|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
θελει το χρονο του να σκληρηνει το νερο απο τις πετρες τις γλυφει σιγα σιγα!
ποσο ph εχεις χωρις buffer και τι ψαρια μεσα?και ποσο kh gh ακομα εχεις αρκετες πετρες η μιλαμε για μια δυο πετρουλες?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Έχω αρκετές πέτρες, gh=18 kh=16. δες φωτο. |
|
||||
|
||||
![]()
καλυτερα να εχεις 7,6ph παρα 8 και να ριχνεις buffer μια χαρα ειναι το 7,6 θα ανεβει λιγο ακομα σιγα σιγα με τισ πετρες..πετα το αναθεματισμενο
![]() ![]() τωρα σε σχεση με το aquaskaping σου θελεις δουλιτσα μελετα λιγο παρουσιασεις ενυδρειων με κιχλιδες τα ψαρακια αυτα λατρευουν την ψιλοκοκη αμμο γιατι σκαβουν σε αυτη και το και παιζουν και το ολο θεαμα θα το ευχαριστηθεις και εσυ και αυτα οποτε θα σου προτινα σαν πρωτο βημα οπως και δηποτε να βαλεις αμμο κατω αμα ειναι και ασβεστολιθικη ειδικα ακομα καλυτερα θα δεις για ποτε θα παει το ph στο θεο ![]() ![]() τωρα πετρουλες καλο θα ηταν να βαλεις ενα ειδος να φαινεται ποιο φυσικο το ενυδρειο σου και αποτι βλεπω ισως να μην ειναι ολες οι πετρες σου ασβεστολιθικες οι μαυρες δεν ειναι μαλλον τις τσεκαρες?
|
|||
|
|||
![]()
το γνωρίζω ότι δεν είναι όλες ασβετολιθικές και δεν με πειράζει (οι ασβεστολιθικές δεν μου αρέσουν οπτικά).
Το ph 7,6 είναι στο min και έχω διαβάσει ότι καλύτερα να είμαι στη μέση και πάνω... Σχετικά με την άμμο πρέπει να ξεστήσω όλο το ενυδρείο - ιστορίες για αγρίους... Πάντως τα ψάρια δεν σκάβουν καθόλου - πιο πολύ κυνηγιούνται στις κρυψώνες και δεν τα βλέπω όλα μαζί παρά μόνο στο τάισμα! Ευχαριστώ. Αντώνης |
|
||||
|
||||
![]()
ναι δεν σκαβουν καθολου γιατι δεν μπορουν να σκαψουν καθολου με το χαλικι...ενω την αμμο την μπουκωνουν και τη φτυνουν!
δεν ειναι ιστοριες για αγριους μια αποφαση ειναι τωρα για πετρες υπαρχουν μαντρες με μεγαλη ποικιλια κοιτα εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9802 θα βρεις πολλες ωραιες!ακομα να προσεχεις μην ειναι αιχμηρες! για το ph τωρα 7,6 ειναι μια χαρα το ανεβαζεις σιγα σιγα δεν χρειαζεται buffer για να το πας στο 8 δεν εχει και τοση διαφορα και επιβαρυνεις με χημικα το νερο!
|
|||
|
|||
![]()
Απλά διαδικαστικά μου φαίνεται δύσκολο να βγάλω τόσο χαλίκι ΄το νερό θα γίνει χάλια - και με τα ψάρια τι γίνεται;
Πάντως εάν ισχύει αυτό με την άμμο, οι τύποι στα pet-shop πρέπει να είναι άσχετοι (και το λέω επειδή θα μπορούσαν να πουλήσουν άμμο αντί για χαλίκι, και για άλλες περιπτώσεις.....). Αντώνης |
|
||||
|
||||
![]()
αμα το ψαξεις λιγο θα δεις αν ισχυει η οχι
στις κιχλιδες αυτες ειναι φυσικη αναγκη η αμμος! το νερο δε θα γινει χαλια γιατι θα αδειασεις το ενυδρειο θα βαλεις τα ψαρακια σε ενα κουβα με νερο ενυδρειου μεσα θα βαλεις και το φιλτρο σου να δουλευει στον κουβα μεσα και δεν εχει προβλημα ουτε εσυ ουτε τα ψαρια! μετα βγαλε το χαλικι χρησιμοποιωντας και κατι σαν φτιαρακι και εχε ετοιμη πλυμενη αμμο και βαλε θα γινει πολυ καλυτερο και οπτικα και τα ψαρακια θα το χαρουν ψαξε λιγο το θεμα δημιουργια ενυδρειου κιχλιδων! ![]() ασε να περασει ενας μηνας ακομα μεχρι να βρεις και αμμο πλυνεις κτλ να εχεις και ποιο δυνατη βιολογια οποτε και το κανεις αφοβα!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οσο στρωνει το ενυδρειο δεν ειναι θολο. Θολο (γαλακτωδες) ειναι ή αν δεν εχει ξεπλυθει καλα το χαλικι/αμμος, ή bacterial bloom. Σε 180 λιτρα αν εστρωσες με φουλ αμμωνια και μετα εβαλες 6 μικρα ψαρακια, δεν αποκλειεται να δημιουργηθηκαν νεκρα βακτηριδια (ειχες φτιαξει περισσοτερα με το στρωσιμο απο οτι χρειαζοταν για 6 μικρα ψαρια) συν τα βακτηριδια που προσθετες. Μερικες συχνες αλλαγες νερου και θα καθαρισει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tolis : 06-11-07 στις 00:37 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λαδιλα στο νερο | steady | Γλυκό νερό - Γενικά | 25 | 10-06-07 22:55 |
Ξαφνικη θολουρα στο ενυδρειο | Lsourtzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 02-03-07 12:04 |
χρωμα στο νερο | chrisback79 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 11-07-05 22:15 |
σοδα στο νερο? | ksaderfos | Malawi | 25 | 20-10-04 15:18 |
προβλημα στο νερο | Vasilis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 02-08-04 23:39 |