη πρόσθεσε και άλλους κατοίκους (όχι το σύνολο) αλήθεια τι άλλο θες να βάλεις μέσα?
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες PascM (Μάνο).
Ωραία πολυ χαίρομαι που μπορώ να βάλω τα ψάρια που έλεγα απο σήμερα. Σκέφτομαι να βάλω αρχικα 1 αρσενικο και 3 θυλικά guppy και στην συνέχεια να βάλω black molly και ξυφοφόρους στις κατάλληλες αναλογίες αρσενικα με θηλυκά. Όταν λέω substrat δεν εννοω υπόστρωμα/χαλίκι...εννοώ substrat pro της eheim (ένα δυχτάκι) Και για τα test αμμωνίας τι προτείνετε ? Λέω κατα τις 10 το βράδυ σήμερα! Και επειδή τα ψαράκια μου θα τα πάρω την Πέμπτη τελικά (καθόλου ελεύθερος χρόνος), πότε να ξαναρίξω τροφή ?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προτάσεις/Συμβουλές για τον καθαρισμό των τζαμιών του ενυδρείου | gfdimopo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 31-10-07 23:14 |
Συμβουλές για ενυδρείο 100L Νότιας Αμερικής | Alucard | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 17-09-07 12:12 |
Συμβουλές για ενυδρείο-εξοπλισμό. | Αλεξης | Δίσκοι | 18 | 16-02-06 21:35 |
Συμβουλές σε αρχάριο | xenofon | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 26-01-06 08:45 |
Ποιό φίλτρο για ενυδρείο 120 λιτ? | charpan | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 07-02-05 23:34 |