|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εχω νταρφ γκουραμι με αρλεκινους. Τους έχει λίγο στην τσιτα με την εννοια ότι κυριαρχει στο ενυδρειο και τους κυνηγαει αν "μπαινουν στα ποδια του". Κατά τα άλλα δεν υπαρχουν ιδιαίτερα προβληματα. Αυτό με τα φυτά μου το κανει και εμενα κατα καιρους, αλλα παρατήρησα ότι το κάνει για να χτίσει φωλια (βγαζει τα φυτα στην επιφανεια και μετα τα επενδύει με φυσαλλίδες). Δοκίμασα να ρίξω τη θερμοκρασία απο 26 σε 24 (γιατι απ' ότι ξέρω στους 26-27 βαθμους ειναι θερμοκρασία ζευγαρώματος) και οντως προς το παρον σταματησε να το κάνει (δεν ξερω αν είναι σύμπτωση). Εσύ τι θερμοκρασία έχεις?
Πάντως σεβόμενος την εμπειρία του Tolis, νομίζω ότι αυτό το ανεβοκατέβασμα συμπεριλαμβάνεται στην φυσιολογική συμπεριφορά του γκουραμι, που ούτως ή άλλως διαφέρει χαρακτηριστικά από την συμπεριφορά των άλλων ψαριών. Επίσης τα γκουράμι ανεβαίνουν πολύ συχνά στην επιφάνεια και εισπνέουν αέρα. Αυτό το ανεβοκατέβασμα που περιγράφεις σου φαίνεται να γίνεται ήρεμα ή με νευρικότητα? Επίσης, αφού ανέβει στην επιφάνεια, όταν ξανακατέβει βγάζει και φυσσαλίδες? (εμένα αυτό το σημείο μου αρέσει πολύ!). |
|
|||
|
|||
![]() H θερμοκρασία είναι στους 24°C. Οπωσδήποτε υπάρχει μια μικρή νευρικότητα κατά το ανεβοκατέβασμα. Σε σχέση με την αρχή τώρα "κυκλοφορεί" και μετά από κάποια ώρα επανέρχεται στην αγαπημένη του πλευρά. Σε σχέση με τη δική σου περίπτωση candus δεν έχει παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά εκτός από την αρχή πράγμα που εύχομαι να συνεχιστεί. Όσο για τις φυσσαλίδες, κάνει, όπως είναι φυσιολογικό, αφού "ανέβει" στην επιφάνεια.
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και από μενα... Θα ήθελα να ρωτησω έχω ένα gourami dwarf στο ενυδρείο μου(120λιτρα)...σκέφτομαι να παρω άλλο ένα που ειδα...δύο αρσενικά στο ίδιο ενυδρείο κάνουν;;;από ότι ξέρω τα dwarf είναι ειρηνικά... Άμα βάλω 2 αρσενικά με 3 θυλικες μέσα;;;ευχαριστώ για τον χρόνο σας...
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα!
Μια ερώτηση, το gourami με τα guppies πως τα πάνε? Γιατι πιστεύω οτι και απο εκεί θα έχεις πρόβλημα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν είναι καλή ιδέα να βάλεις 2 αρσενικά μαζί. Βάλε 1 ή 2 θηλυκά (αν μπορέσεις να βρεις, γιατί δεν βλέπω συχνά). Έτσι κι αλλιώς χρειάζονται αρκετές κρυψώνες και φυτά για να αισθάνονται ασφάλεια και να γλυτώνουν τα θηλυκά απ' την επιθετικότητα του αρσενικού. Βάλε καμιά φωτο του ενυδρείου σου. |
|
|||
|
|||
![]()
Προσωπικά το gourami με τα γκαππυ μια χαρά τα βλέπω...δεν έχουν πρόβλημα... Εμένα τουλάχιστον...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Roborovski dwarf hamster | crazyio | Άλλα ζώα | 41 | 08-07-06 10:46 |
Dwarf Cichlids | Access | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 29-06-06 08:30 |
dwarf gourami άρρωστο | CASPER | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 25-01-06 18:00 |
dwarf puffers (Carinotetraodon travancoricus) | Mariel | Άλλα ψάρια Ασίας | 6 | 03-03-05 20:17 |