|
|
||||
|
||||
![]()
Να πω κ εγώ τη δική μου πρόταση.
Από κάτω προς τα πάνω: σφουγγάρι μικρών πόρων - 2 σφουγγάρια μεγάλων πόρων - σφουγγάρι μικρών πόρων - υαλοβάμβακας. Επίσης να πω πως στη θήκη που είναι τα σφουγγάρια υπάρχουν 2 έξοδοι προς την αντλία: μία κάτω κάτω κ μία περίπου στο μέσο. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος αλλά η JUWEL χρησιμοποεί τα σφουγγάρια μεγάλων πόρων για βιολογικό κ των μικρών για μηχανικό. |
|
||||
|
||||
![]()
και εγω ετσι νομιζω οτι οι μεγαλοι ποροι κανουν καλυτερα για βιολογικο αν θυμαμαι καλα ο λογος ειναι οτι ενα σφουγγαρι με λεπτη τρυπα βουλωνει ευκολα επιφανειακα και ετσι τα βακτηριδια δεν μπορουν να εγκατασταθουν στο βαθος του σε αντιθεση με το σφουγγαρι με χοντρη τρυπα...κατι τετοιο νομιζω ειναι
|
|||
|
|||
![]()
Να κανω μια παρενθεση?
Ηθελα να πω πως οτι και να βαλεις μεσα σε ενα φιλτρο μα οτι και να βαλεις, οπως substrat pro, sirorax, σφουγγαρι με μεγαλους πορους, σφουγγαρι με μικρους πορους, λαβα, ελαφροπετρα, χαλικια, την πεθερα μου... οτιδηποτε τελοσπαντων μετα απο καποιο διαστημα θα αποικηθει απο βακτηρια. Αρα θα μετατρεπει αμμωνια σε ΝΟ2 και στη συνεχεια σε ΝΟ3, αρα λειτουργει βιολογικα, αρα για εμενα ειναι αστοχος αυτος ο διαχωρισμος Βιολογικου και Μηχανικου φιλτραρισματος. Η μονη διαφορα για εμενα ειναι οτι το σφουγγαρι συγκρατει περισσοτερα υλικα που μεταφερονται απο το νερο απ'οτι τα κεραμικα τυπου μακαρονι κτλ. |
|
||||
|
||||
![]()
οκ βαλε στα φιλτρα σου τοτε μονο υαλοβαμβακα μεσα η μονο την πεθερα σου
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σκοπος ειναι να πετυχεις και μια ροη... Πιστευετε δλδ οτι υπαρχουν υλικα που κανουν μονο μηχανικο φιλτραρισμα?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() διαβασε εδω λιγο φιλε μου http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/Filters1.htm και μη γραφουμε ετσι αβιαστα οτι να ναι και παρουμε στο λαιμο μας κανενα...
|
|||
|
|||
![]()
Αν και την σελιδα την εχω ξεψαχνισει εκατσα και διαβασα αυτα που ηθελες να πεις. Παλι δε βλεπω το λογο για το διαχωρισμο του φιλτραρισματος. Το λεει και μεσα δλδ, μετα απο ενα χρονικο διαστημα και το "μηχανικο" φιλτρο λειτουργει ως "βιολογικο". Οπως λειτουργουν δλδ ολα ή τα περισσοτερα μικρα φιλτρα στα μικρα ενυδρεια. Εχουν κατι αλλο περα απο σφουγγαρι? Μετατρεπουν τα βλαβερα στοιχεια σε σχετικα ακινδυνο ΝΟ3?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τοποθέτηση εξωτερικού φίλτρου σε JUWEL TRIGON 190 | LEON13 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 30-05-07 12:30 |
Μετατροπή Τ8 σε Τ5 | bvlahos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 06-02-07 14:54 |
Μετατροπή σε Θαλασσινο | GEORGIOS | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 17-03-06 09:06 |
Μετατροπή σε φυτεμένο... | galant | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 11-02-05 21:26 |
Μετατροπή γλύκου σε marine | Jimsfe | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 24-01-05 20:26 |