|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Μια πολύ ασήμαντη λεπτομέρεια.Αν μπορείς απέφυγε τις κόντρες στον πάτο γιατί δυσκολεύουν ,έστω και λίγο, το σιφονάρισμα.Ειδικά σε ενυδρείο που θα κάνεις ,εκ των πραγμάτων, συχνές αλλαγές.
Αν και έχει δίκιο ο πρυτανης ,μία απλή λύση για καπάκι είναι αυτή στη φώτο.
|
||||
|
||||
![]()
καλη επιτυχια νονη
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω είμαι έτοιμη να βγώ έξω και να αρχίσω τις αγορές μου.
Σήμερα θα παραγείλω και το ενυδρείο γεννήστρα. Τα ζευγάρια μου συνέχεια γεννούν στο μεγάλο ενυδρείο. Ανυπομονώ να ετοιμάσω το ενυδρείο γεννήστρα και να γίνω μητέρα!!! Πιο κάτω σας στέλνω μια φωτογραφεία με ένα ζευγάρι μου που γέννησε εδω και 2 ημέρες στο μεγάλο ενυδρείο και προσπαθούν με νύχια και με δόντια (τρόπος του λέγειν) να μην τους φάνε τα αυγά τους. Εχω όμως μια απορία. Το ένα μου ζευγάρι είναι ένας δίσκος κόκκινο με μπλέ και ένας δίσκος πορτοκκαλίς με λίγο άσπρο. Εκαναν αυγά βγήκαν μωρά όμως δεν κατάφερα να κατάλάβω πιος ήταν ο αρσενικός και πιος ο θυλικός. Νομίζω ο κόκκινο με μπλε είναι ο αρσενικός. Μετά σχημάτίστηκε ακόμη ένα ζευγάρι ένας πορτοκκαλίς με κίτρινο με ένα μπλέ. Εκαναν και αυτοί αυγά και παλι βγήκαν μωρά. Χθές ο πορτοκκαλίς απο το πρώτο ζευγάρι έγινε ζευγάρι με ένα άλλο δίσκο μπλέ με χρισό και έκανα αυγά που σας στέλνω πιο κάτω στην φωτογραφεία. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνετε..πιος είναι ο αρσενικός και πιος ο θυλικός μια και έχασα χθες την διαδικασία. Μπορεί κάποιος να καταλάβει και να μου πεί απο την γωτογραφεία? Κάθε φορά που γεννούν στο μεγάλο ενυδρείο απο την μια χαίρομαι που έχω υδανικές συνθήκες στο ενυδρείο και όλα πανε καλά.. και ζευγάρια γόνιμα και απο την άλλη στεναχωριέμε που χάνετε ακόμη μια γέννα... ![]() Στην φωτογραφεία του μπλέ με χρυσό φαίνετε το αναπαραγωγικό του όργανο... μπορεί κάποιος έμπειρος απο εσάς να καταλάβει αν είναι αρσενικός ή θυλικός? Ευχαριστώ Νόνη
|
||||
|
||||
![]()
κάτι που ήθελα να προσθέσω αν έχει σημμασία... ο δίσκος ο μπλέ με χρυσό προσέχει τα αυγά συνέχεια.. ο πορτοκκαλίς με άσπρο έιναι εκεί και κάταδιώκει όποιον δίσκο πλησιάζει... συνήθως είναι τα αρσενικά που κάνουν έτσι.?. μιλάω για τον πορτοκκαλί...
|
||||
|
||||
![]()
καλη επιτυχια στη γεννηστρα σου .......
τωρα δε θελω να σε επιρρεασω αλλα νομιζω οτι ο μπλε ειναι θηλυκος .... αλλα σημασια εχει πως εχεις ζευγαρακι.....με παρατηρηση θα καταλαβεις ποιο ειναι ποιο .......στο αρσενικο ειναι πιο μυτερο απο οσο στο θηλυκο.... καλη συνεχεια νονι
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σε όλους.
Η κατασκευή του νέου ενυδρείου γεννήστρας προχωράει καλά. Οι δίασκοι μου γεννούν στο μεγάλο ενυδρείο συνέχεια. Την παρασκευή είχα ακόμη μία γέννα. Αυτή την φορά ήμουν αποφασισμένη μέχρι να ετοιμαστεί το άλλο ενυδρείο να μην αφήσω τα αυγά να πάνε πάλι άδικα και ΄΄εκανα άλλο ένα πείραμα. Διαχώρισα το μεγάλο ενυδρείο με ένα τούλι (εκείνο που χρησιμοποιούν στις κουνουπιέρες) και άφησα το ζευγάρι μόνο του με τα αυγά τους. Δεν τα έφαγαν αλλά τα πρόσεχαν πολύ καλά. Μερικά απο τα αυγά άσπρισαν. (έβγαλα φωτογραφείες). Χθες τρίτη ημέρα εξαφανίστηκαν όλα τα αυγά και στεναχωρέθηκα...νόμισα ότι τα έφαγαν΄... Τελικά πρόσεξα ότι τα έφυγαν απο το φυτό που τα είχαν και τα έβαλαν σε ένα αλλο φυτό πιο απόμερα. Βγήκαν οι ουρίτσες τους έξω.. τι χαρά..είπα αν δεν τα έφαγαν μέχρι τώρα θα τα αφήσουν να ζήσουν. Διάβασα ότι για 5-6 ημέρες δεν ταίζουμε το ζευγάρι...Δεν τάισα το ζευγάρι ακόμη. Πότε πρέπει να το ταίσω? Τώρα μένει να περιμένω να δω αν φτάσουν στο σημείο και αρχίσουν να κολυμπούν και να προσκοληθούν στους γονείς τους. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι είναι στοργικοί γονείς και δεν έφαγαν τα μωρά ακόμη.. που είναι καλό σημείο. Σήμερα το πρωί που τα παρακολουθούσα έμειναν πολύ λίγα κολλημένα στο κλαδί του φυτού. Υπολόγισα ότι τα άλλα μάλλον αποκοπήθηκαν απο το φυτό και έπεσαν στον πάτο. Θα περιμένω μερικές μέρες να δω τι θα γίνει και θα σας ενημερώσω. Το μόνο που θέλω και εύχομαι έιναι έστω και 2-3 μωρά να επιβιώσουν για να απολαύσω το θέαμα της γέννας και που προσκολούνται στους γονείς τους, και να χαρώ ότι κατάφερα να τους δώσω την ευκαιρεία να δουν τα μωρά τους.... Σίγουρα θα έχω καλύτερες ευκαιρείες όταν ολοκληρωθεί η γεννήστρα μου. Θα σας ενημερώσω σχετικά και με φωτογραφικό υλικό. Απλά ενημερώστε με πότε πρέπει να ταίσω γονείς.. να μην αφήσω τα ψάρια μου νυστικά. Να ταίσω αν όλα πάνε καλά όταν ανεβούν μικρά πάνω στους γονείς? Δηλαδή περίπου την έβδομη ημέρα απο γέννα ? Ευχαριστώ Νόνη
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή DIY ενυδρείου για αρχάριο? | fillou | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 17-10-06 13:59 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου για δίσκους | waylander | Δίσκοι | 62 | 14-05-06 08:45 |
΄Βοήθεια για diy κατασκευή ενυδρείου | bakogiannisd | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 25-01-06 16:42 |
SITE για κατασκευή ενυδρείου | notios_n | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 24-02-04 23:51 |
κατασκευή για καπάκι ενυδρείου | Peter | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 15-12-03 10:59 |