Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-11-07, 18:09
Cydox Ο χρήστης Cydox δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη/Κορδελιό
Προεπιλογή

Από μαγαζιά που ρώτησες, εγώ πλέον προτιμώ τον azores, είναι στην Μάρκου Μπότσαρη 8 (αν δεν κάνω λάθος). Τα φυτά σου τα έιπαν ήδη. Μπορείς να βάλεις αυτά για αρχή βέβαια όχι όλα μαζί, ξεκίνα με ανούμπιες και java moss, και συνέχισε σταδιακά.Διάβασε αυτό http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ta/Ammonia.htm και γενικά όλο το site αξίζει
ή το σχετικό άρθρο του Giorgos που βρίσκεται εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656
για να ξεκινήσεις το στρώσιμο. Επίσης οι πλακόστομοι δεν είναι καθόλου απαραίτητοι εγώ έχω πολλά χρόνια να αγοράσω πλεκο..βάλε μερικά σαλιγκαράκια αν θέλεις.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-07, 21:05
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
βέβαια όχι όλα μαζί, ξεκίνα με ανούμπιες και java moss, και συνέχισε σταδιακά.
Και ολα μαζι να τα βαλει δεν υπαρχει προβλημα πλην του οικονομικου, εξαλλου τα φυτα βοηθουν και στο στρωσιμο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-01-08, 15:56
Το avatar του χρήστη nounoukos
nounoukos Ο χρήστης nounoukos δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: κιλκις
Question

καλη χρονια!
θελω λιγο τα φωτα σας παιδια γιατι εχω μπερδευτει λιγο πολυ και δεν ξερω τι να κανω.
αρχικα να πω οτι ειχα αποφασισει να στρωσω το ενυδρειο με αμμωνια αλλα τωρα χρειαζομαι τη βοηθεια σας γιατι εχω ακουσει και διαβασει πολλα, και μεταξυ αλλων σημερα με εκανε να νοιωσω ασχημα καποιος πωλητης σε ενα μεγαλο πετ σοπ της θεσσαλονικης οταν τον ρωτησα αν πουλανε αμμωνια και μου απαντησε λες και τον εβρισα. δεν ηξερε καν τον τροπο στρωσιματος με αμμωνια και με συμβουλεψε να ξανακοιταξω εκει που το διαβασα γιατι προφανως εκανα καποιο μεγαλο λαθος!
λοιπον, να τι εκανα εχρι τωρα απο χτες το βραδυ μαζι με εναν φιλο που ξερει πεντε πραγματα.
αρχικα βαλαμε ενα υποστρωμα της tetra (completesubstrate) που βγηκε περιπου 1,5cm.
μετα πλυναμε καλα δεκα κιλα ψιλο φυσικο χαλικι και το προσθεσαμε. το παχος της στρωσης ειναι 2,5cm.
στη συνεχεια προσθεσαμε 80 λιτρα νερο βρυσης. το ενυδρειο γεμισε.
στη συνεχεια βρασαμε 5 ξυλα που ειχα αγορασει απο καποιο καταστημα στην αθηνα, και τα βαλαμε μεσα.
βαλαμε το σκευασμα της tetra aquasafe σε προτεινομενη αναλογια.
στη συνεχεια και αφου δεν ειχα προμηθευτει (καλως ή κακως) αμμωνια, αποφασισα πληρως μπερδεμενος, να βαλω μεσα σε σωστη αναλογια ενα σκευασμα της astra , το bactalyzator, το οποιο μου ειχε πουλησει ο συγκεκριμενος πωλητης απο την πρωτη φορα που ειχα παει να αγορασω τον εξοπλισμο.
βαλαμε σε λειτουργια το φιλτρο (hydor 2, 80 εως 150 λιτρα, 650 λιτρα/ωρα)
βαλαμε τον θερμαντηρα (27 βαθμοι τωρα)
και το αφησαμε να δουλευει με σκοπο να βαλουμε σημερα φυτα και αμμωνια.
ολα αυτα εγιναν μεχρι τις 10 χτες το βραδυ.
σημερα γυρισαμε αρκετα μαγαζια στην θεσσαλονικη για να βρουμε φυτα και τελικα αγορασα ενα microsorum pteropus
tropica, μια valisneria americana 'mini twister', ενα ακομη φυτο γρηγορης αναπτυξης και ευκολο που ακομη δεν ξερω την ονομασια του, και λιγο java moss που επεπλεε αμεριμνο και τελικα μπλεχτηκε τυχαια στα φυλλα του tropica...
τωρα, σκεπτομενος τα βακτηρια που εριξα χτες και το οτι ακομη δεν εχω βρει αμμωνια για να τραφουν, δεν ξερω τι να κανω και πριν κανω καποιες μετρησεις που δεν εχω ιδεα σε τι θα μου χρησιμευσουν, εσπευσα να ρωτησω καποιον πιο εμπειρο για να με ξελασπωσει.
τα φυτα δεν ειναι ακομη μεσα, θα τα βαλουμε το βραδυ.
το ενυδρειο:
http://img229.imageshack.us/img229/8588/dsc02158lc0.jpg
τι πρεπει να κανω τωρα;
για οποιαδηποτε επιπλεον πληροφορια που δεν σκεφτηκα να γραψω, παρακαλω πολυ ρωτηστε με.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-01-08, 21:04
Member

Προεπιλογή

Που χάθηκες ρε γείτονα? Το ενυδρείο ήδη αρχίζει και φαίνεται παρα πολύ όμορφο, τα βακτηρίδια που έβαλες δεν κάνουν καμία δουλειά μιας και δεν τα ταίσες, η επιλογή των φυτών είναι πολλή καλή, την java moss μπορείς να την πιάσεις με κλωστή πάνω σε κάποιο ξύλο για να αναπτυχθεί εκεί. Ξεκίνα με την αμμωνία και μην ξεχνάς οτι σε μεγαλύτερη θερμοκρασία θα στρωθεί πιο γρήγορα.Από τα μαγαζιά δεν πρόκειτε να βγάλεις άκρη, απλά εξοπλίσου με αυτά που χρειάζεσαι, και άσε τον διάλογο .

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-01-08, 12:07
Junior Member

Προεπιλογή

γεια χαρα Cydox, καλη χρονια!
γυρισα την πολη σου σημερα απ'ακρη σ'ακρη.
θα ξανακατεβω την αλλη εβδομαδα γιατι καποιο μαγαζι θα εχει παραλαβη απο φυτα, για να συμπληρωσω την συλλογη μου.
λοιπον, μολις καταπιαστηκα για να κανω το τεστ της αμμωνιας σε ενα κουβαδακι με 2 λιτρα νερο απο το ενυδρειο.
ακου κατι ερωτησεις που εχω!
1)πολυ μανουρα φαινεται το τεστ. εχω ενα υγρο τεστ NH4-NH3 της sera και απο οτι καταλαβα πρεπει να μετρησω το Ph, μετα να κανω το τεστ για να βρω το NH4 και απο το πινακακι θα βρω και το NH3 (που πρεπει να ειναι η περιφημη αμμωνια). ετσι ειναι;
2)χρειαζεται μετα να ξαναπροσθεσω baktalysator; θα κανει την διαδικασια συντομοτερη;
3)η java moss μηπως πρεπει να μπει αργοτερα για να μη γεμισει αλγη (και δεν καθαριζει μετα) γιατι οπως εχω διαβασει, η αλγη στην αρχη ειναι αναποφευκτη;
4)τον θερμαντηρα δηλαδη, να τον βαλω τερμα; να παει 30;

το ενυδρειο απο το μεσημερι αρχισε να θολωνει και συνεχιζει. τωρα ειναι ημιδιαφανες...
-------------------------
αρχισα να το σκεφτομαι τελικα για να βαλω μπολι. το στρωσιμο με αμμωνια φαινεται να ειναι πολυ δυσκολοτερο απ'οτι νομιζα..

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nounoukos : 12-01-08 στις 12:07 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-01-08, 06:49
Member

Προεπιλογή

To test της sera πρέπει να έχει 3 μπουκαλάκια μέσα αν θυμάμε καλά.. και πρέπει να ρίξεις 6 σταγόνες απο το καθένα με την αριθμημένη σειρά που τα δείχνει, σε 10 ml νερό απτο ενυδρείο.Να ξέρεις ότι ο ογκομετρητής της sera δεν δείχνει σωστά τις ποσότητες, οπότε μια σύριγγα θα έιναι καλύτερη.Για τα βακτηρίδια λόγω του ότι δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, δεν ξέρω τι παίζει, αλλά πρέπει να έχει οδηγίες.Η java moss δεν πειράζει να μπει από τώρα, και να πιάσει και άλγη, μπορεί να φύγει έυκολα σε τρεχούμενο νερό.Τον θερμαντήρα τέρμα όσο πάει..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-01-08, 23:09
Junior Member

Προεπιλογή

παιδια εχω νεοτερα. γειτονα, βοηθεια..
τα καλα νεα ειναι οτι σημερα εβαλα μπολι και παρατησα την ιδεα να το στρωσω με αμμωνια. μου φανηκε πολυ δυσκολο.
στιψαμε το σφουγγαρι του φιλτρου ενος στρωμενου ενυδρειου σε ενα κουβαδακι και βαλαμε και λιγη μούργα, που τελικα αποδειχτηκε οτι ηταν καπως περισσοτερη απο αρκετη. ριξαμε νερο κατευθειαν στο δικο μου φιλτρο και το υπολοιπο μαζι με τη μουργα μεσα στο ενυδρειο.
μετα απο τεσσερις ωρες γυρισαμε με μερικα ψαρακια που πηραμε απο τον κουίκο, οχτω καρντιναλς και εναν πλεκο. καναμε την διαδικασια και ριξαμε τα ψαρια στο νερο. μεχρι το απογευμα που εφυγα ξανα για θεσσαλονικη ολα φαινοντουσαν να πηγαινουν καλα. οταν γυρισα ομως μετα απο 2 ωρες, διαπιστωσα οτι μονο 3 καρντιναλς κολυμπουσαν αμεριμνα. οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα τα υπολοιπα, μεχρι που ανοιξα το φιλτρο. 3 ηταν σφηνωμενα στις εγκοπες και αλλα δυο ηταν απλα παγιδευμενα αναμεσα στο φιλτρο και τη βαση.
τελικα τα κακα νεα ειναι οτι μονο ενα απο τα τρια που ηταν σφηνωμενα γλιτωσε το κακο.
εφτιαξα μια πατεντα με χοντρο τούλι και περιμενω να δω τωρα ποσο γρηγορα θα βουλωσει η εισοδος νερου του φιλτρου..
υπαρχει προβλημα αν το φιλτρο δεν μπορει να τραβηξει ανετα νερο;
καμια ιδεα;
εκτος απο το ατυχες αυτο προβλημα, τι αλλο πρεπει να προσεξω;
εχω και ενα μπουκαλακι baktalysator που ειπα να χρησημοποιησω και συμφωνα με τις οδηγιες εριξα 200ml και τις 3 επομενες μερες θα ριχνω απο 100ml.
το easy balance, ειναι χρησιμο σε αυτη τη φαση; να ριξω;
εξι καρντιναλς και ενας πλεκο ειναι αρκετα για τωρα; το νερο ειναι περιπου 80 λιτρα.

...
καθε συμβουλη σας ειναι κατι παραπανω απο ευπροσδεκτη...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές