|
|
||||
|
||||
![]()
φίλε Tkagem μια ερώτηση
λες για το γέμισμα το λάστιχο να μπαίνει απευθείας στο ενυδρείο και να προσθέτουμε αντιχλώριο εκείνη την στιγμή. Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω. Αν για παράδειγμα το ενυδρείο είναι 100 λίτρα και εγώ αδειάζω πχ τα 30, το αντιχλώριο που θα πρέπει να βάλω κανονικά θα πρέπει να αντιστοιχεί στα 30 λίτρα φρέσκο νερό που θα συμπληρώσω. Από την στιγμή που θα προσθέτω το αποχλωριοτικό στην δεξαμενή των 100 λίτρων και όχι σε ξεχωριστό δοχείο η δράση του θα είναι η κατάλληλη; Και κάι που ξέχασα. Η δράση του αποχλωριοτιού είναι ακαριαία ή παιρνει κάποια ώρα μέχρι να εξουδετερώσει τα βλαβερά χημικά; |
|
||||
|
||||
![]()
Η ποσότητα του αντιχλωρίου που θα βάλεις θα είναι για τα λίτρα που αλάζεις (στο παράδειγμά σου 30 λίτρα) και η δράση του είναι σχεδόν ακαριαία, το διάστημα που υπάρχει μέχρι την ολοκλήρωση της δράσης είναι μικρό και δεν προλαβαίνει να κάνει κάποια ζημιά.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι κατάλληλη και άμεση η δράση του.
|
||||
|
||||
![]()
Όντως με ένα λάστιχο κάνεις μια χαρά την δουλειά σου.Εγώ συγκεκριμένα έχω πάρει αλφαδολάστιχο Φ10 και ένα σπιράλ 20 εκ που χρησιμοποιούμε για να συνδέουμε τις βρύσες.(νιπτήρες κ.λ.π.)Το συγκεκριμένο σπιράλ διαθέτει στην μια έξοδο ρακόρ θυληκό μισής ίντσας και στην άλλη αρσενικό μαστό 3/8.Την 3/8 έξοδο την έχω συνδέσει στο λάστιχο(μπαίνει και σφηνώνει άψογα) και το ρακόρ βιδώνεται στην έξοδο του μίκτη της ντουζιέρας και όπως είπε και ο Tkagem ρυθμίζεις το νερό στην θερμοκρασία που θέλεις(σαν να κάνεις ντουζάκι!!!!)
Ελπίζω να βοήθησα και να μην μπέρδεψα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
π.χ. SEACHEM PRIME DIRECTIONS : Use 1 capful (5 mL) for each 200 L (50 gallons*) of new water. For smaller doses, please note each cap thread is approx. 1 mL). This removes approximately 0.8 mg/L ammonia, 1.2 mg/L chloramine, or 3.3 mg/L chlorine. May be added to aquarium directly, but better if added to new water first. If adding directly to aquarium, base dose on aquarium volume. Sulfur odor is normal. For exceptionally high chloramine concentrations, a double dose may be used safely. To detoxify nitrite in an emergency, up to 5 times normal dose may be used. If temperature is > 30 °C (86 °F) and chlorine or ammonia levels are low, use a half dose. |
|
||||
|
||||
![]()
Συνήθως όλα τα conditioner κάνουν διάσπαση του χλωρίου και της χλωραμίνης σε πολύ μικρό χρόνο, τόσο που δεν είναι ικανός να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα!
Το Seachem Prime όντως αναφέρει αυτό στις οδηγίες του, οτι δηλαδή αν βάζουμε το αντιχλώριο απευθείας μέσα στο ενυδρείο θα πρέπει να βάζουμε την ποσότητα που αναλογεί για όλα τα λίτρα! Χωρίς να είναι συμβουλή και προτροπή δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό και ίσως να συμφωνούν μαζί μου οι μετρήσεις των τεστ.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μηπως θα μπορουσες να μας το εξηγησεις αυτο.Εννοεις οτι το λεει η εταιρια για μεγαλυτερη καταναλωση προιοντος. |
|
|||
|
|||
![]()
αν η seachem ηθελε απλα να σε κανει να χρησιμοποιεις παραπανω προιον για να αγοραζεις πιο συχνα τοτε απλα δεν θα εγραφε 5ml/200lt αλλα διπλασια-τριπλασια δοσολογια (και παλι θα ηταν πολυ πιο οικονομικο απο αλλα, πχ το sera aquatan εχει 50ml/200lt)
PscM εχεις τεστ που μετρανε το επιπεδο χλωριου/χλωραμινης στο νερο σου; νομιζω οτι μονο με αυτο το τεστ μπρεις να βγαλεις συμπερασματα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ml/lt.¶ν είχε τριπλάσια αναλογία θα παίρναμε άλλα αντιχλώρια,το ίδιο θα σύμφερε.
|
||||
|
||||
![]()
Το αντιχλώριο αντιδρά ΑΜΕΣΩΣ με το νέο νερό που προσθέτουμε στο ενυδρείο μας.
Ολα τα αντιχλώρια περιέχουν Sodium thiosulfate (Θειοθειϊκό νάτριο ?) : Na2S2O3 Πολλά στοιχεία για την ένωση αυτή : http://www.jtbaker.com/msds/englishhtml/s5230.htm Η "αποχλωρίωση" γίνεται σε πρώτη φάση ως εξής: Na2S2O3 + 5H2O + 4Cl2 = Na2H2SO4 + 8HCl (άνυδρο θειϊκό νάτριο συν υδροχλώριο) και σε δεύτερη φάση : Na2S2O3 + 2HCl = 2NaCl + H2O + S + SO2 (αλατάκι, νερό, θείο και διοξείδιο του θείου - τα τελικά "προϊόντα"). Τώρα για τις χλωραμίνες... με κάποιον τρόπο (πιθανόν πάλι το Na2S2O3) διασπώνται σε ιόντα χλωρίου και αμμωνίας. Το χλώριο είδαμε πως γίνεται, για την αμμωνία χρησιμοποιείται το sodium hydroxymethanesulfonate (τρεχα γύρευε πως είναι στα ελληνικά - NaCH2(OH)SO3 ). Αυτό, διαλυόμενο στο νερό διασπάται σε ιόντα νατρίου και hydroxymethanesulfonate - (HO)CH2SO3. To δεύτερο ιόν αντιδρά με την αμμωνία : (HO)CH2SO3 + NH3 = (H2N)CH2SO3 + H2O (aminomethanesulfonate συν νερό). Το πρώτο είναι μια αζωτούχα ένωση, θρεπτική για τα φυτά. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πατεντα για αδειασμα ενυδρειου. | sotalx | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 28-04-08 15:06 |
Eheim 2213 αδειασμα κάδου? | kostasthess_ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 26-10-07 00:09 |
Αδειασμα ενυδρειου | ilias | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 14-05-07 00:22 |
Παρουσίαση ενυδρείου | chrisx | Δίσκοι | 60 | 24-01-07 11:43 |
Αδειασμα νερου απο το ενυδρειο | pani | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 76 | 19-12-03 00:59 |