Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-01-08, 09:09
Το avatar του χρήστη casperon
casperon Ο χρήστης casperon δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κερατσινι
Προεπιλογή

Ενταξει στο κατηγορηματικα ισως να ημουνα λιγο υπερβολικος αλλα γιατι ρε παιδια να κανουμε την ζωη μας δυσκολη απο την στιγμη που ο μεγαλος BLEHER λεει:Επιπροσθετως να θυμασαι οτι ο πιο απλος (γενικα) τροπος να ξεκινησεις ενα ενυδρειο, ειναι:...............Δωσε τη σωστη θερμοκρασια για τα ψαρια που θα διατηρησεις.Απο εκει και περα βαλ'τα στο ενυδρειο και.............απολαυσε τα!!!
Συγνωμη δεν θελω να θιξω καταστασεις αλλα απλως εχω αποριες και καπως εχω μπερδευτει και πιστευω πως και αλλοι τις ιδιες αποριες θα εχουν.
Δεν εχω κακοβουλη προθεση,απλως πιστευω μεσω του ηρεμου διαλογου να βρουμε την καλυτερη και απλουστερη λυση προκειμενου τα ψαρακια μας να απολαμβανουν το καλυτερο περιβαλον τους.
Παλιά 05-01-08, 16:25
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Αυτα που λεει ο Bleher ειναι ενας γενικος μπουσουλας που αν τα ακολουθησει ενας πεπειραμενος χομπιστας θα πανε τα πραγματα μια χαρα. Οι αρχαριοι δεν τα ακολουθουν (και δεν θα τα ακολουθουν ποτε) οποτε ειναι ασφαλεστερο να συμβουλευουμε να στρωνουν το ενυδρειο χωρις ψαρια (ειτε με αμμωνια ειτε με τροφη).
Κι επαναλαμβανω, ολες αυτες οι μεθοδοι ειναι δοκιμασμενες και δουλευουν.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-01-08, 19:28
Andros Ο χρήστης Andros δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Tseri, Nicosia
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Andros
Προεπιλογή

Οι αρχαριοι δεν τα ακολουθουν (και δεν θα τα ακολουθουν ποτε) οποτε ειναι ασφαλεστερο να συμβουλευουμε να στρωνουν το ενυδρειο χωρις ψαρια (ειτε με αμμωνια ειτε με τροφη).
Κι επαναλαμβανω, ολες αυτες οι μεθοδοι ειναι δοκιμασμενες και δουλευουν.[/quote]

Και τα ετοιμα βακτηριδια, Προεδρε??? Κανουν ή δεν κανουν δουλεια?

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-08, 13:48
Το avatar του χρήστη PascM
PascM Ο χρήστης PascM δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: 127.0.0.1
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PascM Send a message via Skype™ to PascM
Προεπιλογή

Έτοιμα βακτηρίδια υποθέτω οτι μιλάς για τα σκευάσματα της αγοράς!
Κάτι προσθέτουν αλλά όχι ότι γράφουν!

...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-08, 15:51
Το avatar του χρήστη Iann_is
Iann_is Ο χρήστης Iann_is δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ν.Κόσμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Iann_is
Προεπιλογή

Παράθεση:
Έτοιμα βακτηρίδια υποθέτω οτι μιλάς για τα σκευάσματα της αγοράς!
Κάτι προσθέτουν αλλά όχι ότι γράφουν!
Δεν έχω καμία σχέση με την εμπειρία την δικιά σας, αλλα εγω το έστρωσα ΜΟΝΟ με βακτήρια και τρέχει μια χαρά αρκετό καιρό τώρα. Την πέμπτη μέρα έβαλα και τα πρώτα ψαράκια!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-08, 18:10
Το avatar του χρήστη erling
erling Ο χρήστης erling δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΛΑΡΙΣΑ
Προεπιλογή

Εγώ έκανα στρώσιμο με αμμωνία.
Ξεκίνησα 15/10 και 5/11 ήμουν έτοιμος.Δηλαδή σε 20 ημέρες.
Κόστος 1-2 euro. Πόσο στοιχισαν τα βακτήρια? (δεν μέμφομαι κανέναν, μην παραξηγηθώ)
Παράληλα στο διάστημα αυτό δοκίμαζα διάφορα στησίματα στο ενυδρείο, πρόσθετα φυτά, έβγαζα πέτρες, έβαζα τα χέρια μέσα χωρίς να φοβάμαι μην στρεσάρω τα ψάρια, έβλεπα να αρχίζει να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ζωή στο ενυδρείο, πονοκεφάλιαζα τι θα κάνω με την άλγη, έκανα δοκιμές χωρίς να έχω το άγχος του πιθανού κινδύνου για τα ψάρια και γενικά ενιωθα ότι δημιουργούσα κάτι.

Ενώ, προσωπική άποψη, πιστεύω ότι αν ακολουθούσα άλλο τρόπο δεν θα το είχα κάνει όπως τώρα. Και τελικα δεν θα το ευχαριστιόμουν όπως τώρα. Οπως και δεν θυμάμαι να είχα νιώσει την ίδια ευχαρίστηση τις προηγούμενες φορές που ήμουν τελείως άσχετος.

Η βασική διαφορά είναι στον χρόνο που θα κάνει να στηθεί το ενυδρείο.
Και επειδή, άποψή μου και αυτή, το ενυδρείο θέλει υπομονή, ο τρόπος με την αμμωνία βοηθάει τον ερασιτέχνη να καταλάβει πως η διατήρηση ενός ενυδρείου θέλει υπομονή. Και πως τα αποτελέσματα δεν έρχονται από την μία ημέρα στην άλλη.

Αυτά από εμένα, έναν πολύ νέο στο χομπι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-08, 18:29
orck Ο χρήστης orck δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Π.Φαληρο
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην orck Send a message via Skype™ to orck
Προεπιλογή

και εγω με αμωνια το εστρωσα (και περιμενα ενα μηνα για να ειμαι σιγουρος) σημερα ενα χρονο μετα η μονη ενσταση μου ειναι μηπως η αμωνια στην χημικη της μορφη αγορασμενη απο φαρμακειο περιεχει και διαφορα αλλα αγνωστα σε εμενα συστατικα που μπορει να δημιουργουν μακροχρονια προβλημα τα οποια δεν μπορει να αντιληφθει ο χρηστης του
πχ σε εμενα ειχα θανατο και των 6 corydoras albino σε 2 μηνες απο την αγορα τους, πρακτικα δεν ξερω τον λογο που πεθαναν ολα την ιδια χρονικη περιοδο, οι μετρησεις ηταν οκ, ισως κατι που ηταν με την αμωνια να επηρεασε αρνητικα

οκ φαντασια ειναι αυτο, σαν παραδειγμα το φερνω

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από erling Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ έκανα στρώσιμο με αμμωνία.
Ξεκίνησα 15/10 και 5/11 ήμουν έτοιμος.Δηλαδή σε 20 ημέρες.
Κόστος 1-2 euro. Πόσο στοιχισαν τα βακτήρια? (δεν μέμφομαι κανέναν, μην παραξηγηθώ)
Παράληλα στο διάστημα αυτό δοκίμαζα διάφορα στησίματα στο ενυδρείο, πρόσθετα φυτά, έβγαζα πέτρες, έβαζα τα χέρια μέσα χωρίς να φοβάμαι μην στρεσάρω τα ψάρια, έβλεπα να αρχίζει να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ζωή στο ενυδρείο, πονοκεφάλιαζα τι θα κάνω με την άλγη, έκανα δοκιμές χωρίς να έχω το άγχος του πιθανού κινδύνου για τα ψάρια και γενικά ενιωθα ότι δημιουργούσα κάτι.

Ενώ, προσωπική άποψη, πιστεύω ότι αν ακολουθούσα άλλο τρόπο δεν θα το είχα κάνει όπως τώρα. Και τελικα δεν θα το ευχαριστιόμουν όπως τώρα. Οπως και δεν θυμάμαι να είχα νιώσει την ίδια ευχαρίστηση τις προηγούμενες φορές που ήμουν τελείως άσχετος.

Η βασική διαφορά είναι στον χρόνο που θα κάνει να στηθεί το ενυδρείο.
Και επειδή, άποψή μου και αυτή, το ενυδρείο θέλει υπομονή, ο τρόπος με την αμμωνία βοηθάει τον ερασιτέχνη να καταλάβει πως η διατήρηση ενός ενυδρείου θέλει υπομονή. Και πως τα αποτελέσματα δεν έρχονται από την μία ημέρα στην άλλη.

Αυτά από εμένα, έναν πολύ νέο στο χομπι.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές