|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το στρώνεις με αμμωνία.. αδικά ταλαιπωρείς τα ψαράκια και τον εαυτό σου.Με το φίλτρο δεν κατάλαβα τι πρόβλημα υπάρχει.Πάντως αν η ροή είναι μεγάλη και το δυσκολέυεις με διάφορα αντικείμενα, μειώνεται κατά πολύ η διάρκεια ζωής του αλλά και η αποδοτικότητα του.Αμμωνία δεν έχεις, νιτρώδη δεν έχεις, άρα ακομά δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία.. διάβασες τι συμβαίνει κατά αυτήν την διαδικασία, είναι πολύ σημαντικό να την μάθεις, ώστε να μπορείς να αποφύγεις λάθη, τα νέον είναι αρκετά ευαίσθητα για να τα βάλεις για στρώσιμο.
|
|
||||
|
||||
![]()
τωρα μπερδευτηκα ακομη περισσοτερο..
![]() τι εννοεις οτι δεν εχει αρχισει ο κυκλος του αζωτου; αφου το μπολιασα με υλικα απο παλιο ενυδρειο, δεν σημαινει οτι (αν ολα πανε καλα) σε μερικες μερες το ενυδρειο μου θα λειτουργει οπως πρεπει; αυτη την εντυπωση ειχα.. το σημαντικοτερο ειναι να ειναι οι τιμες της αμμωνιας μηδενικες, ετσι δεν ειναι; αν ειναι αστρωτο το ενυδρειο, καποια στιγμη η αμμωνια θα ανεβει και τοτε θα ταλαιπωρηθουν τα ψαρακια, λογικα ομως αυτο δεν πρεπει να συμβει αφου μπηκαν ετοιμες αποικιες βακτηριων απο στρωμενο ενυδρειο.. για πες, ειμαι πολυ λαθος;; ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν εγώ έστρωσα το ενυδρείο μου ως εξής..Διακόσμησα το ενυδρείο και το ΄γεμισα νερό.Σε ένα δοχείο δοκίμασα διάφορες ποσότητες αμμωνίας, μιλάμε για μικροποσότητες 1 ή 2 ml ώσπου πέτυχα την σωστή ποσότητα ώστε να έχω αμμωνία 3-5 mg/l , το μετρούσα με υγρό τέστ.Μετά με μια απλή μέθοσο των τριών βρήκα πόση ποσότητα αμμωνίας χρειάζομαι για το ενυδρείο. την έριξα , ανέβασα θερμοκρασία όσο πήγαινε ο θερμαντήρας, μετα από περίπου πέντε μέρες, η ποσότητα της αμμωνίας μειώθηκε, και με τέστ για νιτρώδη κατάλαβα ότι έχουν κάνει την εμφάνιση τους και αυτά, κρατώντας την αμμωνία σταθερή, προσθέτωντας μιρκοποσότητες καθημερινά, τα νιτρώδη αυξήθηκαν πααααρα πολύ, μετά απο μερικές εβδομάδες τα νιτρώδη άρχισαν να μειώνονται και να εμφανίζονται τα νιτρικά.Με τις μέρες λοιπόν αμμωνία και νιτρώδη μηδενίστηκαν, και είχα τρομερές συγκεντρώσεις νιτρικών!!Μια αλλαγή νερού 90% και είμουν έτοιμος. Εγώ ακολούθησα την μέθοδο στρωσίματος χωρίς ψάρια, επιμένω να την δοκιμάσεις και εσύ, είπαμε οτι η υπομονή είναι ζωτικής σημασίας σε αυτό το σημείο! Μετά απο λίγο καιρό θα έχεις ένα σωστό ενυδρείο, με υγιεί ψάρια. Το στρώσιμο με ψάρια δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αν εξαιρέσεις την πρώτη φορά που αγόρασα ενυδρείο και έβαλα σχεδόν αμέσως ψάρια, που μόνο στρώσιμο δεν ήταν..οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό.
|
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη το "στρωσιμο με ψαρια" και το "στρωσιμο με μπόλιασμα" ειναι το ιδιο ακριβως πραγμα; και στις 2 περιπτωσεις τα ψαρια υποφερουν;
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν έχεις ψάρια μέσα στο ενυδρείο, όσο ανθεκτικά και αν είναι ταλαιπωρούνται, απλά μπορούν και επιζούν, με ανεπανόρθωτες βλάβες πολλές φορές.Ένα δείγμα αυτού που λέω είναι οτι κοκκινίζουν τα βράγχια τους, επίσης η ανορεξία και άλλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
τι εγινε τελικα φιλε μου με το στρωσιμο? ειδα αργα το ποστ αλλα εχω να σου πω τα εξης...
αν δεν ανεβασεις την αμμωνια με τροφες η διαλυμα αμμωνιας δεν εχει νοημα να ριξεις τα βακτηρια (μπολι) τα βακτηρια πρεπει να εχουν αμμωνια να τη "φανε" και να την κανουν Νο2 και ΝΟ3 στη συνεχεια....αν δεν εχεις αμμωνια το μπολι που εριξες πεθαινει απο ασιτια και δεν εχεις κανει τιποτα...ειναι σαν να εχεις νερο βρυσης οσον αφορα τη βιολογια του. αρα η με διαλυμα η με τροφες η με 2-3 ανθεκτικα ψαρια (που τα ταιζεις και και απεκριννουν) ανεβαζεις την αμμωνια...τωρα εχει νοημα να ριξεις μπολι για να επιταχυνεις τη διαδικασια δεσμευσης αμμωνιας και μετατροπης σε Νο2,,καταλαβες? την αμμωνια παντως τη χρειαζεσαι...δε γινεται να υπερπηδησεις αυτο το σταδιο!! το μπολι επιταχυνει τον κυκλο...δεν τον προσπερνα! ελπιζω να πηγαινουν ολα καλα στο ενυδρειο σου!
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου Πανο, απο τα λεγομενα σου επεσες διανα. ειχα την εντυπωση οτι το μπολι αντικαθιστα τη διαδικασια και δεν την επιταγχυνει απλα..
προφανως εκανα μεγαλο λαθος.. καλως ή κακως, τα πραγματα μεχρι στιγμης εχουν ως εξης: εχει ενα μηνα απο τοτε που εβαλα το μπολι και τα πρωτα ψαρακια, 8 καρδιναλιους, πολυ αδυναμους οπως αποδειχτηκε αργοτερα και πολυ κακη αγορα, αφου ηταν πολυ μικροι και ειχαν εισαχθει στο καταστημα το πολυ δυο μερες πριν τα αγορασω και απο τις απανωτες μεταφορες μονο 2 επεζησαν. απο τοτε μεχρι σημερα εχω "καταφερει" να γεμισω το ενυδρειο με αρκετα -εως πολλα- ψαρια και επισης πολλα φυτα. ειμαι ευχαριστημενος με την μεχρι τωρα λειτουργεια του ενυδρειου, οι μετρησεις που εχω κανει εδειξαν την υπαρξη ΝΟ3 που ειναι το μονο που με ανησυχει. σε γενικες γραμμες δεν καταφερα να χωνεψω το χημικο κομματι του θεματος και πορευομαι τυφλα, ως κανονικα εντελος αρχαριος αν και προσπαθησα πολυ να αρχισω με καλυτερες προοπτικες.. η εικονα του ενυδρειου με καποιες πατεντες γιατι ειχαμε γεννητουρια χθες: http://img522.imageshack.us/img522/5329/dsc02296pc5.jpg |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το fish only τωρα , λιγο καιρο πριν το τελος του | Tricky | Fish Only | 8 | 17-05-09 15:01 |
Υπολογισμός του CO2 σε σχέση με το pH και την σκληρότητα του νερού | khpouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 21-09-07 15:15 |
Ετοιμάζω το σπίτι του | ΠΑΝΟΣ | Bettas | 14 | 17-02-07 01:37 |
SOS!!προβλημα με πρασινη αλγη!!εξαπλωθηκε παντου!! | maria-paok | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 30-08-05 15:46 |