|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σε όλους.
Η κατασκευή του νέου ενυδρείου γεννήστρας προχωράει καλά. Οι δίασκοι μου γεννούν στο μεγάλο ενυδρείο συνέχεια. Την παρασκευή είχα ακόμη μία γέννα. Αυτή την φορά ήμουν αποφασισμένη μέχρι να ετοιμαστεί το άλλο ενυδρείο να μην αφήσω τα αυγά να πάνε πάλι άδικα και ΄΄εκανα άλλο ένα πείραμα. Διαχώρισα το μεγάλο ενυδρείο με ένα τούλι (εκείνο που χρησιμοποιούν στις κουνουπιέρες) και άφησα το ζευγάρι μόνο του με τα αυγά τους. Δεν τα έφαγαν αλλά τα πρόσεχαν πολύ καλά. Μερικά απο τα αυγά άσπρισαν. (έβγαλα φωτογραφείες). Χθες τρίτη ημέρα εξαφανίστηκαν όλα τα αυγά και στεναχωρέθηκα...νόμισα ότι τα έφαγαν΄... Τελικά πρόσεξα ότι τα έφυγαν απο το φυτό που τα είχαν και τα έβαλαν σε ένα αλλο φυτό πιο απόμερα. Βγήκαν οι ουρίτσες τους έξω.. τι χαρά..είπα αν δεν τα έφαγαν μέχρι τώρα θα τα αφήσουν να ζήσουν. Διάβασα ότι για 5-6 ημέρες δεν ταίζουμε το ζευγάρι...Δεν τάισα το ζευγάρι ακόμη. Πότε πρέπει να το ταίσω? Τώρα μένει να περιμένω να δω αν φτάσουν στο σημείο και αρχίσουν να κολυμπούν και να προσκοληθούν στους γονείς τους. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι είναι στοργικοί γονείς και δεν έφαγαν τα μωρά ακόμη.. που είναι καλό σημείο. Σήμερα το πρωί που τα παρακολουθούσα έμειναν πολύ λίγα κολλημένα στο κλαδί του φυτού. Υπολόγισα ότι τα άλλα μάλλον αποκοπήθηκαν απο το φυτό και έπεσαν στον πάτο. Θα περιμένω μερικές μέρες να δω τι θα γίνει και θα σας ενημερώσω. Το μόνο που θέλω και εύχομαι έιναι έστω και 2-3 μωρά να επιβιώσουν για να απολαύσω το θέαμα της γέννας και που προσκολούνται στους γονείς τους, και να χαρώ ότι κατάφερα να τους δώσω την ευκαιρεία να δουν τα μωρά τους.... Σίγουρα θα έχω καλύτερες ευκαιρείες όταν ολοκληρωθεί η γεννήστρα μου. Θα σας ενημερώσω σχετικά και με φωτογραφικό υλικό. Απλά ενημερώστε με πότε πρέπει να ταίσω γονείς.. να μην αφήσω τα ψάρια μου νυστικά. Να ταίσω αν όλα πάνε καλά όταν ανεβούν μικρά πάνω στους γονείς? Δηλαδή περίπου την έβδομη ημέρα απο γέννα ? Ευχαριστώ Νόνη
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή DIY ενυδρείου για αρχάριο? | fillou | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 17-10-06 13:59 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου για δίσκους | waylander | Δίσκοι | 62 | 14-05-06 08:45 |
΄Βοήθεια για diy κατασκευή ενυδρείου | bakogiannisd | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 25-01-06 16:42 |
SITE για κατασκευή ενυδρείου | notios_n | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 24-02-04 23:51 |
κατασκευή για καπάκι ενυδρείου | Peter | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 15-12-03 10:59 |