|
|
||||
|
||||
![]()
εβαλα το θερμομετρο στο νερο και δειχνει 15 βαθμους.... με τοσους μπορουν να πεσουν σε χειμερια ναρκη?
|
||||
|
||||
![]()
Eγώ έχω 2 χελωνάκια εδώ και 4 μήνες περίπου. Τα έχω βάλει σε 30 λιτρο ενυδρείο με θερμοκρασία 24 βαθμούς. Θέλουν φίλτρο οπωσδήποτε, κάποιο γεφυράκι για να βγαίνουν από το νερό και σίγουρα τον ειδικό φωτισμό. Τα δικά μου είναι περίπου 8.5 εκατοστά, και δεν έπεσαν σε χειμέρια ναρκη. Ισα ισα είναι πολύ ζωηρά, τρώνε κανονικότατα και το πιό καταπληκτικό είναι ότι κάθονται με τις ώρες (ειδικά ο ένας) πάνω στο ξύλο-γέφυρα και "λιάζεται" κανονικότατα τεντώνοντας τα πόδια του. Απίστευτος τύπος!
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα περισσότερα ερπετά και μέσα σε αυτά και οι χελώνες χρειάζονται ακτινοβολία uva-uvb για να μπορέσουν να αφομιώσουν το ασβέστιο που παίρνουν απο την τροφή τους, οπότε θα χρειαστείς σίγουρα μια τέτοια λάμπα, θα την βρεις σε καταστήματα που ειδικεύονται κυρίως σε ερπετά. Τα ερπετά που κρατάμε σε αιχμαλωσία συνήθως δεν τα παιρνάμε απο το στάδιο της χειμερίας νάρκης, επίσης υπάρχει μια διαδικασία για να το κάνουμε αυτό, δεν την γνωρίζω ολόκληρη πάντως το ζώο δεν πρέπει να έχει φάει για αρκετό διάστημα πριν πέσει στην νάρκη γιατί υπάρχει περίπτωση να σαπίσει στο στομάχι του η τροφή. Ακόμη αν ταίζεται τις χελώνες σας με τα γνωστά γαριδάκια δεν πρόκειται να μεγαλώσουν κανονικά θα μείνουν μικρά, ζωντανές και κατεψυγμένες τροφές είναι το ενδεδειγμένο..
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω παιδια! νομιζω με καλυψατε πληρως!
|
||||
|
||||
![]()
Δες και εδώ: http://www.redearslider.com/
1000lt Tanganyika: Cyphotilapia frontosa, Altolamprologus calvus, Glyptoperichthys gibbiceps, Synodontis decorus, Neolamprologus buescheri, Synodontis petricola "dwarf" 300lt Full planted: Cardinal tetra, Jordanella floridae, Ottos, SAE, Caridina japonica Betta breeding dripping system: Halfmoon & Plakat 20lt: 1 Betta splendens, 2 Corydoras aeneus, 1 Caridina japonica ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τα χελωνακια μου | alan boy | Άλλα ζώα | 15 | 24-01-08 20:22 |
Νεα αρχη | ggeos | Malawi | 8 | 13-08-07 14:57 |
Νεα γεννα | xaris1974 | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 7 | 24-05-06 09:57 |
Νεα Μεταγραφη | johnny98130 | Δίσκοι | 12 | 27-01-06 11:53 |