|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ακριβως φιλε γιαννη, kh3 gh16. δεν μετρουσα ολικη σκληροτητα γιατι νομιζα οτι αφου αλλαζω νερο απο οσμωση θα ειναι ok. μετρουσα μονο kh σε καθε αλλαγη νερου ωσπου σε μια αλλαγη μετρησα kh 4 και παραξενευτηκα....ετσι μετρησα και την gh και κοντεψα να λιποθυμησω! τωρα εχω αφαιρεσει ολα τα υποπτα υλικα απο το ενυδρειο και αλλαζω νερο μονο απο οσμωση με προσθηκη λιγης σοδας για να κραταω το kh σταθερο και προσθηκη discus trace. αντε να δουμε τι θα γινει...
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς να θέλω να προσβάλω την νοημοσύνη κανενός... πως να το ξεστομίσω ο π0υστη$, πως.....
Νικίτα, υπάρχει περίπτωση να τράβηξες νερό από την λάθος μεριά της Α/Ο ![]() ![]() ![]() ![]() Το βρώμικο αντί του καθαρού? Τι βγάζει η Α/Ο σου, έχεις μετρήσει ποτέ με TDS? Η ακραία αυτή πρόταση γίνεται μόνο επειδή οι τιμές σου είναι παντελώς τσίου! Και πάλι, συγνώμη, αλλά μερικές φορές τα πιο προφανή είναι αυτά που μας ξεφεύγουν.... |
|
||||
|
||||
![]()
καλα τα λες, πολλες φορες μας ξεφευγουν τα αυτονοητα,αλλα δυστυχως οχι...απο τη σωστη μερια μαζεψα νερο.εκανα και τεστ με υγρο της jbl για το gh και ειναι μη μετρησιμο.πηρα και καινουριο τεστ ολικης μπας και, και voila.... το gh ειναι 13! εχω βαλει τυρφη, κανω αλλαγες απο την οσμωση και βλεπουμε....
|
||||
|
||||
![]()
Ελαφριά το πήρες (το σχόλιο μου με το βρώμικο νερό της ΑΟ).....
![]() Λοιπόν... κάτι χοντρό έχεις(ουμε) παραβλέψει με σκληρότητες 13 από ΑΟ και με τύρφη, αλλά εγώ παραδίνομαι. Εκ μακρόθεν, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο.... Καλή σου τύχη. |
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα, απο το 19 που ηταν το gh αρχικα αφαιρεσα αμμο και πετρες, εκανα αλλαγη 120 λιτρα νερου σε 3 μερες σταδιακα (συνολο120 λιτρα μην παθουν και οσμωτικο σοκ) και προχθες εβαλα τυρφη. μεχρι και χθες που μετρησα η gh ειχε πεσει στο 13 αρα ειμαι σε καλο δρομο μαλλον.....θα ενημερωσω!ευχαριστω για τη βοηθεια
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον η ολικη βρισκεται στο 10 και κατεβαινει...ευτυχως. μαλλον οι πετρες εκαναν τελικα τη δουλεια! αυτο που θελω να ρωτησω ειναι επειδη κανω αλλαγες της ταξης των 50 λιτρων ανα 3ημερο και η σκληροτητα πεφτει αργα και κουραστικα για μενα, θα μπορουσα αντι για αλλαγες να βαζω ρητινη απιονισμου στο φιλτρο το εσωτερικο για μια ωρα πχ καθε 3ημερο? λεω για τη ρητινη που δινει η ro-man το λεγομενο DI.
|
||||
|
||||
![]()
5
![]() ![]() ![]() ατιμες πετρουλες
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μέτρηση GH | geokary | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 27-04-07 15:39 |
ΕΙΔΟΣ ΦΥΤΟΥ(Πως το λεν,πως το λεν) | georgesa | Αναγνωρίσεις φυτών | 7 | 16-05-06 20:08 |
Help.. GH++++ | alkis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 21 | 24-10-05 22:43 |
gh,kh | rita | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 15-10-05 15:06 |
Αυξημένο GH | Vlachos Stamatis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 24-11-04 02:13 |