|
|
||||
|
||||
![]()
Έλα αν μπορείς αύριο να το κανονίσουμε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εκανα οτι μπορουσα!!!
ελπιζω να βοηθησα... |
|
||||
|
||||
![]()
Το διάβασες αυτό που μετέφρασε προφανώς κάποιο πρόγραμμα?
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια προμηθευτικα δυο ειδη κοπιδιων τελικα και εκανα μερικα πειραματα το σκ!
το ενα γεμιζει απο πισω πετρελαιο ειναι κινεζικο και εχει μονο εναν τροχο και εκανε 6€ το αλλο το πειρα 9,5€ απο πρακτικερ δεν γεμιζει πετρελειο αλλα εχει πολους τροχους! δοκιμες εκανα σε 5αρι και 8αρι τζαμι το διαμαντακι που γεμιζει απο πισω κοβει ικανοποιητικα το 5αρι τζαμι αλλα το 8αρι αρκετα δυσκολα! αντιθετα αυτο του πρακτικερ κοβει μια χαρα και 5αρι κι 8αρι τζαμι και το μια χαρα το λεω αφου τα τζαμια σπανε μετα με πολυ λιγοτερη πιεση απο το προυγουμενο! το θεμα του να περνει πετρελαιο απο πισω δεν μου φανηκε να εχει τοση σημασια αφου ειχα διπλα ενα βαζακι με πετρελαιο και πριν καθε κοπη βουταγα μεσα την κεφαλη απο το κοπιδι που δεν επερνε πετρελαιο και γινοταν μια χαρα δουλεια! ισα ισα το να εχει πολλες κεφαλες νομιζω ειναι ποιο σημαντικο αφου οπως εμαθα<αν εμαθα σωστα> αυτα που γεμιζουν απο πισω εχουν παντα ενα μεγεθος διαμαντιου! εκοψα λοιπον με επιτυχια τα τζαμια χωρις να σπασω ουτε ενα!τα ερωτηματα μου τωρα ειναι 1)δεν εχω βρει κατι ικανοποιητικο να χρησιμοποιησω για γωνιαστρα! χρησιμοποιησα μια σανιδα τη μια φορα ενα κομματι τζαμι την αλλη αλλα νομιζω και στις δυο περιπτωσεις ευκολα σου ξεφευγει το διαμαντακι και χαλαει το τζαμι.... καμια ιδεα?μηπως ξερει κανεις γωνιαστρες σαν και αυτες των τζαμαδων που βρισκω?ακομα οι γωνιες που εχουν οι ξυλουργοι τι σας λενε? 2)δεν καταφερα να κοψω απο κομματι τζαμι μια μικρη λωριδα πχ απο τζαμι 50*50 να κοψω λωριδα 50*5 βασικα δεν βρικα τροπο να σπασω τη μικρη λωριδα σε αντιθεση με την κοπη ενος κομματιου στη μεση που εβαζα κατω απο την χαρακια ενα κομματι ξυλο κραταγα σταθερη την μια ακρη του τζαμιου κατω και την αλλη την πιεζα αποτομα και με δυναμη και εσπαγε πανευκολα! εσεις μετα τη χαρακια πως σπατε?ειτε ειναι να κοψεται στη μεση ειτε μια λωριδα!
|
|||
|
|||
![]()
μεταλικη γωνια 90 μοιρων εχει το πρακτικερ
ειναι στα ραφια με τα φτηνα εργαλεια εχει σε διαφορετικα μεγεθη και φυσικα διαφορετικη τιμη δεν ξερω ομως αν ειναι για τζαμια η για ξυλουργους, την δουλεια που θες να κανεις ομως γινεται |
|
||||
|
||||
![]()
αυτη ειναι η ξυλουργικη γωνια το θεμα ειναι οτι δεν εχει χοντρο παχος και ειναι απλα ενα κομματακι λαμαρινα κανα 2mm το καθετο κομματι οποτε δεν εξυπηρετει καλα σε αντιθεση με αυτη των τζαμαδων που εχει αρκετα χοντροτερο παχος!
|
|||
|
|||
![]()
εγω αυτη που εχω παρει ειναι ενας μεταλικος χαρακας ο οποιος ειναι σφηνωμενος καθετα (90μοιρες) σε ενα αρκετα παχυτερο μεταλικο κοματι παχους περιπου ενα εκατοστο μοιρασμενο μισο απο την μια μερια και μισο απο την αλλη
αν παλι δεν βγαλεις ακρη θα παω να ψαξω την δικια μου γωνια να την βγαλω φωτογραφια (η να στην φερω το Σαββατο, αν και ειναι μονο 20 εκατοστα) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βάζεις στην άκρη του σκαλιού το κομμάτι γυαλιού 50*5 και βάζεις κάποιον να το πατήσει,οπότε η μεγάλη πλευρά εξέχει του σκαλιού, με λίγη απότομη πίεση προς τα κάτω σπάει μιά χαρά....Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά με αυτό τον τρόπο έκοψα όλες τις κόντρες στο ενυδρείο μου....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πππφφφφ... μώλις διάβασα τι έγραψα... αστο... Είναι αρκετά πιό δύσκολο το κόψιμο λωρίδας. Γιατί δεν πάς σε ένα τζαμά να σου κοψει μια, δυο, να δείς πως γίνεται? Δεν είναι επιστήμη, αλλά έχει τον τρόπο του. ΥΓ: Ξέρω οτι έχω φάει κάρτα με την μετάφραση... Θα την κάνω όμως! Σήμερα. Λέω εγώ.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κοστολογιο Τζαμιων Ενυδρειου. | dmgmdmgm | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 12-02-10 00:22 |
Αντοχη τζαμιων | smoof | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 11-02-10 22:57 |
Κοπη πιτας του ΠΣΦΕ στη Θεσσαλονικη | mikenuke | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 2 | 11-01-07 10:50 |