|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Καπακι θα φτιαξεις μονος σου ε ; Εγω προσφατα το ιδιο εκανα στο 80αρι μου και μου κοστισε συνολικα γυρω στα 130 Ε συνολικα μζι με λαμπες και ανακλαστηρες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστω! Ναι μονος μου θα το φτιαξω! Τι σου κοστισε 130Ε? Εμένα τα τζαμια πηγαν 12ε, τη σιλικονη την πηρα τσαμπε απο το μαγαζι με χρωματα που δουλευει θειος μου και τα ξυλα για να φτιαξω το καπακι και την βαση-οταν λεω βαση εννοω κατι σαν μικρο καφασι που να χωραει ισα ισα η βάση του ενυδρείου ωστε να κραταει αντισταση και να μην φαινεται ασχημο με τισ σιλικονες στισ ενωσεις- θα μου τα φερει κ αυτα πατερας μου τσαμπε απο την δουλεια του!!! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
HOLA!!! Mε τρομάζεις φίλε μου!!! Είπες θα κάνεις ενυδρείο και το έκανες...Μπράβο μόνο και μόνο για την προσπάθεια!! Μερικές εμπειρικές συμβουλές... 1. Μη βιαστείς να βάλεις ψάρια.. σιγά σιγά και μετά από πολύ σκέψη και αφού δεις τις αντιδράσεις του κάθε είδους 2. δοκίμασε τις αντοχές του ενυδρείου σου...να είναι μια δυνατή κατασκευή καθώς και η βάση του... 3.χαλίκι...ναι πανάκριβο ...δες τι είδη ψαριών και φυτών θέλεις και ανάλογα πράξε...πάντως δεν είναι κάτι που αλλάζει ανά πάσα στιγμή… θα σου πρότεινα κάτι σε λεπτόκοκκο αν και εμένα μου αρέσει το ηφαιστειακό… 4. για φυτά θα σου πρότεινα ανούμπιες (2-3), τοματιές (2) και κερατόφυλλο (1)...και θα γεμίσει το ενυδρείο.. άσε που σε 1-2 μήνες θα κάνεις μεταφυτεύσεις από τα κλαδέματα και θα γλυτώσεις χρήματα.. θα διαπιστώσεις ότι και τα φυτά είναι ακριβά οπότε ψάξε τπτ κλαδέματα από άτομα στην περιοχή σου. 5. από Τest κάνε στην αρχή μόνο κάποιο υγρό αμμωνίας (15 -20 ¤ περίπου) και προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα βιολογικό φίλτρο που αν το κρατήσεις σταθερό θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.. απλά διάβασε για τους κανόνες αλλαγής νερού και ακολούθησε τους πιστά... 6. από λάμπες θα σου πρότεινα μία λευκή 30 W…και έναν χρονοδιακόπτη.. δεν είναι τόσο ακριβές…πρόσεχε πως θα τις στερεώσεις μη τα βρεις τα ψάρια σου κακαβιά… μια που θα κανείς μόνος το καπάκι φρόντισε να έχεις και χώρο για άλλη μία λάμπα μπας και θέλουν να κάνουν κανένα παρτάκι με περισσότερο φως αργότερα… 7. επιστρέφοντας στο θέμα ψάρια θα σου πρότεινα να κάνεις ένα κοινωνικό ενυδρείο με 2-3 είδη και όχι ωοτόκα που είναι μπελαλίδικα…βάλε στην αρχή 5 corydorasaenausbronze (γατόψαρα σχετικά φτηνά 6-8 ¤) και μετά από ένα μήνα περίπου βλέπεις τι άλλο θες… ¶ντε καλή συνέχεια!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
XAXAXA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Φιλε μου για να ειμαι ειλικρινής μαζί σου, μάλλον σου έφυγε το μεράκι για τα ενυδρεία...αν θες να ασχοληθείς θα πρέπει να διαθέσης χρονο μεράκι και οσο χρήμα μπορείς... αν αρχιζεις από τώρα δικαιολογίες για χρόνο και μα και μου δεν θα κανεις τπτ.... η οτι και να κανεις θα ειναι λαθος... δυστυχώς δεν ειμαι απ αυτους που τα βλέπουν ολά θετικά για να σε παροτρύνουν να συνεχίσεις...Διάβασε πρωτα πως στήνεται ενα ενυδρείο και μετά κάνε συμπληρωματικες ερωτήσεις... σε φιλώ!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Λυπαμαι αλλα θα διαφωνησω! Δεν πιστευω οτι μου εφυγε το μερακι επειδη δεν θελω να παρω αληθινα φυτα αφου λειπω σχεδον ολη μερα απο το σπιτι. Και τοσο καιρο δεν ειχα απαντησει γιατι ειχα τρεχαματα με τη σχολη, οποτε πιστευω λογικο ειναι να μην θελω να βαλω τα φυτα και μετα να τα δω κατεστραμενα, κριμα ειναι. Φυσικα μπορει να κανω λαθος αλλα καινουριος ειμαι και εχω τις επφυλαξεις μου και φυσικα σεβομε τις αποψεις των πιο εμπειρων! Η αποδειξη οτι δεν εχασα, ομως, το μερακι μου ειναι η εξης: πριν απο καμια εβδομαδα επεστρεψα σπιτι και βρηκα ενα απο τα τζαμια του ενυδρείου που ειχα φτιαξει ραγισμενο
![]() ![]() ![]() ![]() http://i255.photobucket.com/albums/h...Photo-0009.jpg http://i255.photobucket.com/albums/h...Photo-0010.jpg http://i255.photobucket.com/albums/h...Photo-0011.jpg Το εχω τεσσερις μερες με νερο και δεν εχει τρεξει ουτε σταγονα!!! Θα ηθελα, ομως αν γινεται να μου απαντησει καποιος στα ερωτηματα που ειχα θεσει παραπανω: Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Α!!! Ξεχασα να ρωτησω...διαβασα μεσα στο forum για φελιζολ στον πατο του ενυδρείου πριν μπει χαλικι ΄και πετρες! Μπορει να ακουστω χαζος αλλα εννοειτε μεσα στο ενυδρειο ή απο την εξω μεριά και γιατί???
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
πρώτο το ενυδρειάκι.
μπράβο φιλαράκι. το σκάλισματακι στο καπάκι με την φυγούρα πως το έκανες? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|