|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
sorry τα ξέχασα...
![]() Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον... |
|
||||
|
||||
![]()
απο λαμπες οτι και να ναι (εκτος απο χρωματιστες και λαμπες με πανω απο 12000 κελβιν) εισαι ενταξει (Τ5 σωστα?).το προβλημα ειναι οτι εχεις πολυ δυνατο φωτισμο και καθολου co2 το οποιο παει αναλογα με το φως, οσο ανεβαινει το ενα πρεπει να ανεβαινει και το αλλο. ξεκινα με μια diy κατασκευη το συντομοτερο. τωρα....αν βαλεις και διοξειδιο αν οντως το ph ειναι 5 θα πεσει και αλλο (αν και μου φαινεται απιστευτο με kh 4 να εχεις τοσο χαμηλο ph) αν θυμαμαι καλα μετρας με στικ....παρε υγρα τεστ καλυτερα κατι δεν μου κολλαει καλα!λιπασμα απειροελαχιστο flourish μερα παρα μερα τωρα στην αρχη (μετα θα σου πουνε τα φυτα σου) και καλιο απο 0,5 ml. διοξειδιο οπως και δηποτε πριν αρχισεις τα λιπασματα.
υγ οι 54αρες Τ5 ειναι 120 ποντους λιγο μεγαλες για το ενυδρειο σου,μηπως εκανες λαθος? υγ2 εχω απαντησει και στην αγγελια σου για τα φυτα. με κερατοφυλλο θα ριξεις και τα νιτρικα σου. ανεβασε και το φωτισμο αλλη μια ωρα, και 1-2 φορες την εβδομαδα σβηνε εντελως τα φωτα σαν προληψη για την αλγη που θα εμφανιστει αναποφευκτα.
|
|||
|
|||
![]()
Συγχωρέστε με...έφευγα για μία γιορτή και ήμουν στην τρεχάλα...και αμα βιάζεσαι αυτά παθαίνεις...2 x 28....άρα 0.56 Watt/lt μιάς και τα καθαρά λίτρα είναι 100...
|
|
||||
|
||||
![]()
αλλαζουν λοιπον τα πραγματα...ξεκινα να σκεφτεσαι πως θα προσθεσεις ακομα μια λαμπα....και ανεβασε το φωτισμο στις 11- 12 ωρες με βημα μια ωρα καθε εβδομαδα. και μη ξεχασεις το co2.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ...μπερδεύτηκα λίγο
Αρχικά σκέφτομαι να κάνω μια αλλαγή νερού....και στην συνέχεια να προσθέτω σταγόνες αμμωνίας... 1) Λάμπα χρειάζεται να βάλω άμεσα...ή να μεγαλώσω τη φωτοπερίοδο απο αύριο 10.5 h και σε μία βδομάδα 11.5 h και στη συνέχεια να δώ αν χρειάζεται? 2) Λίπάσματα, κάλιο πρέπει να ρίχνω ? 3) DIY CO2 με ένα δίλιτρο μπουκάλι και μια σκάλα διάχυσης θα είμαι οκ ? ή μήπως να πάρω κατευθείαν μία μπουκάλα Co2 παρότι το κόστος είναι υψηλό, ώστε να έχω λιγότερα προβλήματα.....? σκέφτομαι κάποια απο αυτές: http://www.aquaristic.net/co2-comple...ur.html?lang=1 http://www.aquaristic.net/co2-comple...ve.html?lang=1 η δεύτερη μπορεί να συνδεθεί και με το χρονοδιακόπτη... |
|
||||
|
||||
![]()
λαμπα δεν θα χρειαστεις αμεσα αλλα επειδη αργοτερα σιγουρα θα προσπαθησεις να ασχοληθεις και με πιο δυσκολα φυτα θα σου χρειαστει.με το φωτισμο προχωρα στην αυξηση φωτοπεριοδου.
ελαχιστο καλιο και flourish καθε δευτερη μερα. μη ξεχνας συσκοτιση 1-2 μερες την εβδομαδα. μπουκαλα ψαχτο και εδω λιγο στην ελλαδα...σε ενα μαγαζι με πυροσβεστικα ειδη πηγαινε και ρωτα για 3κιλη ή 5κιλη μπουκαλα co2 με βαλβιδα οπως φαινεται στη φωτο και ρυθμιστη πιεσης (μανομετρα) για co2 να το τονισεις αυτο.στη συνεχεια με 20 ευρω παιρνεις μικρορυθμιστη ροης (2η φωτο) απο τον μητση, και με αλλα 20 ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα (3η φωτο).
|
|||
|
|||
![]()
Αλλαγή νερού να κάνω?
Θα το ψάξω αν είναι έτσι....αλλα δεν θέλω τόσο μεγάλη μπουκάλα γιατί δεν υπάρχει και πολύς χώρος.... Πάντως δεν είχα σκεφτεί τέτοιες λύσεις...Έχω μία παλία μπουκάλα καταδύσεων...μήπως κάνει? Θα πάω να αγοράσω flourish και Κάλιο... Εxω απο παλιά ενα λίπασμα Florena της Sera και κάποιες ταμπλέτες Echinadorus Tabs της Denerle...αυτά μπορώ να τα χρησιμοποιήσω... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
φιλε gfdimopo διαβασε πρωτα εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8327.η λιπανση δεν ειναι μονο καλιο και το flourish.θα χρειαστεις υγρα τεστ και co2.(οπως ειπαν και πριν μπορεις να χρησημοποιησεις στην αρχη το seachem excel για co2).ψαξε λιγο στο φορουμ υπαρχουν παρα πολλα πραγματα να διαβασεις που θα σε βοηθησουν πολυ.δες και αυτοhttp://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483 ΥΓ.μπορεις να αντικαταστησεις την μια λαμπα σου με μια αλλη καταλληλη για φυτα(sylvania grolux ειναι αρκετα φθηνη και θα βοηθησει) |
|
|||
|
|||
![]()
Οι λάμπες μου δεν κάνουν?
απο τι μου είχαν πει κάνουν για φυτά και γράφει και η juwel τα εξής στο site: Daylight: High-Lite® Day tube creates a cool and bright light with a colour temperature of 9000 Kelvin. It enhances natural colours and plant growth. For Freshwater we recommend following combinations: Day + Nature or Day + Colour. Nature: High-Lite® Nature tube creates a warm and natural light with a colour temperature of 4100 Kelvin . It enhances natural colours and plant growth. For Freshwater we recommend following combinations: Nature + Day. Απο βδομάδα θα πάρω μια μπουκάλα όπως το κόβω... και θέλω να προσθέσω μία ακόμη λάμπα (οταν πάρω το CO2...) έτσι θα έχω 1xNature , 1xDaylight και θα αγοράσω μία Trocal T5 Special Plant της Dennerle για φυτά αποκλειστικά που είναι ίδια με αυτές που έχει το Rio σε μέγεθος και watt... και θα έχω 3x28=84 Watt στα 100 λίτρα που είναι τα καθαρά Επίσης αυτό το υπόστρωμα που έβαλα δεν έχει τπτ απο θρεπτικά στοιχεία...? πρέπει να προσθέτω όλα αυτά τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα για να είμαι ντάξει? |
|
||||
|
||||
![]()
ο φωτισμος ειναι αρκετα λιγος για να αντιμετωπισει προβλημα.με τον συγκεκριμενο φωτισμο και με diy co2 μπορει να κανει θαυματα στα λιτρα του, αλλα θα τον κουρασει να φτιαχνει καθε τρεις και λιγο μειγμα.
οντως το μειγμα σου gfdimopo επρεπε να βγαζει περισσοτερες φυσαλιδες, σε τι θερμοκρασια ειναι ο χωρος που το φιλοξενει? οι λαμπες κανουν για φυτα απλα το φωτιστικο σου δεχεται μονο λαμπες της juwel. το excel για μενα ειναι πεταμενα λεφτα μιας και τα φυτα δυσκολευονται παρα πολυ στην αφομειωση του ανθρακα με τη μορφη που υπαρχει στο excel μεχρι και στο σαιτ της seachem λεει πως δεν αντικαθιστα το co2.η λιπανση σιγουρα δεν ειναι μονο floyrish και καλιο αλλα αυτα ειναι τα βασικοτερα για να ξεκινησει αρχικα με μικρες ποσοτητες και στη συνεχεια θα βρει την ισσοροπια. διαβασε πληροφοριες για τα φυτα σου να δεις κυριως απο τρεφωνται ριζες φυλλα ή και απο τα δυο, και αφου δεν εχεις υποστρωμα για φυτα ενισχυσε τα φυτα που τρεφονται απο τις ριζες με ταμπλετες. εν συνεχεια για την καλη αναπτυξη των φυτων πρεπει να ελεγχεις με τεστ τις συγκεντρωσεις φωσφορικων και νιτρικων στο νερο για τα φωσφορικα μια τιμη στο 1mg/l ειναι καλη ενω για τα νιτρικα 10-15.να ξερεις πως στις περισσοτερες των περιπτωσεων το ενα στοιχειο βοηθα στην καταναλωση του αλλου.πχ αν δεν υπαρχουν φωσφορικα τα φυτα δεν μπορουν να καταναλωσουν τα νιτρικα, ετσι καταλαβαινεις πως η λιπανση ειναι αρκετα περιπλοκο θεμα το οποιο εφοσον αρχισε να ασχολησε καποια στιγμη θα το μαθεις θες δεν θες ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι ψάρια... πείτε μου την γνώμη σας!!! | Elanir | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 23-08-07 16:05 |
gourami και φυτά... τα νεύρα μου!! | Ritsa | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 28-05-07 21:48 |
παιδια για δοστε μου τα φωτα σας στο τι επαθε και των εχασα | muthos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 02-05-07 17:24 |
Κάποιος μου κόβει τα φυτά μου !!! | CASPER | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 16-09-06 13:20 |
Βοήθεια πείτε μια μάρκα τροφής για τα 2 Τροφεους μου | Vegeta | Tanganyika | 5 | 18-07-04 18:30 |